Witam
A jak u Was z jakością obrazu przy takich odległościach ?? u mnie jest 5m i tv 55cali i jest ok. po zbliżeniu się na 3metry pojawiają się pixele i widać niedoskonałości obrazu w sypialni mam 40cali i odległość 3m i jest ok
pozdrawiam
A to już zależy ( także ) od jakości telewizora i jakości wyświetlanego materiału. Pewnie też od kilku innych rzeczy takze.
Bardzo dawno temu, kiedy jeszcze ukazywała się Trybuna Ludu wyczytałem w jakiejś książce co zrobić, żeby nawet niewyraźne zdjęcie sprawiało wrażenie ostrego. Otóż trzeba zdjęcie oglądać z większej odległości hehe. To się sprawdza w praktyce raczej ze zdjęciami czarnobiałymi. Kolorowe wyglądają źle z każdej odległości. Zwiększenie odległości od obrazu powoduje, że nie widać już niedoskonałości w ostrości, ale zły kolor wygląda źle z każdej odległości patrzenia.Dokładnie myśle że przesadzacie z tymi przekątnymi.1,5 metra 50 cali?Ciekawe jak wyglądają kanały SD jeden wielki pixel:blagamo Blu-raya to przekątna nie ma znaczenia ale tv nie służy tylko do oglądania filmów .
Witam
A jak u Was z jakością obrazu przy takich odległościach ?? u mnie jest 5m i tv 55cali i jest ok. po zbliżeniu się na 3metry pojawiają się pixele i widać niedoskonałości obrazu w sypialni mam 40cali i odległość 3m i jest ok
pozdrawiam
no jak u mnie 106" i z 3,5m nie widac pikseli (z projektora) , oczywiscie po zapodaniu odpowiedniej jalosci , takie cooossss jak tvp1-2 czy inne pochodne nie da sie ogladac normalnie na trzezwo
Kolor to nie wszystko, racja. Moim zdaniem dobry kolor to jednak 90% sukcesu. Dlatego odległość od ekranu ma znaczenie drugorzędne lub wcale nie ma znaczenia jeśli kolory są zafałszowane lub obraz jest pod tym względem złej jakości.