Odklejenie ekranu w 47lm670

Kampaj

New member
Bez reklam
Jak ktoś był ciekawy, co się dzieje po odklejeniu ekranu w tych bezramkowych telewizorach LG, to proszę bardzo:
217a4ec16a53a945med.jpg

barteknowack

New member
Bez reklam
Wygląda na jakąś folię, redukcja odbić? polaryzator? czy w tym miejscu odbiornik wyświetla zniekształcony ekran? (odbiorniki działa tak? )

electro69

New member
Przyjrzałem się dokładnie będąc ostatnio w sklepie LM640s i LM660s i już wiem że jest możliwy taki "defekt" jak jest na zdjęciu ...w prawym górnym rogu tych TV była właśnie taka jakby to powiedzieć folia naklejona (pewnie chodzi o ten filtr polaryzacyjny do 3D). Ona jest nie do końca rogu matrycy doklejona więc można ją teoretycznie np. paznokciem lub czymś ostrym "zdrapać" ... oczywiście przy normalnym użytkowaniu coś takiego by nie miało miejsca.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Dokaldnie ja juz kiedys o tym pisalem na infolinii pala glupa i udaja ze jest to ok i twierdza ze tak to jest zrobione ze nie ma prawa odkleic sie , a jak ni ema jak czlwoiek niemalze w kazdym egz wlacznie z modelem 860 mozna odkleic to niemalze recznie... Inaczej jest w 960 bo tam jest kilku milimetrowa ramkla i tam jest to lepiej zrobione, pozostale modele w zyciu bym nie kupil.
Lolek

barteknowack

New member
Bez reklam
Niech kolega włączy 3D i zobaczy czy w tym miejscu nie ma jakichś przekłamań w obrazie, jeśli faktycznie jest to polaryzator, można przerabiać zwykłe TV w 3D-Ready :D

Do góry