Obrazy testowe

mblaszczak

New member
Witam,

Czy może zaistnieć różnica w jakości wyświetlanego obrazu testowego podawanego na USB a podawanego z odtwarzacza DVD ?

Pozdrawiam
mblaszczak

pro_fill

New member
Bez reklam
może, lecz uważam, że to będzie zależało od kilku czynników.
nie wymieniłeś o jakim materiale mówisz z odtwarzacza DVD - obecnie z płyty możesz różne formaty oglądać i nie rozpisałeś się, czy chodzi o normalny materiał DVD, czy też jakiś plik z materiałem skompresowanym.

kolejna sprawa - czy port USB znajduje się właśnie w odtwarzaczu DVD? czy po tych samych kablach na TV idą oba materiały?

rozpisz się bardziej bo na podstawie jednego zdania, które jest pytaniem ciężko określić diagnozę.

mblaszczak

New member
może, lecz uważam, że to będzie zależało od kilku czynników.
nie wymieniłeś o jakim materiale mówisz z odtwarzacza DVD - obecnie z płyty możesz różne formaty oglądać i nie rozpisałeś się, czy chodzi o normalny materiał DVD, czy też jakiś plik z materiałem skompresowanym.

kolejna sprawa - czy port USB znajduje się właśnie w odtwarzaczu DVD? czy po tych samych kablach na TV idą oba materiały?

rozpisz się bardziej bo na podstawie jednego zdania, które jest pytaniem ciężko określić diagnozę.

Moje pytanie związane jest z testem telewizorów który wykonałem w sklepie "nie dla idiotów". Na pendrive mam zapisane obrazy testowe full HD "BUROSCH Audio-Video-Technik" (pliki jpg). Pendrive podłączany bezpośrednio do telewizora, na telewizorze tryb przeglądania zdjęć.
Wyniki testów są dla mnie bardzo zaskakujące, stąd moje pytanie czy te same obrazy testowe zapisane na płycie DVD i wysłane z odtwarzacza mogą być wyświetlone inaczej.

SierzantHarris

New member
Bez reklam
Mogą - na różnych zródłach/sprzętach możesz mieć ustawione/obsługiwane różne poziomy czerni (16-235 albo 0-255 a czasem nawet jakieś dziwne ich skrzywione kombinacje),kolory, kontrast,ostrość itp. Dodatkowo co równie ważne w dvd może być gorszy procek/skaler od tego w tv albo odwrotnie. Temat rzeka w sumie.

ghotan

New member
Proszę o zamieszczenie linków do dobrych plansz testowych, krótkich filmów które dobrze pokażą niedoskonałości telewizora.

Do góry