rafiraptor
New member
No dobra, dobra-dyskusja schodzi na coraz to bardziej zaawansowany poziom. Proszę jednak nie zapominać, że to mój wątek i chciałbym wycisnąć z Was-fachowców ile się tylko da A zatem wyjaśnijcie mi proszę co oznacza ten HD 7.1. Bo jeśli tylko to, że dźwięk rozbijany jest na 7 kanałów, do czego potrzebne jest 7 głośników, to ja dziękuję za takie coś. Ani nie mam tego gdzie postawić, ani nie uważam, że 7 kolumn zrobi mi lepszą przestrzeń niż 5. Mówię tu oczywiście o warunkach domowych. Jak dla mnie DTS do filmów jest w zupełności OK, a co do muzyki to przepraszam basrdzo, ale wszelkie wynalazki typu SACD nie robią na mnie wrażenia-uznaję tylko stereo. No chyba, że nowe formaty, o których nic nie wiem są tak absolutnie wypasione, że dts przy nich siada-proszę wtedy o krótki opis. Swoje dotychczasowe kino kupiłem za kosmiczne pieniądze, w tamtych czasach była to nowość (nie było jeszcze wtedy nawet dolby prologic ll ) i nie chciałbym oddawać go za pół darmo, ale jeśli zajdzie taka konieczność-zrobię to. Co do odtwarzacza z dekoderami, myślę, że lepszym rozwiązaniem byłby nowy ampli z nimi. A więc reasumując, bo chyba trochę namieszałem: Czy jest możliwość podpięcia S-350 z amplitunerem kablem optical lub coaxial (uzyskując DD I DTS),a kablem HDMI odtwarzacz do TV ( uzyskując doskonały obraz)-koszt: 800zł. Czy od razu inwestować w nowy napęd i amplituner, koszt: pewnie ok. 4000zł. Tę drugą opcję rozważę tylko wtedy, gdy okaże się że uzyskam o wiele lepszą jakość dźwięku, uff ... Danke schon