Witam.
Mam taką sytuację - teraz telewizor crt Panasonica coś ok. 30 cali. Wykańczamy dom (a raczej on nas), planowana przeprowadzka na Boże Narodzenie i chcieliśmy jeszcze się szarpnąć tudzież zapożyczyć i kupić nowy tv tak aby powiesić go na ścianie. Na obecnym etapie jest to łatwiejsze do wykonania niż np. za rok gdy już będą meble, wszystko pomalowane etc.
Kilka danych:
odległość od ekranu - 3.5 m
okno na zachód - beda tez rolety
pokój 5,5m x 4,5 m
obecnie 1 telewizor CRT Panasonic
obecnie przeważnie oglądam kanały informacyjne i 'ogólne' np. tvn. tvp a takze filmy na divx
oglądam przeważnie wieczorem
preferowana wielkość telewizora 42"- 50", raczej 50" !
preferowana marka - brak
urządzenia będą podłączone: jakas satka - obecnie cyfra + ale umowa konczy sie w grudniu + cos do divx. obecnie jest cos w rodzaju manty
70% to telewizja, pozostałość divx
jakimi złączami: pewnie najlepszymi
jaki masz sygnał : platformy cyfrowe
ile programów HD : to się zobaczy- na razie brak
ma stać czy wisieć: wisieć
jaka klasa cenowa? : jak najtaniej do 3.5 tys.?
Do tego dochodzi, że mam dwójkę małych dzieciaków i zupełny brak czasu na bieganie po necie. Z tego co zdążyłem wyczytać to moich preferencjach wielkościowych czyli 50 cali tego lepsza jest plazma a i kolory lepsiejsze. Z drugiej strony chciałbym też jakieś gadżety np. obsługę you tube, wifi a to znowu tylko w lcd?
Ciekawą sprawą są wbudowane bodajże tunery do tv, odtwarzarki divx w telewizor.
Chciałbym aby mój zakup był na kilka lat - zeby mial wszystkie wyjscia co by za dwa lata nie okazało się że czegoś brakuje.
Na razie wpadł mi powiedzmy w oko model PANASONIC TX-P50S20E, ale on chyba nie ma odtwarzania z usb?
Pomóżcie, spec od wykończenia wnętrz w poniedziałek już będzie robił uchwyt.
Mam taką sytuację - teraz telewizor crt Panasonica coś ok. 30 cali. Wykańczamy dom (a raczej on nas), planowana przeprowadzka na Boże Narodzenie i chcieliśmy jeszcze się szarpnąć tudzież zapożyczyć i kupić nowy tv tak aby powiesić go na ścianie. Na obecnym etapie jest to łatwiejsze do wykonania niż np. za rok gdy już będą meble, wszystko pomalowane etc.
Kilka danych:
odległość od ekranu - 3.5 m
okno na zachód - beda tez rolety
pokój 5,5m x 4,5 m
obecnie 1 telewizor CRT Panasonic
obecnie przeważnie oglądam kanały informacyjne i 'ogólne' np. tvn. tvp a takze filmy na divx
oglądam przeważnie wieczorem
preferowana wielkość telewizora 42"- 50", raczej 50" !
preferowana marka - brak
urządzenia będą podłączone: jakas satka - obecnie cyfra + ale umowa konczy sie w grudniu + cos do divx. obecnie jest cos w rodzaju manty
70% to telewizja, pozostałość divx
jakimi złączami: pewnie najlepszymi
jaki masz sygnał : platformy cyfrowe
ile programów HD : to się zobaczy- na razie brak
ma stać czy wisieć: wisieć
jaka klasa cenowa? : jak najtaniej do 3.5 tys.?
Do tego dochodzi, że mam dwójkę małych dzieciaków i zupełny brak czasu na bieganie po necie. Z tego co zdążyłem wyczytać to moich preferencjach wielkościowych czyli 50 cali tego lepsza jest plazma a i kolory lepsiejsze. Z drugiej strony chciałbym też jakieś gadżety np. obsługę you tube, wifi a to znowu tylko w lcd?
Ciekawą sprawą są wbudowane bodajże tunery do tv, odtwarzarki divx w telewizor.
Chciałbym aby mój zakup był na kilka lat - zeby mial wszystkie wyjscia co by za dwa lata nie okazało się że czegoś brakuje.
Na razie wpadł mi powiedzmy w oko model PANASONIC TX-P50S20E, ale on chyba nie ma odtwarzania z usb?
Pomóżcie, spec od wykończenia wnętrz w poniedziałek już będzie robił uchwyt.