W takim razie czy jest możliwe nagrywanie sygnału z modułu CAM? Chodzi o gniazdo CI, z tego co wiem Cyfrowy polsat sprzedaje takie moduły i nie potrzeba wtedy żadnego dekodera.
W takim razie czy jest możliwe nagrywanie sygnału z modułu CAM? Chodzi o gniazdo CI, z tego co wiem Cyfrowy polsat sprzedaje takie moduły i nie potrzeba wtedy żadnego dekodera.
Czy możesz mi udostępnić dokładniejsze informacje o tych różnicach. Najlepiej jakiś schemat.
Ale wtedy chyba TV musi mieć wbudowany tuner satelitarny DVB-S ?
Wielkie dzięki.![]()
Teraz muszę kupić HDD.
![]()
Na C6000 to niestety nie działa.
Czy w trakcie tego kroku powinien byc podłączony pendrive do USB? Czy wybanie zakladki oznacza przejście do niej kursorami? Czy po wybraniu CLONE TV to USB trzeba wcisnąć enter czy od razu return? Bo jeśli od razu return to czy nie jest to wycofanie się z nawigacji po zakładkach? Pytam chociaż jeszcze nie próbowałem ale nie chciałbym czegoś spie.. posolić.Na wstępie informuję że wszystkie tu opisane czynności każdy wykonuje na własne ryzyko!
Krok2:
Przy wyłączonym TV wciskamy na pilocie kolejno INFO-MENU-MUTE-POWER i wchodzimy do menu serwisowego. Wybieramy kolejno zakładkę CONTROL a następnie HOTEL OPTION dalej CLONE TV to USB i wreszcie na pilocie wciskamy RETURN i z menu wybieramy zakładkę SUB OPTION.
Czy wciskanie przypadkowej sekwencji przycisków na pilocie przez np. małego ciekawskiego dzieciaka, może być przyczyną utraty gwarancji? Przecież to może się zawsze zdarzyć. Jeśli przyczyną uszkodzenia bądź wadliwej pracy odbiornika nie jest "przypadkowo" odblokowana funkcja tylko inna wada lub usterka to nie powinno to być podstawą do odmówienia prawa do naprawy gwarancyjnej. Ta tak jakby gwarant miał pretensje , że ktoś oglądał na samsungu filmy gore.Kolejny raz pytam dlaczego zmiany w menu serwisowym to utrata gwarancji? Przecież to nie jest w żaden sposób blokowane, wszystko można zrobić za pomocą pilota, żadnej ingerencji w telewizor nie ma.
Jeżeli producent tego nie zabezpieczył to jego sprawa. W karcie gwarancyjnej też nie ma zakazu używania menu serwisowego.
Poza tym brawa dla BadBoy475.
Czy w trakcie tego kroku powinien byc podłączony pendrive do USB? Czy wybanie zakladki oznacza przejście do niej kursorami? Czy po wybraniu CLONE TV to USB trzeba wcisnąć enter czy od razu return? Bo jeśli od razu return to czy nie jest to wycofanie się z nawigacji po zakładkach? Pytam chociaż jeszcze nie próbowałem ale nie chciałbym czegoś spie.. posolić.![]()
A jakie jest prawdopodobienstwo wcisniecia przez dziecko odpowiedniej kolejnosci klawiszy? 1 do miliarda? Nie oszukujmy sie, ale zmiany w menu serwisowym same sie nie dokonuja i nikt nie uwierzy w bajeczke o dziecku. Inna sprawa, ze tez watpie by grzebanie w nim prowadzilo do utraty gwarancjiCzy wciskanie przypadkowej sekwencji przycisków na pilocie przez np. małego ciekawskiego dzieciaka, może być przyczyną utraty gwarancji? Przecież to może się zawsze zdarzyć. Jeśli przyczyną uszkodzenia bądź wadliwej pracy odbiornika nie jest "przypadkowo" odblokowana funkcja tylko inna wada lub usterka to nie powinno to być podstawą do odmówienia prawa do naprawy gwarancyjnej. Ta tak jakby gwarant miał pretensje , że ktoś oglądał na samsungu filmy gore.![]()
W EPG zaznaczasz program, potem guzik +24 zaznaczasz program, potem guzik +24 zaznaczasz program .… .…
Czy ktoś aktywował oprócz PVR, Guide+? Jakie dodatkowe opcje programowania są dostępne w Guide+?