Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

woytaski

New member
Bez reklam
transformers tvn

armanig, późno wszedłem w temat... ale w kwestii dokumentów polecam film Samsara:

[youtube]OGI2ZnEUTFE[/youtube]

Genialna uczta dla oka, a dźwięk dopełnia całość w rewelacyjny sposób...
Warto go mieć w HD.

Wysłane przez Tapatalk

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dzisiaj obejrzałem sobie dwa filmy :

1.Kamerdyner Kamerdyner (2013) - IMDb -
Jedyny plus za scenografię.Poza tym film bardzo nudny.Produkcja Służące Sluzace (2011) - IMDb o wiele,wiele lepsza.

2.Wyścig - Wyscig (2013) - IMDb
Kierowcy wyścigowi Niki Lauda i James Hunt zostali całkiem nieźle odwzorowani.Wypadek na torze jak i spalona twarz Laudy miały bardzo dobre odzwierciedlenie wydarzeń z 1976r.
Dodatkowo klimat nakręcał widok ścigających się bolidów i ryk silników.Poza torem nie było specjalnie rewelacyjnych scen i wydarzeń.Film raczej dla fanów historii Formuły F1,był niezły ale po ocenie myślałem że może będzie coś głębszego...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gerus ocenil "Kamerdyner" jako film roku 2013, Ty jako nudny, czyli tradycjnie trzeba samemu ocenic, jak zwykle ;)

Jeden z lepszych filmów

"Wyspa Tejemnic" bardzo dobra, ale Gatsby tez mi sie podobal, glownie za sprawa Leosia, tak na dobra sprawe to wszystkie filmy z nim uwazam za dobre. Chyba tylko Wyspy nie ogladalem, albo nie pamietam.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Gerus ocenil "Kamerdyner" jako film roku 2013, Ty jako nudny, czyli tradycjnie trzeba samemu ocenic, jak zwykle ;)

Armanig jak Ty usnąłeś na Atlasie chmur to weź sobie coś miękkiego pod głowę na tym filmie.Pierwsze 30 min jeszcze jeszcze,później zaczyna być za bardzo 'politycznie". Dużo przemówień prezydentów,rozmowy o partiach politycznych.Główny bohater schodzi na drugi plan...

Na razie jak dla mnie najlepszy film z 2013 r to Koneser.

Co do filmu Wilk z Wall Street - czekam z niecierpliwością...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powiem Ci wiecej, do dzis nie skonczylem tego filmu i nie specjalnie mam ochote. Koneser faktycznie bdb., ale czy najlepszy, to nie wiem, musialbym sobie przypomniec te wszystkie gnioty i zrobic selekcje.

Savron

Well-known member
Bez reklam
Uff. Chyba ze mną cóż nie tak.:(. ATLAS CHMUR oglądałem 4 razy:hihi:. Gdzie Wy tam przemówienia prezydentów widzieli , towarzyszy? :razz: " Don Jon" i "1000 lat po ziemi", to dopiero gnioty.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"1000 lat po ziemi" nie widzialem, "Don Jon" jakis taki swojski ;), a na "Atlas Chmur" trzeba sie przylozyc i to dosc konkretnie, a jak mam sie przykladac kilka nocy z rzedu, to juz wole sie przylozyc do innych czynnosci ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
W sumie już koniec roku więc mogę sobie pozwolić na małe podsumowanie :)

OBEJRZANE NAJLEPSZE :
1.Koneser

Następnie (kolejność przypadkowa ale wszystkie bez rewelacji)
Labirynt
Kapitan Phillips
Wyścig
Panaceum

Najlepszy s-f jak dla mnie
1.Oblivion
2.W ciemność. Star Trek

Najlepszy horror :
1.Obecność

Najlepszy polski film :
1.Drogówka

Z 2013 ROKU NIE WIDZIAŁEM JESZCZE (kolejność przypadkowa,niektóre w polskich kinach dopiero w 2014r.)

Hobbit: Pustkowie Smauga
Grawitacja
Thor: Mroczny świat
Chce się żyć
Czas na miłość
Wilk z Wall Street
Nimfomanka
Zniewolony
Życie Adeli
Wenus w futrze
Last Vegas
American Hustle
Przeszłość
Ona
Out of the Furnace
Lone Survivor

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Na szczęście wszystkie te gremliny, hobbity i inne stworki omijam z daleka i nie będzie mi dane ocenić ;)
Tez nie przepadam za Tolkienem, ale moja zonka mnie wyciąga na kazdą premierę ;)
NIe pamiętam na której części, ale zasnąłem w kinie ;). Natomiast kilka dni temu znow byłem, lecz tym razem raczej celowo by przetestować nową salę. Tu napisałem co o tym myślę (post 36)
http://www.hdtv.com.pl/forum/filmy/92897-hobbit-48-fps-opinie-o-nowej-technice-2.html

WiTT

New member
Bez reklam
armanig - jeszcze się obijasz z tym Atlasem Chmur? ;) i nie zapomnij że masz w zapasie do obejrzenia zaległość pt.: Titanic :D ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jak ktoś lubi sztuki walki i klasyczne kino akcji to polecam najnowszy film Scotta Adkinsa (1min 30 sek - piękne ujęcie) :)

[youtube]DvPuGhqDVmg[/youtube]

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
armanig - jeszcze się obijasz z tym Atlasem Chmur? ;) i nie zapomnij że masz w zapasie do obejrzenia zaległość pt.: Titanic :D ;)

Wiciu, Titanica ostatnio zaliczylem, co prawda na 2 razy, ale przynajmniej nie plakalem jak niektorzy ("mientcy") koledzy na forum, bylem jak Tommy Lee Jones w Sciaganym, w koncu kto chowal sie na Arnim i Sylvku nie beczy jak baba z byle powodu ;)
Btw. Film bdb.

WiTT

New member
Bez reklam
No ale że jak, scena z Twoim ulubieńcem Leosiem i Kate nie wzruszyła Cię? Arnold&Sylwek = trauma z dzieciństwa ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No ale że jak, scena z Twoim ulubieńcem Leosiem i Kate nie wzruszyła Cię? Arnold&Sylwek = trauma z dzieciństwa ;)

Bardziej mnie wzruszyl Rocco w inwazji na Polske ;)

Piramida, cos to znowu wkleil, ja na pewno tego filmu nie ogladne, masz dar wyszukiwania ;)

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Jak ktoś lubi sztuki walki i klasyczne kino akcji to polecam najnowszy film Scotta Adkinsa
Pamiętam, walczyło się kiedyś tak w barach:p No ale czlowiek musiał dojrzeć, a i już nie ta gibkość. Przeszedłem teraz na styl "pijanego mistrza":)

Bardziej mnie wzruszyl Rocco w inwazji na Polske ;)
Gdyby coś to mam ten film na DVD. He,he. " Rocco Casting Romania " też był niezły, taki swojski.

Do góry