Nowości Panasonic na 2011 z CES

B737 Captain

New member
Wybaczcie, że po angielsku, ale chyba każdy zrozumie.
Źródło:Press Release

Źródło:Panasonic 2011 CES - Introducing New VIERA HD TV Series Lineup

viera-VT30-series-plasma.jpg

VIERA VT30 Series Plasma Full HD 3D HDTV
One Sheet of Glass Design
Full HD 3D (1 Pair Glasses Included)
THX
24p Cinematic Playback
Infinite Black Pro 2 Panel
VIERA Connect Wi-Fi Ready (includes wireless LAN adapter)
ISFccc
600Hz Sub-field Drive
VIERA IMAGE VIEWER H.264 & 3D (Photo & Movie)
DLNA Certified
1080p HD Resolution
Game Mode
VERA Link
PC Input
3 USB
4 HDMI
RS232C
Available in 65" Class and 55" Class
Skype Video Calling

viera-GT30-series-plasma.jpg

VIERA GT30 Series Plasma Full HD 3D HDTV
Flush Design
Full HD 3D
THX
Infinite Black 2 Panel
600Hz Sub-field Drive
DLNA Certified
1080p HD Resolution
Game Mode
VERA Link
PC Input
3 USB
4 HDMI
Available in 65" Class, 60" Class, 55" Class, and 50" Class
Skype Video Calling

viera-ST30-series-plasma.jpg

VIERA ST30 Series Plasma Full HD 3D HDTV
Full HD 3D
Infinite Black 2 Panel
600Hz Sub-field Drive
DLNA Certified
1080p HD Resolution
Game Mode
VERA Link
2 USB
3 HDMI
Available in 65" Class, 60" Class, 55" Class, 50" Class, 46 Class and 42" Class
Skype Video Calling

viera-S30-series-plasma.jpg

VIERA S30 Series Plasma HDTV
Fast switching Phosphor
600Hz Sub-field Drive
Easy IPTV
VIERA IMAGE VIEWER H.264 (Photo & Movie)
DLNA Certified
1080p HD Resolution
Game Mode
VERA Link
2 USB
3 HDMI
Mercury and Lead Free Panel
Up to 100,000 Hours of Panel Life
Available in 60" Class, 50" Class, 46" Class, and 42" Class

viera-X3-series-plasma.jpg

VIERA X3 Series Plasma HDTV
600Hz Sub-field Drive
Easy IPTV
VIERA IMAGE VIEWER H.264 (Photo & Movie)
DLNA Certified
720p HD Resolution
Game Mode
VERA Link
2 USB
2 HDMI
Mercury and Lead Free Panel
Up to 100,000 Hours of Panel Life
Available in 50" Class, 46" Class, and 42" Class

Ostatnia edycja:

Edek Łomiarz

New member
Ciekawią mnie tylko ceny, bo właśnie kupiłem 37x20...
Fakt, że 37" już nie produkują, ale w zamian za np. 600Hz (jeśli działa) i USB (też jeśli działa) może i dałbym się namówić na 42"...
Chociaż z drugiej strony... za 37x20 dałem 1600zł, za 42x3 musiałbym dać pewnie 2x tyle...

nareszcie Panasonic nie będzie wyglądal jak model z ubiegłej dekady. Duży plus dla designerów. Co prawda to żadna nowość w tym temacie - LG i Samsungowe plazmy wyglądają tak juz od dłuższego czasu, jednak teraz na tym polu Panas im dorówna - jeśli zaś chodzi o obraz to wiadomo,raczej pozostanie liderem. Podejrzewam, że dzieki temu wzrośnie im sprzedaż, choć cena bedzie wysoka. Sam chciałem kupić Panasonica, odrzucał mnie jednak jego starodawny wygląd zupełnie nie pasujacy do nowoczesnego wnętrza - LG PK950 przy nim to TV z innego wymiaru. Teraz na tym polu będzie remis :) Kiedy te nowinki trafia do sklepów? Maj, czerwiec? Czy ktoś wie, jakie nowości w temacie plazm zaproponuje LG i Samsung?

grzegorz1981

New member
Jak widać modelu C już nie ma i nie ma też 37". Ciekawe jakie będą ceny modelu S30 w momencie premiery. Myślę, że wejdą do sprzedaży tak jak w zeszłym roku czyli jakoś na początku lutego.

SULIx

Member
Kiedy 3D bez okularów

Nie słychać nic o Panasach 3D bez okularów. Toshiba wprowadzi takie tv o dużych przekątnych do sprzedaży podobno od kwietnia 2011.Widać w Panasonic'u działają z dużą bezwładnością. Samo dostosowanie przedpotopowego wzornictwa na pewno nie wystarczy ...

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
GuruHD o vt30 wypowiedziało się bardzo pozytywnie, byli pod wrażeniem, przewidują ze ten tv wreszcie zdetronizuje kuro w czerni po wrażeniach z targów. Sama jasność 30% lepsza, mniejszy pobór energii, poprawienie efektu 3d, słowem idzie to w dobrą stronę :)

brun

Member
ciekawośc mnie zżera, napaliłem się na 65vt20 w takich okolicznościach chyba wypada zaczekać na następcę, czy wiadomo czy będzie robił konwesję z 2d do 3d?

Pe.te

New member
GuruHD o vt30 wypowiedziało się bardzo pozytywnie, byli pod wrażeniem, przewidują ze ten tv wreszcie zdetronizuje kuro w czerni po wrażeniach z targów. Sama jasność 30% lepsza, mniejszy pobór energii, poprawienie efektu 3d, słowem idzie to w dobrą stronę :)

"The drop appears very significant and finally may challenge the long discontinued Pioneer Kuro plasma in the inky black department. Panasonic also claims improvements in energy efficiency using 25% less power than its 2010 model. In addition, Panasonic boasts a 30% brightness improvement due to new phosphors."

Dostał od nich tytuł Best3D TV... :)
Swoją drogą ciekawe - jasność większa o 30% przy jednocześnie obniżonym o 25% poborze prądu.
Mam nadzieję, że nie trzeba będzie długo czekać na pierwszy profesjonalny test.
Ja najbardziej jestem ciekaw ewentualnej poprawy w temacie False Contour... W końcu jest m.in. mowa o nowych luminoforach...

W

witek_z

Guest
Inny luminofor -> (być może) inne czasy wygaszania -> (być może) zmodyfikowany algorytm sterowania subfield -> (być może) inny efekt FC, mam nadzieję mniej zauważalny.

Ale nie rozpoczynajmy tutaj drugiego wątku o FC...

Oczywiście że nie rozpoczniemy gawędzić o GG i FC ale na miłość boską co ma luminofor do w/w?
W CRT też był luminofor i nic takiego się nie działo, Jeśli panowie konstruktorzy będą podchodzić w ten sam sposób czyli minimalistycznie to telewizory nie będą dobre.
Jakie było moje zdziwienie gdy rozkręciłem swojego : głośniki żenada, tor audio mocy też, głowica też, procesor również nie mówiąc o pamięci (512 MB) i innych.
I jeszcze jedno, na procesorze możnaby jajka gotować, radiator jak na lekarstwo, a wiecie co zastosowali pomiędzy panelem a blachą? , zamiast zabezpieczającą czarną tkaninę dali białą jak śnieg, no i nie dziwota ze słaba czerń, na dodatek panel jest tak skonstruowany że można normalnie oglądać od tyłu, mowa o LG.

vortexx

Member
Oczywiście że nie rozpoczniemy gawędzić o GG i FC ale na miłość boską co ma luminofor do w/w?
W CRT też był luminofor i nic takiego się nie działo, Jeśli panowie konstruktorzy będą podchodzić w ten sam sposób czyli minimalistycznie to telewizory nie będą dobre.
Jakie było moje zdziwienie gdy rozkręciłem swojego : głośniki żenada, tor audio mocy też, głowica też, procesor również nie mówiąc o pamięci (512 MB) i innych.
I jeszcze jedno, na procesorze możnaby jajka gotować, radiator jak na lekarstwo, a wiecie co zastosowali pomiędzy panelem a blachą? , zamiast zabezpieczającą czarną tkaninę dali białą jak śnieg, no i nie dziwota ze słaba czerń, na dodatek panel jest tak skonstruowany że można normalnie oglądać od tyłu, mowa o LG.

Może jest możliwość wymiany tkaniny na czarną by polepszyć czerń.

Do góry