Witam.
Długo mnie tu nie było. Chciałem przetestować chociaż trochę ten telewizor (UE46F6500). Ogólnie jestem bardzo niezadowolony z zakupu, a niestety sprzętu nie mogę zwrócić bo wziąłem na firmę. Wymienię w skrócie wady:
1. Podświetlenie - to jest jakaś masakra, dookoła ekranu mniej więcej 2cm od ramki jest wyraźnie ciemno, do tego stopnia że jak czasami patrzę na ten telewizor to czuję się jakbym patrzyłprzez dziurkę od klucza (ciemno dookoła obrazu); dodatkowo gdy jest jasny obraz na ekranie, np.: podczas oglądania skoków narciarskich gdzie jest dużo śniegu, to wyraźnie widać ciemne pionowe pasy przez cały ekran w odstępach 5-centymetrowych
2. Zawiesza się - gdy odtwarzam np.: mp3 z Pendrive lub Dysku Przenośnego na USB, to gdy włączę jakiś utwór, to przez pierwsze 30 sekund nie mogę zrobić dosłownie nic, ani ściszyć, ani przerzucić na kolejny utwór - "Trwa ładowanie..."; tak samo ze zdjęciami, gdy mam w folderze kilka zdjęć i włączę Pokaz Slajdów, to przewija zdjęcia po około 2 minutach (!!!), a mam ustawione najszybsze możliwe przerzucanie zdjęć; zarówno klucz USB jak i dysk przenośmy mam z wyższej półki
3. Pilot - akurat to mogłem wcześniej sprawdzić, ale żaden z dwóch dodanych do TV nie jest podświetlany, to jest jakaś masakra gdy w nocy oglądasz film i chcesz na chwilę wcisnąć Pauzę i iść siku...
4. Kolory/ podświetlenie - albo wszystko wydaje się ciemne, albo za jasne. Teraz widzę, ze napisaliście o jakichś polecanych ustawieniach - w weekend wypróbuje
Ogólnie powiem tak: mój Samsung 32 calowy z 2010 roku ma o niebo lepsze kolory, zdecydowanie lepsze RÓWNE podświetlenie, nigdy się nie zawiesił i bez problemu robi szybki Pokaz Slajdów ze zdjęciami/ odtwarza mp3 - nawet gdy w jednym folderze jest ich kilkaset. No i ma podświetlany pilot!
Czy tak nierówne podświetlenie i zawieszanie się mogę zgłosić na serwis? Pytam, ponieważ mój kolega twierdzi, że ja czepiam się (ale on w ogóle nie ma TV)... ale to wyraźnie widać i mnie to wku****
Jak będę miał aparat, to wrzucę zdjęcia - komórką nie udało mi się tego uchwycić.
P.S. Przepraszam, że nie odpisywałem niektórym na PW, ale zalogowałem się tutaj po długiej przerwie.