Nowy amplituner KD

KaDet

New member
Możliwe, że to problem z przewodem HDMI ale już słyszałem o sytuacjach w których np karty ATI pod WIN7 nie współpracowały najlepiej z TV Sony. Jaką masz konfiguracje (karta graficzna, Windows, TV)?

homeend

New member
Komp bezpośrednio z TV działa. Różowy ekran mam na PC pod WinXp , grafika Ati HD 5450, próbowałem jeszcze podłączyć Mac po HDMI ale tego już w ogóle nie widzi. Audio leci osobno coaxialem. Sprawdziłem 3 różne kable HDMI jeden za 15zł, drugi coś koło 100zł a trzeci pośrodku. Wieczorem spróbuje podmienić kartę graficzną.

Ostatnia edycja:

KaDet

New member
No i to już jakaś wskazówka skoro komp połączony bezpośrednio z TV działa bez problemów. Masz może u siebie zainstalowany Catalyst Control Center? Próbowałeś tą podmianę kart?

homeend

New member
Zmieniłem karty i bez sukcesów, obraz czasami jest różowy a czasami nie jest :/ Funkcje sieciowe działają kiedy chcą, radio internetowe jak na razie zadziałało mi raz, po tygodniu, przy czym cały czas można było sterować amplitunerem przez przeglądarkę (swoją drogą brzydkie to strasznie, badziewne routery mają lepsze UI), a reszta sprzętów podłączona do tego samego routera neta ma, w sumie lipa bo te radio to naprawdę fajna sprawa, jak działa. Odtwarzanie z USB też nie chciało ruszyć, może zła karta/pendrive, albo licho wie co. Generalnie wszystkie te dodatkowe funkcje amplituner to na wielką prowizorkę wyglądają.

No ale przynajmniej dźwięk w filmach odtwarza i to całkiem nieźle.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jaki dokladnie model tego Marantza? Radio internetowe i wszystkie funkcje sieciowe dzialaja wzorowo, zaczynajac od wspomnianego radia a konczac na AirPlay. Problemem moze byc router, ja kupilem taki za 400zl (polecany na dedykowanych forach) chcac ominac ten dodawany do kablowki i to byl blad, wyrzucilem go w kat i teraz dziala wszystko jak ustawa przewiduje na kazdym ampli Marantza jaki mialem, na tunerze sieciowym Marantza, czy tez odtarzaczu BR takze Maranzta. To samo tyczy sie polaczen (kazdych) przez hdmi do ampli i laptopow, dokladnie 3szt. z zadnym nigdy nie bylo problemow aby uzyskac to co oferuje ampli. Zacznij od podstaw, czyli routera i ustawien sieciowych.

Ostatnia edycja:

homeend

New member
SR 5006, sprzętu za często nie używam, więc czy te radio internetowe działa czy nie mało mnie interesuje, moja muzyka gra więc jest ok.

Pytanie jaki blu-ray polecicie do tego ampli. Zastanawiałem się nad UD5005, ale poczytałem tu i tam, że nie czyta wszystkich rodzajów plików z kompa, że nie działają dyski NTFS, że SACD też nie najlepiej odtwarza, więc tak się zastanawiam czy jest warto wydać sporo jak dla mnie kasy na coś co robi wiele rzeczy ale nie za dobrze, czy nie lepiej kupić jakiś tańszy blu-ray bez bajerów.

Musi to mieć wyjście audio do podłączenia wzmacniacza i miło by było posiadało przyzwoity skaler DVD. LANy, youtuby i inne pierdoły nie są ważne od tego mam kompa.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem co Cie interesuje a co nie, ale skoro raz piszesz ze radio internetowe to fajna sprawa i daje Ci mozliwe rozwiazanie problemu a zaraz piszesz ze malo Cie interesuje czy dziala to o czym w ogole mowa. U mnie dziala wszystko i nic nie jest prowizorka.
Co do UD5005 to robi dobrze to do czego jest stworzone, czyli odtwarza filmy BR! Chcesz wszystkomajacy player to kup jakas Mante z marketu albo player multimedialny za pare stowek ktory przeczyta wszystko co tam upchasz sciagniete z sieci i masz dylematy z glowy.

Ostatnia edycja:
Do góry