Nowy TV prawdziwe 100hz do 3tys możliwe?

mc211

Member
Witam już raz na tym forum dostałem radę jaki zakupić tv dla rodziców i jestem naprawdę zadowolony z wyboru :) Panas 42e6 . Teraz potrzebuję tv dla siebie i znowu proszę o pomoc

Chciałbym tv w prawdziwej technologi 100Hz - bo ja jednak widzę różnice miedzy 50 a 100 przy oglądaniu sportu.
Co do ceny mam około 3000 plus minus 10%
Tv w dużej mierże będzie służył do grania w PS3 ewentualnie za pare lat PS4 - chciałbym też do niego podłączyć komputer i od czasu do czasu używać jako monitora , ewentualnie amplituner

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 3x5
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? przeważnie 3-3.5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? max 4 90% czasu 1
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? 80% czasu na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic 42e6e
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Ładny obraz ostry wyraźny
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowy satelitarny , z komputera
10.Jakie urządzenia ? cyfrowy polsat PS3 komputer amplituner
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5 godz.
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? nigdy nie miałem błyszczącej chyba jednak matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? FILMY
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - Często
16.Preferencje co do marki ? Nie mam zaufania tylko do Philipsa - złe wspomnienia z innymi urządzeniami
17.Preferencje co do wielkości ? Chyba przy tej odległości od tv i rozmiarach pokoju 50 caliu
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Brak kompatybilność z innymi uprzędzeniami, wolna praca
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie zależy od tygodnia pracy
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3000 plus minus 10%
21.Czy telewizor ma mieć 3D - było by miło

Karpaj

New member
Bez reklam
Panasonic 48AS640
Samsung 48H6400
Z 50" jeśli w budżecie, to z zeszłorocznych
Sharp 50LE750
Toshiba 50L7335
Z nowych, przy dopłacie ~500zł.
Sony 50W805
Toshiba 47L7453

mc211

Member
Poczytałem trochę recenzji i sony w805 wypada w nich bardzo dobrze ale czy jest lepszy od Toshiba 47L7453 ? I czy da się go odblokować na full hd w filmach 3d?

Karpaj

New member
Bez reklam
Nie, ten sony nie obsługuje 3d full hd.
Czy jest lepszy czy gorszy, zależy od punktu siedzenia, ale ja osobiście postawił bym tośkę jako produkt z wyższej półki.

Ostatnia edycja:

mc211

Member
A tak poza tematem w przy jakich rzędach kwot widać poważne różnice w obrazie ? Czy przy skokach np z 2 tys na 3 jest dużo lepsza jakoś tv ? Czy później żeby zobaczyć dużo lepszy obraz trzeba wyłożyć 6tys zamiast 4?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Teraz poważne różnice będzie widać w Philipsach serii Android - to będzie .... super jakość. Będzie bo wchodzą w sierpniu do sprzedaży.

piteron

Active member
Bez reklam
A tak poza tematem w przy jakich rzędach kwot widać poważne różnice w obrazie ? Czy przy skokach np z 2 tys na 3 jest dużo lepsza jakoś tv ? Czy później żeby zobaczyć dużo lepszy obraz trzeba wyłożyć 6tys zamiast 4?
W niskich pulapach cenowych tak powiedzmy do 4 tyś jakość obrazu jest bardzo podobna,różni sie szczegółami które określają zapotrzebowanie kupującego.Jeden siada przed TV jak podczas seansu w kinie i jemu lepiej będzie pasował TV firm X,Y,Z,ale już drugi biega po pokoju oglądając przy okazji TV i w tym wypadku lepiej sprawdzi sie firma C,Z,W
Reasumując sa TV za 7 tys które graja referencyjnie a sa i takie za 11 tyś które jakość obrazu maja na poziomie TV za 3 tyś.Nie da sie określić jakość odbioru w zależności od ceny ,to nie samochód który płacąc więcej mamy albo leprze wyposażenie albo więcej mocy.Tu może sie okazac że sporo placimy za logo,sporo za marketing,a jakość obrazu no cóż jak to ktoś napisał "nie ma już źle grających TV,są tylko lepiej lub gorzej opłacani testerzy"

Teraz poważne różnice będzie widać w Philipsach serii Android - to będzie .... super jakość. Będzie bo wchodzą w sierpniu do sprzedaży.
oooo nie dość że będzie błyskoteka to jeszcze w AngryBirds będzie można pośmigaćtylko czy to nie będzie za duzo jak dla Philipsa.....czas pokarze .Sorka Kiki ale dla większości z nas ważniejsza jest jakość obrazu a nie funkcje za które firma będzie sobie życzyła ze 2 tyś a w sumie juz teraz można kupic dongle za 70 zł które funkcjami zje Philipsa bez popijania,Tak to jest juz z firmami które technologicznie stoją w miejscu,a to błyskotke dadza a to suba bez kabelków a to na końcu system z komórek zainstalują i wszystko to wycenia o 100 % za wysoko,a najwazniejsze czyli obraz...............no cóz mozna napisac na naklejce i 500000000000000Hz i sekstyriald kontrastu,zlecić badania i chwalic sie całemu światu jakie to wymagania maja klienci i jak Philips ich słucha,tylko ci niedobrzy klienci jakoś nie maja szacunku do firmy która kiedyś była pionierem jakość i innowacji a teraz jest pionierem ale dodawania nikomu nie potrzebnych dodatków.Nic im nie dała nauczka z władowaniem kilkudziesięciu milionów Euro w produkcje TV o proporcjach ekranu cholera komu potrzebnych tak teraz nic sobie nie robia z tego że ludzie chca jakości nie koniecznie błyskotek
w sumie to nie wiem po co to napisałem ale tak jakoś mnie naszło na przemyślenia w temacie TV

Ostatnia edycja:

mc211

Member

Hmm namieszało mi to trochę w głowie , jest sens czekać na ten tv jak ma być taki super? Czy wogóle zmieści się w moim przedziale cenowym
Czy może kupić coś z proponowanych np Sony W805

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ano extra:

Skalowanie

Czerń przejdzie do Historii

Kąty boczne i równość podświetlenia matrycy

Multimedia

Pierwszy Android TV w Akcji.

Poczwórny Ambilight

Dźwięk Ambivoox