odtwarzacz blu ray 3d co wybrac? cena/jakosc

nicematii

New member
Witam, kupilem Tv Sony KDL-46hx750 , mam kino domowe 5.1 samsunga HT-D350 z odtwarzaczem DVD
chce kupic odtwarzacz blu ray 3D i podpiasc pod niego glosniki z kina samsunga czy niebedzie problemu?
Jaki odtwarzacz kupic zalezy mi na takich funkcjach:
mam tv 3d wiec blu ray tez musi byc 3d zeby poprawnie odtwarzacza filmy 3d? czy moge kupic odtwarzacz bez 3d?
chce zeby bezproblemowo otwieral pendrive z usb ,w formacie plikow NTFS , pliki MKV.
dobra jakosc obrazu i dzwieku.
dobry stosunek cena/jakosc.
niepotrzebuje zadnego wifi, ani funkci internetowych (wystarczy ze mam to w TV)

Zaproponujcie mi cos, jestem laikiem w tych sprawach.

nicematii

New member
a moge zrobic tak ze podlacze do tego odtwarzacza tamte glosniki?
bo teraz mam tak , odtwarzacz dvd , podlaczone do niego glosniki, to wszystko jest polaczone HDMI z TV , a kablem optycznym jest polaczone z Xboxem.

nicematii

New member
aha , to niewiedzialem ze niemaja wejsc na glosniki, rozumiem ze ten toslink podlaczam do kina domowego? a jak to wtedy bedzie widzial tv , i jak to sie wszystko zachowa jak do kina bedzie podlaczone blu ray, niebedzie zadnych spadkow jakosci czy cos takiego? zadnych problemow ze sygnal z blu ray bedzie szedl przez kino do tv , a nie bezposrednio?

nicematii

New member
dobra chyba zajazylem, czyli robie tak blu ray kablem HDMI do tv (wtedy obraz mam bezposrednio na tv) kino tez HDMI do tv, do kina podlaczam ten toslink, i do niego podlaczam xboxa i blu ray ( dzwiek). Jak uruchamiam fim na blu ray to w opcjach kina ustawiam D.IN tak jak to robie przy xboxie i dzwiek filmu idzie z kina? prawidlowo?

Ostatnia edycja:

nicematii

New member
mam racje czy sie myle? czy to kino musi byc podlaczone do tv przez hdmi? czy wystarczy ze blu ray bedzie podlaczony hdmi do tv , i optycznym do kina, a kino tylko do zasilania. bo niechce juz korzystac z tego kina jako z odtwarzacza , chce wykorzystac tylko obecny w nim amplituner i glosniki do dzwieku.

Ostatnia edycja:
Do góry