Nowy TV - 65 cali preferowany Samsung

xymar

New member
Cześć wszystkim

Szukam obecnie zmiany mojego obecnego TV 50 cali ( 50PUS7956 , PHILIPS - strasznie zamula ) na coś większego lepiej działającego.
Preferuje Samsunga ze względu na posiadania soundbara również tego producenta i możliwości ich zintegrowania + ogólnie buduje ekosystem Samsunga :).
Chyba że macie jakieś inne propozycje. Myślałem na Q77D LUB Q74D, są obecnie w dobrych cenach + pytanie - czym one się różnią tak ogólnie?
Zastosowania : sport, TV, serwisy netflix itp + dojdzie w przyszłości zapewne jakaś konsola do gier.

xymar

New member
Myślę o 65 calach, mam jakieś 3,5 metra, ale czasami oglądam z bliższej odległości ( fotel jest jakoś pewnie 2,5-3 m od tv).
Chciałbym się zmieścić w kwocie 4000-4500 PLN

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
SOundbar może współpracować z dowolnym telewizorem - dowolnej maki.
Bo problem w tym , że podałeś zwykłą model LCD, podczas gdy w klasie cenowej masz już modele mini led i bez dopłacania.
Masz odświeżanie 144Hz - więc i do sportu i do filmów najwyższe odświeżanie.
Masz niski input llag, wie do grania tez super.
No i masz lepszą jakość, kontrast , czerń, głębie obrazu, skalowanie i również dźwięk
Samsung też ma mini ledy ale znacznie drożej.

xymar

New member
Wiem że Samsung ma opcję taka że soundbar gra dodatkowo z głośnikami z tv - razem są ze sobą zestrojone, funkcja ta nawyzwa się q-sympthony z tego co pamiętam + ogólnie cały system Samsunga mi odpowiada.

Niemniej jednak jeżeli nie któryś z tych Samsungów to jaki inny ? Zależy mi na systemie aby działał sprawnie i miał dostęp do aplikacji ( wiem że obecnie Tizen np. nie obsługuje Canal + co jest sporym minusem )

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz dwa mini ledy :
TCL 65c805 za 3999 zł
TCL 65Mled85 za 4400 zł
Masz wszystko co potrzebujesz.

Kiedy planujesz zakup ?

xymar

New member
Jakoś w przeciągu 2 tygodni pewnie będę zmieniał obecny telewizor.
Widzę że wszystkie modele to MINI LED, czytam i czuje ze w tym kierunku powinnen iść. Czy przedstawione przez Ciebie modele według Ciebie są lepsze od Samsung QN85D - też jest w cenie około 4500 PLN.

Do góry