Nowy soft 04.01.36

leszekol

New member
Witam serdecznie, bo to mój debiut tu u Was ;)
Kupiłem 42LM620S z softem 03.03.51. Telewizor proponuje mi abym zaktualizował go do wersji 04.01.36. Czy któryś z kolegów "działa" na tej wersji i może powiedzieć jakie zmiany wprowadza nowy soft?

Pozdrawiam

Kleofas11

Active member
Bez reklam
Telewizor proponuje mi abym zaktualizował go do wersji 04.01.36.
Czy któryś z kolegów "działa" na tej wersji i może powiedzieć jakie zmiany wprowadza nowy soft?

http://www.lg.com/pl/wsparcie-produktowe/lg-42LM620S

Strona LG proponuje ci nawet, żebyś zaktualizował go do wersji 04.01.46, ale o szczegółach zmian też się od nich nie dowiesz, bo koncern LG nigdy ich nie ujawnia oficjalnie i pisemnie. :grin:
Cwaniaczki boją się przyznać co poprawili i co spartolili wcześniej.

Ostatnia edycja:

leszekol

New member
koncern LG nigdy ich nie ujawnia oficjalnie i pisemnie.
No właśnie szukałem jakiegoś changeloga, ale ni widu ni słychu :)
Mam pewne obawy co do aktualizacji, spowodowane niemiłymi doświadczeniami :) Kiedyś aktualizowałem Panasonica ("telewizorem", nie pendrivem) i tydzień temu Sharpa (niestety nieopacznie zostawiłem w opcjach automatyczną aktualizację o 3 rano) i w obu przypadkach wymiana płyty głównej, bo po aktualizacji telewizor się nie włączył.
Dlatego pytam, bo nie wiem czy skórka warta wyprawki - warto zaryzykować kota w worku mając w perspektywie potencjalną wymianę płyty głównej? ;-)

Czytałem w necie o przypadkach, że LG również się nie podniósł po aktualizacji, dlatego chyba rozumiesz moją obawę :) Rzekłbym nawet fobię :wink:
Nigdy nie aktualizowałem LG, więc mam pytania co do przebiegu: Ile trwa? Jak wtedy zachowuje się telewizor? Oczywiście chodzi o "normalną" procedurę, nie z pendriva.

Pozdrawiam

rychu

New member
Najdłużej trwa pobieranie samego pliku ale to zależy od szybkości łącza internetowego. Sama aktualizacja po ściągnięciu to jakaś minuta, może dwie.

leszekol

New member
Najdłużej trwa pobieranie samego pliku ale to zależy od szybkości łącza internetowego.
Łącze mam 60Mb/s, z tym raczej nie będzie problemów :wink:
Sama aktualizacja po ściągnięciu to jakaś minuta, może dwie.
A tu: hdtv.com.pl/forum/788551-post33.html ktoś pisze, że godzinę :???: Chyba bym jajko zniósł przez tę godzinę mając w pamięci moje doświadczenia z aktualizowaniem (póki co 2:0 przegrywam :D )
Nie wiem... Trudno jest mi się odważyć :) Żebym jeszcze wiedział, że ryzyko się opłaci :)

P.S. Nie mogę podać linka do wspomnianego posta wprost, bo zgodnie z komunikatem mam za mało postów abym uzyskał do tego prawo :)

Pozdrawiam

leszekol

New member
No i po zabiegu :)
Zanim kliknąłem "aktualizuj" napiłem się melisy ;)
Pobieranie trwało 8 minut czyli szło jakieś 6 Mb/s. Marny serwer mają ;)
Dziwne, telewizor zrobił 2 restarty: pierwszy zaraz po pobraniu, tuż przed rozpoczęciem instalacji, i drugi po jej zakończeniu. Drugi zrozumiały, ale po co pierwszy? Instalacja trwała dokładnie minutę.
Trochę mnie to nerwów kosztowało, biorąc pod uwagę moje wcześniejsze doświadczenia z aktualizacjami :)

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

leszekol

New member
No wie, wie... :) Zaraz po aktualizacji do 04.01.36 zaproponował nowszą wersję 04.01.63. Tym razem nerwy trochę mniejsze, zaczynam się przyzwyczajać ;)

Pozdrawiam

P.S.
Dzięki, za Twoją "receptę" na ustawienia obrazu, która znalazłem w którymś z wątków. Rewelacja :)

Ostatnia edycja:
Do góry