Nowy rok, nowe zabawki - kupować LE32M61B, czy jeszcze czekać?

DarekM

New member
Czytam na forum, że pojawiają sie informacje o nowych produktach Samsunga i innych, że ceny też będą inne i tak się zastanawiam, czy zamawiać już LE32M61B, czy poczekać jeszcze chwilę?
Z drugiej strony sytuacja podobna do tej z rynku PC - jeśli masz określoną ilość złotówek, to w danym momencie możesz kupić PC o określonej wydajności i paramertach - a po miesiącu za te same złotówki możesz kupić coś o 20% brdziej wydajnego. Nic tylko... czekać w nieskończoność :confused:

Pozdrawiam
Darek

pepe

New member
Ja też czekam....

Ja planuję zakup w maju i z przyjemnościa słycham o nowych modelach i nowym niższych cenach. Też planowałem zakup m61 ale podobno już coraz trudniej go zdobyć. Czyżby Samsung rzeczywiście przygotowywał się do wejścia nowych modeli... Ale tak jak mowisz zawsze człowiek będzie się zastanawial czy czasem za miesiąc nie będzie o 500 zł taniej.
Pozdrawiam i życzę cierpliwości :p

pupil

Member
Jakbym kupowac miał plaszczaka to bym czekał na to co wypuści canon i toshiba za pół roku,za cholere nie brałbym plazmy ni lcd.SED to będzie to!!!

DarekM

New member
pupil napisał:
Ano to,poczytaj sobie a zrozumiesz o co mi chodzi:
biznes.onet.pl/1,12,11,17245463,48531161,2004364,0,forum2.html
http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=24156&all=1
Dlatego nie rozumiem ludzi,ktorzy tak podniecaja się plazmami i lcd,
ja sobie kupilem pzyzwoite crt i poczekam jeszcze troche.

Poczytałem, zrozumiałem.
Ale i tak kupię LCD. Już piszę dlaczego.
Po pierwsze primo - jak SED wejdzie, to i tak trzeba będzie poczekać na drugą lub trzecią edycję, aby producenci dopracowali produkty.
Po drugie primo ;) - już sobie wyobrażam liczbę zer w cenie tych telewizorów - oczywiście myślę o początkowych modelach, ultra nowość, super jakość, najnowsza technologia, rewolucja w technikach obrazu itp, itd - cena x 10
I po trzecie primo - mam miejsce tylko na płaszczaka - nie zmieści mi się nic, co ma powyżej 30 cm głębokości, gdyby nie to, to kupowałbym crt bez zastanowienia.
Ale za jakiś czas wymienię pewnie na SED, tylko wtedy już pewnie pojawi się kolejna technologia...

Pozdrawiam
Darek

Ostatnia edycja:

Piopio

New member
Hehe SED to mrzonka tych, których nie stać na plazmę czy LCD :D

1. Na wejsciu będzie zajebiście drogie.
2. Zanim stanieje miną 3 lata od premiery - czyli za jakieś 6 lat optymistycznie licząc:D
3. Rozdzielczosć natywna będzie 1920x1080 - jak ma na tym dobrze wyglądać PAL 540 linii ??? Kto mi odpowie ?
4. HDTV czy to na plaźmie HD czy LCD wyglada rewelacyjnie.

BTW
Mam nadzieję, że się doczekam za te 6 lat HDTV z Cyfry.

Nie stać Cię na LCD ? Nie szkodzi !!!! Krzycz, że SED to jest to !!! Czekaj 6 lat a potem kup taniutki już wtedy LCD (po co kupować SED za 8K jak można LCD za 2K :D ).
I na tym chyba polega strategia zwolenników SED.

pzdr

DarekM

New member
Piopio napisał:
Hehe SED to mrzonka tych, których nie stać na plazmę czy LCD :D

[...]

Nie stać Cię na LCD ? Nie szkodzi !!!! Krzycz, że SED to jest to !!! Czekaj 6 lat a potem kup taniutki już wtedy LCD (po co kupować SED za 8K jak można LCD za 2K :D ).
I na tym chyba polega strategia zwolenników SED.

pzdr

OK, SED sobie poczeka, to juz ustaliliśmy. Ale wróćmy do tematu - kupować, czy czekać? :confused:

kolmirek

New member
A tak nawiasem mówiąc
Po co zatrudniać ludzi np. do pracy w ...........?
Przecież niedługo roboty, które są doskonałe, w koncu swoim wygladem przypominają ludzi i poruszają się i mogą pracować bez wynagrodzenia.
Ja z miłą chęcią kupuję LCD (tylko przez Was nie mogę podjąć decyzji jaki model) bo mnie na to stać. 4 lata temu kupiłem CRT 32" - obecnie oddaję go ludziom mi bliskim za niewielki grosz. Jeżeli za 5-8 lat technologia SED będzie przemawiała za jej wyższością na rynku RTV to wtedy po prostu sprzedam LCD i kupię SED. Moi drodzy przecież z życia tzreba korzystać co nam po tych 3 tysiącach w banku. Z tym że jeżeli kogoś kręci posiadanie w banku tyś zł. to też nie mam nic przeciwko temu
Pozdrawiam

ela

New member
To mi przypomina takiego gościa co od wielu lat się przymierza do kupna komputera, ale nie kupuje , bo podobno mają stanieć i wyjść jakieś nowe modele , i tak w kółko, prawdopodobnie na emeryturze kupi komputer o ile nie wyjdą jakieś nowe , bo podobno wtedy stanieją :D

DarekM

New member
Nie nie, ja nie zastanawiam się, czy czekać na SED.
Ja się tylko zastanawiam, czy czekać na ewentualne "tegoroczne" modele, czy też brać M61B już teraz.

Pozdrawiam
Darek

pepe

New member
Czekaj na SED....

Uśmiałem się po pachy!! <LOL> Może kupisz sobie SED ale za Euro w Polsce jak wejdzie w 2012 :p Ja tam wole popatrzećna LCD a potem się zobaczy... Z tym dziadkiem co czega na tanszy i lepszy komputer - heheheheh do tej pory się śmieje :D A jesli chodzi o pytanie DarekM to moim zdaniem poczekaj jeszcze 2 miesiace bo maja wejsc nowe modele i ceny napewno beda niższe.

Ostatnia edycja:
Do góry