w moim bdf6500 jeszcze mi nie wyskoczyła
Poszukajcie na forum samygo w sekcji Blu-ray. Jest tam opisany sposób na wgranie spaczowanego firmware bez Cinavia. Tylko czytać uważnie nie na wszystkie firmware można wgrywać (możliwość zbrikowania). U mnie działa jakby co
Pozdrawiam
cinavia jest tylko w sprzecie z napedem blu-ray wiec tak, takimi sposobami ja obejdziesz.
ja również obeszłem cinavie na modelu bd d5300 poprzez downgrade firmware
oto link:
SamyGO • View topic - BD Firmware Downgrade (SamyGO Proof of Concept)
jak czegos nie wiecie, to śmiało pytać
PS. właśnie zauważyłem, że ktoś juz podał wcześniej linka![]()
czy wie ktos w jaki sposob mozna pozbyc sie cinavii w modelu F6500? Jak probuje wg opisu i zmienie dnsa to nie mam polaczenia z Internetem. Prosze o pomoc
moze masz ja w odtwarzaczu a moze nie.
tez nie kazda plyta jest tak zabezpieczona wiec nawet na odtwarzaczu ktory ma to badziewie nie zawsze wyskoczy blokada.
czy cinavia weszła z jakąś aktualizacją do modelu Bd-C5500 - ostatnio zaproponowało mi soft do pobrania i waham się aby badziewia nie zassać.
ja również obeszłem cinavie na modelu bd d5300 poprzez downgrade firmware
oto link:
SamyGO • View topic - BD Firmware Downgrade (SamyGO Proof of Concept)
jak czegos nie wiecie, to śmiało pytać
PS. właśnie zauważyłem, że ktoś juz podał wcześniej linka![]()
Z punktu informatycznego takie coś jest niemożliwe, proszę nie siej takich plotek.Najnowsze odtwarzacze nie mają już takiej możliwości, gdyż Cinavia jest „zaszyta” w procesorze.
A jeśli po wgraniu nowego softu komuś pojawia się blokada - to nie najprościej napisać do dystrybutora danej marki na nasz kraj z prośbą o starsze softy? Powinni udostępnić. I po temacie.