Nowy telewizor ~ 13 000 zł

Kozlowvsky

New member
Siema wszystkim! Błagam pomocy
Oszczędzałem bardzo długo na nowy telewizor ze sklepu...
Aktualnie posiadam telewizor 32 całe 720p ( modelu nie pamiętam a nie mam jak sprawdzić ... ( jestem aktualnie na wyjeździe wracam za tydzień )
Mam do wyboru 2 telewizory, który będzie lepszy dla mnie? ( Do gier )
- żeby był gotowy na nowy standard telewizyjny w Polsce
- pod ps5 ( live itd. )
- siedzę na wprost telewizora
Chce kupić raz a dobrze dlatego celuje w takie telewizory i proszę wybrać między nimi, błagam? ( Proszę o uzasadnienie swoich decyzji dlaczego tamten a nie ten... )
1.
Telewizor LG 65C22LB 65" OLED 4K 120HZ DVB-T2/HEVC/H.265
2.
Telewizor PANASONIC TX-65JZ2000E 65" OLED 4K 120Hz Dolby Atmos Dolby Vision DVB-T2/HEVC/H.265

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wybrałeś świetne modele.
Z tych dwóch do systemów w Polsce, do gier, do jasności - to najnowszy LG 65 C2 na nowej matrycy EVO.
Dzięki Dash Board - masz również lepszą dostępność do multimediów i zdecydowanie lepszą współpracę z urządzeniami w domu .
Łatwiejsza jest też obsługa głosowa, większa wydajność.
W tej klasie cenowej to świetny wybór i jakości, jasności, kontrastu i możliwości. Odtwarza 2 razy więcej formatów,ma dwa razy więcej inteligentnych formatów.
Jeśli zakup na lata - to masz gwarancję najwyższej jakości w klasie !
Jak będziesz niebieski masz specjalna ofertę plus dodatkowo pakiet gratisów

Do gier niestety żaden z nich nie będzie dobry z powodu statycznych elementów obrazu w grach i wypaleń z nimi związanych. Lepiej postawić na mini leda.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oledy mają nowe zabezpieczenia, więc spokojnie można wykorzystywać je również do grania !

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Znam wielu którzy mają ,grają i są bardzo zadowoleni.
Ja nie gram ale też mam moc radości.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Takie same rozmowy toczyły się za czasów Plazm TV.
Plazmy i tak były lepsze. Teraz też - Oledy są wyżej notowane, niosą znacznie więcej radości.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Takie same rozmowy toczyły się za czasów Plazm TV.
Plazmy i tak były lepsze. Teraz też - Oledy są wyżej notowane, niosą znacznie więcej radości.

Jeżeli oledy nie potrafią prawidłowo odtwarzać jasnych scen, a mimo tego otrzymują wyższe noty w HDR, nie mówiąc o wypaleniach, to bywają wyżej notowane. Oledy niosą więcej radości? Kiedy? Jak się wypalą, czy podczas zaciemnionych i zafałszowanych jasnych scen?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie wiem kto co komu fałszuje i po co ????
Wiem jakie oceny maja kupujący, posiadacze Oledów.
Są zachwyceni ! Podobnie zresztą jak ja.

Oledy fałszują jasne sceny, ponieważ nie potrafią ich prawidłowo odtwarzać, gdyż mają za niską jasność. Dlatego oledy odtwarzają je nie tak jak zostały zrealizowane i wyglądają w rzeczywistości, lecz ciemniej. Posiadacze oledów z wypaleniami też są zachwyceni? ;)

Katar10

Member
Otwórzcie sobie nowy wątek antyoledowy nie zaśmiecajcie wątku nie mając Oleda , macie swoje lcd ,które są najlepsze na świecie i tego się trzymajcie, czy ja lub ktoś inny z szczęśliwych posiadaczy Oleda męczy ucho w temacie LCD?
nie bo i po co :)

VitoCx

Member
O czym ty człowieku piszesz.. Czyli cała wasza gadka o wypaleniach sprowadza się do przypuszczeń, ze użytkownicy oledow nawet jak je maja to nie powiedzą hahaha wyższy poziom schizy
A jak ci padnie twój tv to co zrobisz? Nie będziesz oglądał tv wcale? ********************************************************** - (edytowano przez moderację 22.06.22 - 22:34)
Jak chcesz merytoryke uprawiać to wskaż procent lub liczbę matryc ulegających wypaleniom, a nie zajmuj się czystym populizmem.

VitoCx

Member
Co? To wy piszecie ciagle o obawach związanych z Oledami, a nie użytkownicy oledowi. ***********************(Obrażanie użytkowników jest niezgodne z regulaminem - moderowano 22.06.2022 - 22:36)

Do góry