Nowości od Harmana-mocniejsze i z 3D!

łukasz82

New member
Wczoraj znalazłem na amerykańskiej stronie H/K takie amplitunery.
Harman Kardon - Home Audio - Components - Audio Video Receivers
To są jakieś nowości czy może Hamerykańskie odpowiedniki naszych???:)
Wyglądem chyba nic się nie różnią, ale są mocniejsze i mają HDMI 1.4.
Za wersją AVR3600 999$ z mocą 7x80W-BOMBA!
P.s. Jak się ma moc Harmana do mocy Marantza? Chodzi mi o to jak np. ma się AVR460 (7x60W) do nowego RS5005 (7x100W)? Pytam, z ciekawości, bo H/K podaje podobno rzeczywistą moc a inni zawyżają...

Ostatnia edycja:

łukasz82

New member
Skotłowane to wszystko ;)
Czyli wychodzi na to, że Harman sporo mocniejszy...
Koniecznie muszę posłuchać AVR460 z RF-82. Myślałem też żeby póki co kupić HK3490 do stereo, ale najlepiej byłoby mieć wszystko z serii RF do kompletu i od razu AVR460 tylko ta moneta...za mało póki co na całość :(

Amra Lew

New member
Bez reklam
Też tego nie kumam.Na tylnej ściance AVR460 jest jak byk 450 wat a w instrukcji pobór prądu 890 wat.Błąd albo ja czegoś nie rozumiem:)

łukasz82

New member
Dokładnie. Ja też nie kapuje...:) Jeśli chodzi o AVR460 to z tą mocą też się nie mogę połapać, bo na polskiej stronie Harmana jest 7x60W a gdzie indziej jest podane, że 7x80W (różnica jak by nie było jest 20W).

pkomp

New member
raczej jaja - jak zasilacz wydoli te 460 to nadwyżki może mieć góra 50 wat ale nie da rady sypnąć więcej bo się zagotuje
w tym wypadku brałbym pod uwagę tą niższą czyli z tabliczki

Amra Lew

New member
Bez reklam
Dokładnie. Ja też nie kapuje...:) Jeśli chodzi o AVR460 to z tą mocą też się nie mogę połapać, bo na polskiej stronie Harmana jest 7x60W a gdzie indziej jest podane, że 7x80W (różnica jak by nie było jest 20W).
Tak jak pisze pkomp.Różnica jest między Europą a USA ale oni tam jakoś inaczej mierzą i stąd ta różnica.Przyjąć trzeba,że AVR460 daję jakieś 60 wat przy 7 kanałach co daję nam jakieś 420 wat(zasilacz 450wat)czyli by się zgadzało.Przy 5 kanałach,a taką konfigurację zazwyczaj mamy w domach,da nam jakieś 80-85 wat co w zupełności wystarczy do domu.AVR460 to świetna konstrukcja,ja cenię ja wyżej niż Onkyo807/808.

Do góry