duża odległość, słaby sygnał - co dalej?
Aktualnie mam blisko 10-letni 28'' CRT. Oglądam go z ... prawie 5 m. Ekran z tej odległości jest niestety malutki...Oglądam w 90% kablówkę AsterCity (żadnych HD, wszystko w standardowej jakości), reszta to DivXy jakieś i raz na pół roku DVD. Pokój jest duży, dość jasny, choć mam dobre zasłony, ale nie chciałbym ich co i rusz zaciągać. Inna sprawa, że za dnia za dużo nie oglądam, a jeśli już to TVN24
Jaki TV radzicie mi kupić? Nie przewiduję w najbliższej przyszłości przesiadania się na pakiet cyfrowy ani Blueray, no chyba że jakaś Cyfra+ albo N kosztuje tyle ile moje AsterCity (czyli 67 zł/mies)
(Coś dużego ale niekoniecznie FullHD? Raczej plazmę? - to moje pierwsze wnioski po przeczytaniu całości tego wątku. Prawidłowe?).
Będę wdzieczny za sugestie. Aha, i jak piszecie, że oglądanie SD na 40'' c odległości xx na LCD to porażka to ja nie rozumiem co to znaczy? Napiszcie proszę dokładniej, jak możecie. Czyli że widać piksele, obraz jest zamazany czy coś w tym guście, bo ja nie mam pojęcia. Plazmy i LCD widziałem TYLKO w sklepach - nie mam z nimi żadnego doświadczenia domowego.