No i mam, potestowalem wiec podziele sie, moze ktos skorzysta z moich skromnych uwag
Obraz:
Plazma znakomicie radzi sobie z sygnalem z DVD (component) i komputera (D-SUB - nie przypuszczalem, ze bede czytal poczte e-mail i przegladal strony internetowe przez TV 42 cale!). Jednak 1024 x 768 jest gora - znacznie lepszy obraz niz 852 x 480. Porownojac 1024 i cos co ma wiecej nie widac juz takiego skoku w jakosci. Gry na PS2 takze rewelacyjne (Euro). Obraz z kablowki taki sobie ale to "zasluga" Multimedia, bo niektore kanaly sa takze pieknie wyswietlane (np, TVN, Discovery, Eurosport...). Niestety nie mam zadnego uzadzenia pod HDMI wiec tego nie bede komentowal, ale wiedzac, ze oferuje ono jeszcze lepsze parametry niz Euro i D-Sub mozna swobodnie zalozyc, ze obraz bedzie rewelacyjny. Zeby wyluskac najbardziej wyrazny i naturalny kolor trzeba samemu pobawic sie troche w ustawieniach (sa 2 ustawienia dla uzytkownika). Standardowy jest zbyt "blady", a zywy jest zbyt jaskrawy. TV mozna bez problemu ogladac juz z odleglosci 2,5 - 3 m i nie ma zadnych zastrzezen co do wyrazistosci i dynamiki obrazu.
Po dluzszym ogladaniu jednego programu (np. TVN Turbo) przy wygaszonym ekranie widac pozostalosci po poprzednim obrazie (logo stacji) ale tylko przez chwile. Zmiana kanalu na inny po kilku minutach niweluje te pozostalosci (podkreslam, ze widac je tylko i wylacznie na ciemnym ekranie w momencie np. konca filmu kiedy mamy przez chwile calkowicie czarny obraz, na ktorym zaraz pokaza sie napisy koncowe - po przelaczeniu na inny kanal ten fenomen jest zupelnie niedostrzegalny!).
Dzwiek:
Dzwiek rewelacyjny nie jest, starczy jako TV do ogladania wiadomosci i takich tam. Jesli chcemy przezyc cos wiecej (np. ogladajac koncert albo film) to trzeba podlaczyc do kina domowego lub wzmacniacza i kolumn glosnikowych. U mnie dziala to przez zwyklego amplitunera Pionka (tylko) stereo przez wyjscie audio z TV. I spisuje sie znakomicie, wiecej nie trzeba.
Dylematy zakupowe:
Przed zakupem spedzilem ze 3 miesiace przegladajac, porownujac i analizujac co jest na rynku. A porownywalem i do LG PC1R i do Samsunga PS-42E71H i do Panasonica TH-42PV60E (miedzy innymi). I mowie szczerze, wpatrywalem sie wiele, majstrowalem przy ustawieniach i znaczacej roznicy na korzysc ktoregokolwiek nie zauwazylem (jesli chodzi o jakosc wyswietlanego obrazu). A jak to mowia jak nie widac roznicy to po co przeplacac? No i wzialem na 10 rat 0% po 435 zl z Euro RTV-AGD.
Mankamenty:
Mankamenty? No..... moze brak PIP (ale i tak nie korzystalem jak mialem TV z ta opcja), przydaloby sie drugie gniazdo HDMI (ale jak pisalem na razie i tak nie mam nic co moglbym podlaczyc pod to jedno), leniwe przelaczanie pomiedzy kanalami przy ogladaniu TV (ale to ma wiekszosc TV). Hmmm.... wiecej nie ma.
Wizualnosc i funkcjonalnosc:
Design super, bardzo podobny do PC1R - jedynie wstawka z dioda pod ramka z ekranem ulozona poziomo a w PC1R pionowo.
Ramka dookola ekranu czarna i matowa - nie ma zadnych odblyskow od slonca czy tez oswietlenia sztucznego.
W zestawie mamy podstawke (juz przymocowana do TV, wystarczy po wyjecie TV z kartonu dwoma ruchami ja rozlozyc i 2 srubkami zabezpieczyc), na ktorej swobodnie mozemy postawic TV na dowolnej polce / szfce, mamy takze wkrety i haki do sciany aby przymocowac TV zeby przypadkiem potracony nie spadl, mamy swobodne dojscie do wszystkich zlaczy na tylnym panelu.
Pilot normalny, dobrze lezy w dloni, mozna nim sterowac innymi urzadzeniami LG.
To tyle moich wypocin, z czystym sumieniem polecam.
Pozdrawiam,
Marcin