Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Bipo

Active member
Bez reklam
Dzisiaj byłem na Shazam (Multikino- Dolby ATMOS), powiem wam że mam mieszane uczucia po tym filmie. Tak jak filmy marvela uwielbiam oglądać w kółko tak po obejrzeniu tego filmu z DC nie mam chęci na chwilę obecną jeszcze raz go obejrzeć u siebie. Nie wiem jak wam ale mi ten film średnio pasował.
Co do efektów, było kilka fajnych atmosowych ale największą uwagę przykuł odgłos jednego z potworków coś ala Venom co bardzo mi się spodobało. A tak to to ogólnie nic się nie wyróżniało aby mocno zapadło w pamięć.

PS. w reklamach był zwiastun nowej godzilli i to zapowiada się na niezłą sieczkę..;-)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
https://www.filmweb.pl/film/Bezwzględny-2019-827870

"Chłopcy z ferajny" po włosku. Świetnie oddany klimat, dobra ścieżka dźwiękowa, piękne kobiety i nawet główny bohater prawie jak Ray Liotta.

Do chłopaków z ferajny może nieco daleko, ale ogólnie całkiem, całkiem.
Mimo wszystko, sam w sobie scenariusz bardzo rozmyty. W "Chlopakach z ferajny" mieliśmy wyraźnie zarysowaną historię głównego bohatera, każda scena, przekręt, morderstwo, kłótnia, budowała chronologicznie emocje i pchała film do przodu, a tutaj jeden wielki misz-masz, czyli coś tu pokombinował, potem zaraz tam i w zasadzie cały film jest o dupie marynie i zupełnie bez charakteru - a potencjał był ogromny, ale plus za "kopie" klasyków gatunku, widać, że czerpali, nie wyszło to tak jak powinno, ale mimo wszystko film warty obejrzenia.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pytanie do Netflixiarzy ;)
Co tam jeszcze dobrze wygląda oprócz Triple Frontier,The Highwaymen,Okja,Bright czy seriali Alfred Carbon,Lost in Space,Parfum,Ozark,Stranger Things...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem „Akłamena” i sam film jak dla mnie spoko, (choć Marvele bardziej do mnie przemawiają) pisałem więcej , po obejrzeniu go w kinie, natomiast jeśli chodzi o walory techniczne na BR to zarówno obraz jak i dźwięk myślę, że większości przypadków oglądający będą zadowoleni. Jedynie co kuleje to 3d – katastrofa i potencjał jaki miał ten film na 3d całkowicie zmarnowany. Generalnie film do obejrzenia, jeśli ktoś lubi DC.

Caparzo

New member
Bez reklam
a miałeś okładke w blu ray ? bo mi w 4k zapomnieli dać na pudełko.. jest tylko kartonik :niewiem::lol: :lol: :lol:

na necie jest afera, że partia bez okładek, zobaczymy jak empik do tego podejdzie :kom:

venomas200

New member
Bez reklam
Byłem na Avengers.
I bez spojlerów ale poprzednia część lepsza jak dla mnie była.
Thanos pozbawiony charyzmy i jaj.
Film bardzo długi czasami się dłuży ale jak na te godziny i tak szybko leci seans

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Byłem na Avengers.
I bez spojlerów ale poprzednia część lepsza jak dla mnie była.
Thanos pozbawiony charyzmy i jaj.
Film bardzo długi czasami się dłuży ale jak na te godziny i tak szybko leci seans

Sam bardzo jestem ciekaw jak to wyjdzie, co do poprzedniej części mieliśmy podobne zdanie :), mam jednak nadzieję, że i ta część jednak przypadnie mi do gustu i będę zadowolony po wyjściu z kina.
Teraz lecę na tydzień odpocząć i nabrać sił, ale jak będę już na miejscu to na pewno skoczę do kina. A na razie nie myślę o filmach, bo ciekawsze rzeczy mnie czekają :) Wszystkim co na majówkę się wybierają życzę udanego spędzonego czasu z Rodziną. :bober:
Ps. choć delikatnie troszkę martwi, że film może nie być taki jak poprzednia część..

venomas200

New member
Bez reklam
Sam bardzo jestem ciekaw jak to wyjdzie, co do poprzedniej części mieliśmy podobne zdanie :), mam jednak nadzieję, że i ta część jednak przypadnie mi do gustu i będę zadowolony po wyjściu z kina.

Teraz lecę na tydzień odpocząć i nabrać sił, ale jak będę już na miejscu to na pewno skoczę do kina. A na razie nie myślę o filmach, bo ciekawsze rzeczy mnie czekają :) Wszystkim co na majówkę się wybierają życzę udanego spędzonego czasu z Rodziną. :bober:

Ps. choć delikatnie troszkę martwi, że film może nie być taki jak poprzednia część..
Zawiedziony nie jestem uważam że film dobry (nie świetny)ale w pierwszej odsłonie IW było mniej tej tego amerykańskiego kiczu.
O ile pierwszą część oceniam na okolice 8,5 to tu około 7.
Po pierwszej części miałem efekt wielkiego wow to tu już nie

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zawiedziony nie jestem uważam że film dobry (nie świetny)ale w pierwszej odsłonie IW było mniej tej tego amerykańskiego kiczu.
O ile pierwszą część oceniam na okolice 8,5 to tu około 7.
Po pierwszej części miałem efekt wielkiego wow to tu już nie

Kilka recenzji bez spojlerów obejrzałem i jak na razie są zadowoleni Ci którzy oglądali, ale wiadomo to kwestia gustu i nigdy nie dyskutuje w tej kwestii, bo każdy ma prawo do swojej oceny danego filmu. :)

wucash

Active member
Bez reklam
Ja już po :D
Film ok, wg mnie IW lepsze, tam był efekt wow. Tutaj nic takiego się nie dzieje, mniej więcej można przewidzieć jaki będzie finał. Spokojnie mogli te 15/20 minut skrócić ale wiem (jako fan SW) że dla wielbicieli każda minuta ważna :D Generalnie się podobało.
Thor to wisienka na torcie :D

venomas200

New member
Bez reklam
Ja już po :D

Film ok, wg mnie IW lepsze, tam był efekt wow. Tutaj nic takiego się nie dzieje, mniej więcej można przewidzieć jaki będzie finał. Spokojnie mogli te 15/20 minut skrócić ale wiem (jako fan SW) że dla wielbicieli każda minuta ważna :D Generalnie się podobało.

Thor to wisienka na torcie :D
Czyli identyczne odczucia jak moje.
Ja osobiście bym inaczej rozwinął ten scenariusz.

Do góry