marcinb098
New member
Cześć.
Szukam telewizora 55cali Full HD na dobre 4K na razie nie mam kasy.
Od dłuższego już czasu przeglądam różne fora w poszukiwaniu odpowiedniego TV dla siebie. Zastanawiam się nad firmą Samsung a konkretnie nad modelem UE55H6650 ale nie wiem czy to dobry pomysł. Zależy mi na dobrej jakości matrycy, właściwe odwzorowanie kolorów, głęboka czerń i częstotliwość odświeżania żeby była dość wysoka czyli nie było efektu smużenia.
Budżet jaki planuję na zakup tego TV - do 4000zł. Te 4tys to na sam TV planuję wydać. Przy zakupie chciał bym od razu przedłużyć gwarancję na 5lat. 3D nie koniecznie musi być. Obecnie mam plazmę 42cale Panasonica a teraz szukam coś większego.
Jestem otwarty na wszystkie rady.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 35m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? około 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 5
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? częściej na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? ma stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku telewizora ale są rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 42cale Panasonic
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobrą matrycę, właściwe odwzorowanie barw, nagrywanie na USB, internet, odświeżanie na wysokim poziomie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? w niedalekiej przyszłości nc+
10.Jakie urządzenia ? w niedalekiej przyszłości dekoder nc+, amplituner Yamaha z kolumnami Jamo
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? około 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? przyrodnicze, film akcji
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16.Preferencje co do marki ? Samsung, Panasonic, Philips, SONY, Sharp
17.Preferencje co do wielkości ? 55cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? raczej nic mnie nie denerwuje przynajmniej nic nie mogę sobie przypomnieć
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4tys
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie koniecznie
Szukam telewizora 55cali Full HD na dobre 4K na razie nie mam kasy.
Od dłuższego już czasu przeglądam różne fora w poszukiwaniu odpowiedniego TV dla siebie. Zastanawiam się nad firmą Samsung a konkretnie nad modelem UE55H6650 ale nie wiem czy to dobry pomysł. Zależy mi na dobrej jakości matrycy, właściwe odwzorowanie kolorów, głęboka czerń i częstotliwość odświeżania żeby była dość wysoka czyli nie było efektu smużenia.
Budżet jaki planuję na zakup tego TV - do 4000zł. Te 4tys to na sam TV planuję wydać. Przy zakupie chciał bym od razu przedłużyć gwarancję na 5lat. 3D nie koniecznie musi być. Obecnie mam plazmę 42cale Panasonica a teraz szukam coś większego.
Jestem otwarty na wszystkie rady.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 35m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? około 5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 5
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? częściej na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? ma stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku telewizora ale są rolety
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 42cale Panasonic
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? dobrą matrycę, właściwe odwzorowanie barw, nagrywanie na USB, internet, odświeżanie na wysokim poziomie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? w niedalekiej przyszłości nc+
10.Jakie urządzenia ? w niedalekiej przyszłości dekoder nc+, amplituner Yamaha z kolumnami Jamo
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? około 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? przyrodnicze, film akcji
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16.Preferencje co do marki ? Samsung, Panasonic, Philips, SONY, Sharp
17.Preferencje co do wielkości ? 55cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? raczej nic mnie nie denerwuje przynajmniej nic nie mogę sobie przypomnieć
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4tys
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie koniecznie