Nowy telewizor - co wybrać

icejojo

New member
Witam

Szukam nowego tv. Licże na Waszą pomoc. Ponięj umieszczam odpowiedzina pytania:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
32 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
6 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
od dwoch do 6
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
rowneiz bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
stać lub wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
jest jasno
7.Jaki masz obecnie telewizor ? LG lcd ponad 50 cal model sprzed 8 lat nie pamietam oznaczenia
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
ostry obraz, dobre 3d, internet
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
telewizja N
10.Jakie urządzenia ?
laptop, komp. stacjonarny, xbox
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
ok. 4 na tygodniu, na weekndzie 8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?
nie mam zdania
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
sport, historia, popularno naukowe, informacyjne
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
tak, 2 godziny
16.Preferencje co do marki ?
do dobrej
17.Preferencje co do wielkości ?
minimum 47 cal
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
niewyrazny obraz, słaba widoczność w nocy

19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
porównywalnie

20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
4300

21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? tak, pasywne

Liczę na pomoc

icejojo

New member
Witam

na placu boju pozostały nastepujące TV:
-Sony KDL46HX750
- Sharp 46LE831S
- Philips 47PFL6067K
- LG 47LM670S

bardzo prosze o wasze opinei i głosy na konkretny model.

Pozdrawaim

Ice

bitner

Klub HDTV.com.pl
vip
Ja kupiłem Philipsa 6067 z promocji na RTV AGD za 4300 plus XBOX plus gierka i TV odbiera rewelacyjnie. Przesiadłem sie z Plazmy Panasa S10 Polecam !

maniek530

Banned
Myśliciele i dumacze tracą - w tym wypadku 200zł - trzeba łapać okazje albo dokładać - no można również dalej czekać ............:popcorn: - ja wolę cieszyć się świetnym obrazem z 6007 :smile:

NormanES

New member
A czy komuś z Was rzucił się w oczy ostatnio w euro 6007 55 cali?? Na stronie jest niedostępny a taka promocja by mi odpowiadała (5,8k)

NormanES

New member
Nooo wg mnie nawet bardzo. Chyba że jakieś "bez vat" ale np. mm tych Philipsów za bardzo nie ma. Licząc sprzedaż konsoli albo uwzględniając i tak jej kupno, zyskujemy w granicach 19%. Inna sprawa że w sklepach elektronicznych jak i chyba tutaj można go kupić spokojnie taniej niż w euro.
No nic ja poczekam. Maks 5 za niego moge dać.

horak

New member
Oferta tego sklepu electro jest kusząca. Ciekawe jak to u nich jest z tą 5 letnią gwarancją. Na jakich zasadach ona obowiązuje. Mi taka gwarancja sonego w piątym roku uratowała dupe :)

NormanES

New member
Ooo faktycznie spoko, choć troche o electro.pl się naczytałem, dobrego i złego.
A to akurat przegapiłem, bo sprawdzałem na ich stronie a tam cena 300zł wyższa :p
Gwarancja zawsze jest kusząca, natomiast wtedy to już 5500. Chcesz być spokojny, bierz. Ja nie praktykuje, póki co mam szczęście i nic mi się na razie nie popsuło. Za mną 3 telewizory, kino, ampli, cały agd. Wszystko żyje albo zostało wymienione. Statystycznie jeżeli nie masz dużego pecha nie opłaca się rozszerzać.
pozdrawiam

maniek530

Banned
Ja swojego wziąłem na standardowej gwarancji 24m-ce.Chcieli abym promocyjnie dopłacił 600zł do 5 lat - normalnie było 800zł ale się nie zdecydowałem.

SLAV7

New member
Bez reklam
Do Twoich warunków to PHILIPS 55PFL6007. Dołóż trochę i kup większy. 46 czy 47 cali to za mało do takiej odległości.

Pozdrawiam

icejojo

New member
Witam

Wybór padł na Philipsa 47pfl6067K. Użytkuję go od dwóch dni i mogę się podzielić wstęonymi obserwacjami.

Dobrze wykończony, ramka w kolorze stalowym dobrze wygląda.
Ambilight daje bardzo łande efekty.

Obraz:
Od razu zaznaczę że przesiadłem się z 8 letniego lcd LG więc dla mnie obraz jest bardzo dobry aczkolwiek zauważam pewnedziwne objawy: przy szybkich akcjach potrafi się pojawić pixeloza.
I tu pytanei do Was dlaczego?
DOdam że jeszce nie wprowadzałem ustawień obrazu proponowanychj przez Was.

Menu działa dość dobrze, jak dla mnie nie jest wolne aczkolwiek nie mam porównania.

Na xboxie obraz wygląda łądnie, nie tnie sięn nie widziałem dziwnych objawów.

Na chwilęodecną to tyle. Poużytkujedłużej to napisze coś więcej.

Korzystając z okazji chciałem dopytać się o kilka kwestii związanych z aplikacją easyshare philipsa.
aby to uruchomić potrzebujeszwpisać kod który znajduje się albo na pudle albona tyle telewizora. Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Który to kod i czy ten telewizor będzie obsługiwał tę aplikację.

Drua sprawa: jak połaczyć laptopa z tv (oczywisćie bezprzewodowoa) tak aby oglądac filmy z laptopa na tv.

Pozdro

maniek530

Banned
.

Obraz:
Od razu zaznaczę że przesiadłem się z 8 letniego lcd LG więc dla mnie obraz jest bardzo dobry aczkolwiek zauważam pewnedziwne objawy: przy szybkich akcjach potrafi się pojawić pixeloza.
I tu pytanei do Was dlaczego?

Wyłącz opcję HDNM

Drua sprawa: jak połaczyć laptopa z tv (oczywisćie bezprzewodowoa) tak aby oglądac filmy z laptopa na tv.

Pozdro

Sciagnij sobie np. Serviio lub PS3 Media Server i po problemie :wink:

Do góry