Odpowiednik ONKYO 608

dEs31

New member
Cześć,

Bardzo chciałbym zakupić Onkyo 608 ale dorwanie jakiegoś jest dosyć problematyczne ( aktualne aukcje z alledrogo nie wzbudzają mojego zaufania ).

Jestem ciekaw jaki jest odpowiednik tego ampli pośród konkurencji ( Yamaha, Denon, HK itd ) ?

Oczywiście pomijamy samo brzmienie, a skupiamy się na funkcjach a przede wszystkim przyzwoitej jakości dźwięku jak na urządzenie za ok 1000zł ( używane ). Bardzo zależy mi aby ten apli miał min 4 hdmi oraz dekodery dźwięku jak w ww. onkyo 608 lub nowsze.

makosa5

Member
Jestem szczesliwym posiadaczem 608 od ponad roku swietna jest w kinie w stereo ludzie narzekaja ale jest ok ale denon lepiej zagra w stereo...zalezy co kto potrzebuje

dEs31

New member
Amplituner ma służyć głównie do KD. Do stereo w pewnym momencie zakupie wzmacniacz stereo.

Także ponawiam pytanie do wtajemniczonych, które modele są porównywalne do 608 ?

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Z tymi klasami to się trochę pochrzaniło, bo jedne poszły do góry a inne w dół i niektórym się wydaje że jak wyższa cena to już ampek pretenduje do lepszej klasy np. ja kiedyś kupowałem Onkyo 608 za niecałe 1500zł, a teraz za modele 616 czy 626 trzeba dać ok. 2k - 2,2k. Klasowo można porównać to Onkyo do Yamahy serii 6xx, HK 2xx, Denon 2113/X2000, może jeszcze Marantz serii 5xxx ale jego można już sklasyfikować ciut wyżej.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
skoro ma być głównie do KD bo z czasem ma się pojawić wzmak. To jak najbardziej można brać onkyo:). W KD ampli w tym samym przedziale grają wręcz tak samo. Dla tego w takim przypadku warto patrzeć na wyposażenie i możliwości dające w KD;)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Ja osobiście z 608 jestem bardzo zadowolony, może nie ma obsługi sieci, radia internetowego ale mnie to niepotrzebne ( chociaż czasami radyjko by się przydało). W połowie przyszłego roku minie 3 lata jak go posiadam, i na razie (odpukać) bezawaryjnie. W nowszych modelach jak się czyta więcej jakiś drobnych przypadłości, ale to też kwestia szczęścia.

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
ja na początku też nie korzystałem ani z sieci ani z radia. Teraz dla mnie to podstawa:), więc warto to mieć. Nowsze onkyo przecież już to mają:)

dEs31

New member
Fanie, dzięki za odpowiedzi. Niestety aby w ogóle znaleźć 609 na sprzedaż to trzeba mieć szczęście. Raz widziałem ją na allegro ale poszła tak szybko jak się pojawiła. Coś w tym musi być że ludzie nie chcą się pozbywać tego sprzętu :)

Jak aukcja dotrwa do 10 to będę pewnie jego kupował, trzymajcie za mnie kciuki. Obawiam się trochę tych używanych sprzętów.

quasimodek

Member
Bez reklam
To fakt, ciężko o 609, może dlatego że to wciąż nie taki stary, udany ampli i odpukać póki co u mnie bezawaryjny
Jak Ci zależy na tej 608 to dogadaj się ze sprzedającym, że klikniesz kup teraz a przelew i przesyłka po 10. Nic nie tracisz a zapewne się zgodzi.

Do góry