Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Szczerze to mnie przestaly interesowac takie filmy.Z jakies 7 lat temu bylem chetny wrazen i ogladalem rozne chore filmy,egzekucje itd.
Stwierdzilem jednak ze to nie ma sensu...
Teraz wole sobie obejrzec dobry thriller z przerazajaca muzyka i chwilami napiecia...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Mnie też nie kręcą. Już "Hostel" z lekkim niesmakiem oglądałem. Pamiętam jak byłem mały i wrażenie na mnie wywarły części " Oblicza śmierci". Ze 2 lata temu sobie je ponownie ściągnąłem, i po obejrzeniu paru scen wywaliłem bo nawet mi się już nie chciało tego oglądać. Też wolę inne klimaty, jesli chodzi o horrory.

WiTT

New member
Bez reklam
A ja obejrzałem w weekend "Millerowie". Fajna komedyjka, przynajmniej w porównaniu z ostatnimi produkcjami.

Mowisz ze harcujaca Jennifer Aniston daje rade? ;)

Nawet nieźle daje radę:) Sam bym lepiej nie zatańczył:D

E tam, daj się skusić. Ona jeszcze fajnie zagrała (nie tylko ciałem, ale ogólnie aktorsko ;P) w Szefowie Wrogowie :)

2 najodwazniesze role w jej życiu hehe....

No dobrze, zarzekałem się że nie obejrzę, jednak sam na skórze postanowiłem dowiedzieć się o co tyle zachodu, mimo że Jennifer jest ... hmm, szkieletorków bez cycków nie trawię ;)
Ok, obejrzałem - wniosek - obejrzeć cały film dla tej jednej sceny.. eh ;) nawet moja żona stwierdziła że ten jej taniec był średnio apetyczny, no ale ona podziela mój pogląd na urodę Jennifer i jej "talent" aktorski :) Powiem tak - odhaczone, ale żeby to się zapisało w dziejach kinematorgrafii jak chociażby Demi Moore, to w żadnym wypadku. Co do całego filmu - jak nie macie nic pod ręką, a jest kompletnie wolny wieczór, to jako alternatywa dla naszej polskiej piłki może być ten film :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokladnie, lepsze tance w domu odchodzily. Jennifer tanczyla jakby chciala, a nie mogla. Film mocno sredni, ale uczciwie przyznam ze nie widzialem ostatnich 20 minut... zasnalem ;)

Natomiast ostatnio widzialem film "Kapitan Philips" z Tomem Hanksem, no i jak dla mnie rewelacja. Szczegolnie ostatnie sceny, Tom Hanks potwierdzil swoj kunszt aktorski. Swietny aktor, bdb. film.

WiTT

New member
Bez reklam
Dokladnie, lepsze tance w domu odchodzily.
No baaa... ;)

Film mocno sredni, ale uczciwie przyznam ze nie widzialem ostatnich 20 minut... zasnalem ;)
No wiesz... nie dałeś szansy filmowi, wstydź się, a fe :p ;)

Natomiast ostatnio widzialem film "Kapitan Philips" z Tomem Hanksem, no i jak dla mnie rewelacja. Szczegolnie ostatnie sceny, Tom Hanks potwierdzil swoj kunszt aktorski. Swietny aktor, bdb. film.
Hmm, propo T. Hanksa, ostatnio widziałem z nim Atlas Chmur - jakoś wcześniej przeoczyłem. Rewelacja film! I fabularnie i aktorsko. Bardzo fajne i dobre wcielenia Hanks'a. Choć na nr. 1 w tym wybija się Hugo Weaving - postać czarnego charaktera namawiającego do bezczynności Hanks'a - bezbłędna! I ten głos w kolumnach...przeszywający, rewelacja :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Hmm, propo T. Hanksa, ostatnio widziałem z nim Atlas Chmur - jakoś wcześniej przeoczyłem. Rewelacja film! I fabularnie i aktorsko. Bardzo fajne i dobre wcielenia Hanks'a. Choć na nr. 1 w tym wybija się Hugo Weaving - postać czarnego charaktera namawiającego do bezczynności Hanks'a - bezbłędna! I ten głos w kolumnach...przeszywający, rewelacja :)

O widzisz, skleroza nie boli. Zapomnialem o tym filmie.
Czas nadrobic zaleglosci ;)

pantomima

Banned
Polecam tym wszystkim ktorzy nie ogladali film pt. " Wysoka fala ". Jest to inspirowana prawdziwą historią opowieść o młodym serferze pragnacym zmierzyc sie z jedna z najwiekszych fal na ziemi pojawiajacą sie co 7 lat u wybrzezy Santa Cruz w Kalifornii . Szegolnym atutem filmu sa zapierajace dech w piersiach zdjecia niesamowitych surferskich akrobacji :d
Naprawde bardzo fajna pozycja bez sztucznych, wygenerowanych komputerowo efektów a szczena i tak co chwile opada :d
Film obecnie do ogarniecia na Hbo , co jakis czas regularnie powtarzany .

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Porachunki (The Family) zaliczony.
Film z Robertem DeNiro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer i to mysle wystarczy aby sie zainteresowac ta pozycja.
Liczylem tu na typowego gniota, przyglupawa komedie z znakomitymi aktorami, ale milo sie rozczarowalem. Film lekki, latwy i przyjemny, nic wybitnego, ale uwazam ze sprawnie zrealizowany. Nie rozczarowalem sie, ale tez nie liczylem na nic wiecej. Warto rzucic okiem, chociazby dla samych aktorow.

"Atlas Chmur" natomiast u mnie stoi, tak gdzies w polowie, zasnalem. Normalka.
Film bdb, ale raczej na dwa razy. Nie wszystko dla mnie jest tam zrozumiale, a juz na pewno nie jest to pozycja na wieczor po pracy (zmeczenie) ;)

Ostatnia edycja:

WiTT

New member
Bez reklam
Porachunki (The Family) zaliczony.
...
Liczylem tu na typowego gniota, przyglupawa komedie z znakomitymi aktorami, ale milo sie rozczarowalem. Film lekki, latwy i przyjemny, nic wybitnego...
A wiesz że ja nie dałem rady tego obejrzeć? ;) Zacząłem i nie mogłem długo oglądać. Jeszcze mi żona z oddali dodała co to za głupi film włączyłem i nie mogła uwierzyć że z takimi aktorami taka tandeta ;)

"Atlas Chmur" natomiast u mnie stoi, tak gdzies w polowie, zasnalem. Normalka.
Film bdb, ale raczej na dwa razy. Nie wszystko dla mnie jest tam zrozumiale, a juz na pewno nie jest to pozycja na wieczor po pracy (zmeczenie) ;)
Film bardzo, bardzo, bardzo dobry i bardzo wymagający skupienia od widza. Zdecydowanie nie po ciężkim dniu pracy i nie do mocnego w większych ilościach % ;)
Film obejrzałem z wielką ochotą po tych lekkich, łatwych i przyjemnych papkach filmowych ostatnich :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jupiter Ascending (2014) - Filmweb
Co Wy na to? Jupiter Ascending. Ja tam lubie takie klimaty.

Trailer zapowiada się nieźle ale jakoś średnio mi pasuje tutaj Channing Tatum.
Widać gościu chce się rozkręcić w filmach akcji/s-f,zobaczymy...

Ostatnio obejrzałem "Naznaczony: rozdział 2". Seansik zrobiłem sobie późnym wieczorem,głośno na słuchawkach i muszę przyznać że dźwięki i niektóre scenki były naprawdę dobre,parę razy ciarki przeszły... :rolleyes:
Żeby spotęgować efekt strachu nic nie jadłem cały dzień,dodatkowo aby było mi zimniej otworzyłem okno i zdjąłem skarpetki.Żartuję :mrgreen:
Poniżej trailer :
Insidious 2 Official Trailer 2013 Movie - Insidious Chapter 2 [HD] - YouTube

Co do produkcji "Porachunki" z 2013r - myślałem że będzie coś gorszego,jak dla mnie średniak z małym plusem.Taka komedyjka gangsterska...Najlepszy był De Niro którego łatwo było wyprowadzić z równowagi i cały czas szukał winowajcy brudnej wody w kranie...:)

Poniżej 4 nowe trailery :
Godzilla Trailer - Official Warner Bros. - YouTube
Edge of Tomorrow - Official Trailer 1 [HD] - YouTube
DAWN OF THE PLANET OF THE APES Official Trailer [HD 1080p] - YouTube
22 Jump Street - Official Red Band Trailer - YouTube

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na Grawitacji bylem w kinie 4d, bylo parowanie, byly wibracje, byly zapachy.
Ciekawe jak to sie prezentuje w domu, w sumie kilka z tych "funkcji" jestem w stanie powtorzyc w domowych warunkach :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Na Grawitacji bylem w kinie 4d, bylo parowanie, byly wibracje, byly zapachy.
Ciekawe jak to sie prezentuje w domu, w sumie kilka z tych "funkcji" jestem w stanie powtorzyc w domowych warunkach :)

Jak chcesz osiągnąć takie efekty ?
Będziesz trzymał wibrujący telefon komórkowy w kieszeni,ktoś będzie Cię trząsł fotelem i traktował spryskiwaczem do kwiatów,przypalając przy tym coś w kuchni ? :)
Czy może jakoś bardziej profesjonalnie ?

Zapomniałem,zobaczcie http://www.youtube.com/watch?v=bT6k_1ej92A
Zapowiada się bardzo dobrze :)

Ostatnia edycja:
Do góry