Panowie ja z trochę innej beczki. Czy da się powrócić do niższego softu, np z tego najnowszego 3005.1 do niższego, którego akurat teraz używam 2001.2? I jeszcze jedno, czy możecie odtwarzać pliki rmvb? bo ja nie.
Jak TV jest wylaczony to nie ma zasilania na usb. Przynajmniej w moim C650 tak bylo.witam, pytanko - czy telewizor musi być włączony podczas nagrywania programu? czy nagrywa też gdy tv nie świeci.. ?
Niekture C6000 sa produkowane z inną elektroniką i procesorem. Jak masz początek nazwy oprogramowania (MSX) np. T-MSX6DEUC-...... to PVR nie zadziała. Jak masz T-VAL6DEUC-.... to teoretycznie powinno działać.
EDIT
PVR działa tylko fw VALDEUC
Ustawie nagrywanie na z tv naziemnej i nie będę używał tego tunera,
tylko oglądał tv satelitarną podłączoną pod hdmi lub euro.
Czy dany program się nagra ?
A gdzie szukać w menu serwisowym opcji do zmiany "GUIDE" na "GUIDE+"?
Pozdr.
Na wstępie informuję że wszystkie tu opisane czynności każdy wykonuje na własne ryzyko!
Krok1:
Włączamy TV, wciskamy kolejno na pilocie MUTE-1-1-9-ENTER.
Na ekranie ukazuje nam się ukryte menu w którym zmieniamy HOTEL MODE z OFF na ON
i następnie wyłączamy TV przyciskiem POWER na pilocie.
Krok2:
Przy wyłączonym TV wciskamy na pilocie kolejno INFO-MENU-MUTE-POWER i wchodzimy do menu serwisowego. Wybieramy kolejno zakładkę CONTROL a następnie HOTEL OPTION dalej CLONE TV to USB i wreszcie na pilocie wciskamy RETURN i z menu wybieramy zakładkę SUB OPTION.
Krok3:
W wyświetlonym menu zjeżdżamy kursorem w dół aż podświetlimy opcję PVR Support którą oczywiście zmieniamy na ON Następnie przyciskiem Return wracamy do poprzedniego menu i znów wchodzimy do HOTEL OPTION i zmieniamy HOTEL MODE na OFF i wyłączamy TV
To wszystko !
Od tej chwili po podłączeniu dysku USB możemy się cieszyć funkcją PVR i Timeshift w naszym TV!
Ja nie chcę nic sugerować. Proszę jednak zwrócić uwagę, że w menu serwisowym jest również opcja "3D Support".
Od kilku dni mam Samsung UE40C6600
Tam jest funkcja Timeshift i nagrywania
Podłączyłem dysk i sformatowałem go
ale po naciśnięciu guzika REC otrzymuje komunikat
" Funkcje Tineshift i nagrywania są dostępne tylko dla kanałów cyfrowych."
Mam kablówkę Multimedia i kanały cyfrowe odbieram przez dekoder połączony przez HDMI
a na wejściu antenowym mam kanały analogowe z kablówki
Nigdzie w instrukcji nie spotkałem informacji że wymagane sa kanały cyfrowe.
Da się nagrać kanały analogowe czy tylko cyfrowe a jak cyfrowe to jak ??