Ale o czym my wlasciwie rozmawiamy.
Jakies watki poboczne, co kto woli i dlaczego. Ceny, promocje i inne ciekawostki. Marantz w UK kosztuje sporo taniej jak u nas, nie wspominajac o USA, wiec argument cenowy, to proponuje kierowac do dystrybutorow w PL.
Nie od dzis kazdy wie jak to u nas wyglada.
Co do brzmienia, wyraznie napisalem ze chodzi tu o preferencje, a Marantz to nie McIntosh, a sprzet skierowany do szerszej "publicznosci". Wyjasnialem juz to.
Co do Denona, ja np. nie kupilbym topowego wzmaka tej marki, bo zwyczajnie nie jest dla mnie warty swojej ceny, to samo potwierdzil gosc z Al.Krakowskiej (jak juz ktos lubi powolywac sie na sprzedawcow), ale to nic nie znaczy, bo ja sie opieram na swoich preferencjach i nie tego temat dotyczy. Kazdy cos znajdzie dla siebie.
Armani Powiedz mi jedno Marantz i denon ma tego samego właściciela jak piszesz te same komponenty mówimy tu o sprzęcie stereo to w brzmieniu na jakiej podstawie opierasz że Marantz jest lepszy?Druga sprawa czemu Taka rozbieżność w cenach skoro te same wnętrze?
Przeciez to Ty napisales ze wnetrze to samo, a ja w odpowiedzi napisalem o amplitunerach i ze "prawie" to samo.
Ja odpadam z tej dyskusji.
Tutaj roznice, jakby ktos nie wierzyl i dalej twierdzil ze to tylko inna obudowa:
Marantz SR5008, SR6008, and SR7008 Receivers Preview | Audioholics