Czytaj temat od poczatku.
Czytałem Kolega napisał wyraźnie, że "niedrogi", gdyby napisał:
Panowie szukam playera z naciskiem na jakość, cena nie gra roli to byśmy mogli dyskutować.
Czytaj temat od poczatku.
Lolek nie zaczynaj . Co do kabli mam nadzieje, ze przeczytales zamieszczona w innym watku opinie cenionego krytyka audio Johna Archera z What HiFi?
Hehe no to kolega by zagiol nie jednego ta wypowiedzia i choc jest to szczera prawda to uparci i tak beda trzymac sie swojego. Takie zycie.To ja Ci znowu odpowiem pytaniem czy Ty uważasz że to jedyny Gość na świecie który robi testy itp?? Czy to jest najlepszy na świecie tester>? Możesz znasz taki ranking testerów?? Chętnie się z nim zapoznam.. i na jakiej podstawie kto taki ranking robi..Kolejne pytanie to wg Ciebie inni światowi czy nawet z naszego podwórka testerzy to banda nieuków z nasz kogoś osobiście z takich ludzi.. ??... bo ja znam dwóch .. i czy Ty pisząc, że kable są niewarte drogie jesteś od nich mądrzejszy i więcej od nich wiesz (większa wiedzę posiadasz jak oni) skoro xxxx testów jest mówiących o jakości takich czy innych kabli.. Po co zadajesz pytanie które nie ma żadnego sensu.. bo nawet jakby to był geniusz światowej klasy itp.. to nie oznacza że każdy tak ma myśleć , bo w innym w wypadku patrząc na testy różnych sprzętów miałbyś albo powinieneś mieć zupełnie inny sprzęt niż ten który masz.. i każdy z nas również..
Ja nikomu nie bronię mieć plastikowego odtwarzacza BR gdzie x lat temu miałem odtwarzacz DVd który był lepiej wykonany jak obecne odtwarzacze 4k firm samsung, sony, pasnasonic itp.. nie bronię ludziom mieć budżetowe amplitunery, kolumny czy też odtwarzacze i pisać jak to pięknie gra, a powiedzmy amplituner za 12 tys firmy X, wzmacniacz za 30 tys firmy x i kolumny za 40 tys firmy x , to jedno wielkie oszustwo.. i szkoda kasy... bo 70% tej ceny to marketing ... gdzie do tego nie słyszeli tego a nawet nie widzieli na oczy ...niech każdy żyje w swoim świecie.. bo jeśli (w temacie BR jesteśmy) to np jeśli ktoś będzie pisał że BR za 1000 zł to na spokojnie wystarczy, a inne za 3-4-6 tys to złodziejstwo i szkoda kasy to nie można prowadzić dyskusji, bo napisał Kolega wyżej co sądzi o jednym z takich odtwarzaczy ...1000 zł odtwarzacz - to tak dla przykładu 2 koszulki RM te okolice kosztują w zależności od kursu Euro ...
I tyle w tym temacie możemy porozmawiać teraz o odtwarzaczach BR .. od plastikowców po te drogie "nic nie warte"..
Ale chlopie testy to prosta sprawa. Ja wzielem zwykle czincze i od kumpla porzyczylem srebrne firmy Argentum. I na pietwszej piosence odrazu bylo slychac roznice. Takze moze cena niektorych szokuje co do kabli takich czy owych ale proste testy wskazuja ze pozadne kable daja roznice. Tak samo kable glosnikowe. Choc sam nie mam zbyt dobrych bo tylko posrebrzane QEDy ale powymianie ze zwyklych z miedzia beztkenowa takze roznica. I to w kinie domowych a w stereo to juz wogole mozna to odxzuc.Tu nie chodzi o licytowanie sie, ktory tester jest lepszy, ale jak juz wywolales do tablicy to poprosze o nazwisko takiego by mozna bylo to skonfrontowac. Ja podalem ci realnego faceta co siedzi w branzy dosc dlugo i jest ceniony. Nie mowie, ze to najwiekszy autorytet, ale jego opinii nie powinno sie lekcewazyc. Ja wiem, ze troche glupio sie przyznac jak sie wywali kase na cos co tak naprawde funkcjonuje glownie w placebo . Nawet jezeli jest jakas roznica pomiedzy kablami to nie jet ona warta zlotowki a na pewno nie pieniedzy, ktore to niektorzy z was placa celem osiagniecia jakiejs wyimaginowanej poprawy.
Lolek, napisze jak Ty. Ja nie bronie nikomu miec kabli za pare tysiecy zlotych. Jego kasa, jego wkretka. Tyle, ze robienie z tego "religii" i to podsycanej przeez lobby kablarskie (cos musza sprzedawac) jest conajmniej dziwne i powoduje, ze ci mniej rozeznani latwo ulegaja sugestiom i siegaja glebiej do kieszeni wierzac w magie .
Ale chlopie testy to prosta sprawa. Ja wzielem zwykle czincze i od kumpla porzyczylem srebrne firmy Argentum. I na pietwszej piosence odrazu bylo slychac roznice. Takze moze cena niektorych szokuje co do kabli takich czy owych ale proste testy wskazuja ze pozadne kable daja roznice. Tak samo kable glosnikowe. Choc sam nie mam zbyt dobrych bo tylko posrebrzane QEDy ale powymianie ze zwyklych z miedzia beztkenowa takze roznica. I to w kinie domowych a w stereo to juz wogole mozna to odxzuc.
I yak jak kolega wyzej nalisal to sie tyczy wszystkiego. Ktos co nie mial stycznosci z czyms konkretnym uzna ze to nie warte swojej ceny i przesadzone.
Az boje sie zapytac, co masz na mysliI tymi cenami samsung znowu poniesie porazke
Pytam co uwazasz za porazke?..znowu poniesie porazke