Napisałem w pierwszej wypowiedzi, że od dawna szykuje się na Wolfa 4K (na nośniku fizycznym).
Reszta to żarty, jak zawsze na forum, bo co by nie mówić, dziś możesz mieć na tv okładkę, kręcącą się płytę, animacje i jeszcze dostęp do filmu w kilka sekund miesiąc przed sklepową premierą. Paradoksalnie zderzenie tych dwóch światów jest śmieszne i nie ma co owijać w bawełnę. Takie mamy czasy.
Co do reszty,
M.in w wątku "kolekcjonerskim" wielu z nas wklejało swoje kolekcje, sam tam od lat zachęcałem do kolekcjonowania, ale nikt dzisiaj po tylu latach, nie będzie się licytował, a tym bardziej udowadniał cokolwiek, bo i komu, po co?
Ekipa dawno się wykruszyła, zresztą etap wklejania co popadnie, już i tak ma większośc za sobą, a w myśl powiedzenia - kto ma wiedzieć, ten wie, temat został wyczerpany. Wystarczy spojrzeć na nasze kolekcje figurek, wielu z nas takowe posiada, z czego u mnie na widoku są już tylko dwie, reszta w kartonach, a wartość ich, to często średniej klasy paro letnie auto, a my tu dyskutujemy o jakiś płytach po 120zł, więc o czym my rozmawiamy.
Ktoś z nas ma się tłumaczyć? Bez jaj.
Sam więcej rozdałem płyt na tym forum, jak niektórzy przez lata uzbierali swojej kolekcji i mędrkuje na temat praworządności.
Co do filmów "online", to widz polega na tym, że większość poszła z duchem rozwoju, korzystając z dobrodziejstw technologii, jeszcze parę lat temu zakładałem wątek, w którym postanowiłem zrzucić całą moją kolekcje płyt na HDD, kupiłem nagrywarkę BR do PC, robiłem płyty demonstracyjne do testowania sprzętu, zrzucałem (oryginalne) całe filmy na dyski, a wszystko po to, aby uprościć korzystanie z całej biblioteki filmowej, dziś już nic nie musisz robić, wystarczą dwa-kliki i możesz oglądać dosłownie wszystko co jest na rynku, więc dlaczego z tego nie korzystać? Róznica polega na tym, że mając pełny dostęp do "wszystkiego", nie kupujesz w sklepie co popadnie, a już selekcjonujesz.