Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Kurde,zamiast tej kreskówki,wrzucili mi jakiś film z aktorami ;)

Kod:
Disc Title:     Jurassic.World.Fallen.Kingdom.2018.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1
Disc Size:      44,210,845,876 bytes
Protection:     AACS
BD-Java:        Yes
BDInfo:         0.7.1

PLAYLIST REPORT:

Name:                   00800.MPLS
Length:                 2:08:17.690 (h:m:s.ms)
Size:                   33,429,307,392 bytes
Total Bitrate:          34.74 Mbps

VIDEO:

Codec                   Bitrate             Description

MPEG-4 AVC Video        24028 kbps          1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

AUDIO:

Codec                           Language        Bitrate         Description

DTS-HD Master Audio             English         4231 kbps       7.1 / 48 kHz / 4231 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
DTS-HD High-Res Audio           Spanish         2046 kbps       7.1 / 48 kHz / 2046 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
DTS-HD High-Res Audio           French          2046 kbps       7.1 / 48 kHz / 2046 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
Dolby Digital Audio             English         192 kbps        2.0 / 48 kHz / 192 kbps / DN -4dB / Dolby Surround

SUBTITLES:

Codec                           Language        Bitrate         Description

Presentation Graphics           English         35.008 kbps
Presentation Graphics           Spanish         24.787 kbps
Presentation Graphics           French          23.279 kbps
Presentation Graphics           Spanish         0.192 kbps
Presentation Graphics           French          0.644 kbps

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Polskie wydanie A:IW to żenada. Na świecie jest ciut lepiej, ale nadal słabo. Marvel - nie kumam Was [emoji14]

Czyli podobny poziom jak w cz. II i zapewne z dubbingiem w PL jest dynamiczniej niż w oryginalnej ścieżce.. a ciekawostka :) w wersji 2d dźwięk w wersji oryginalnej jest w DD 5.1 - mistrzowie świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chyba zapomnieli, że DD.5.1 to ja mam filmy w C+...

W sobotę będę oglądał to dzieło artystyczne pod względem dźwięku , ale już dzisiaj uważam, że 100 zl wydane na śmietnik.. patrząc co piszą w sieci..

Jak kolejny Avengers będzie w takiej samej jakości to niech w tyłek się ugryzą obejrzę sobie w kinie i w tv , bo tam tez mam 5.1 DD bez ich łaski i za darmo.. Ewentualnie po roku się kupi za 50 zeta.. ale i 50 zł szkoda na takie dziadostwo..

A jak nie będą szanować takich ludzi jak choćby moja osoba, która kupuje filmy to marnie ich widzę.. bo dodatki również bardzo skromne w ostatnim czasie ... wiec za bardzo nic się nie dostaje kupując oryginalny film, nie licząc, że człowiek jest uczciwy wobec tych co ten film nakręcili i w nim zagrali. Tylko jak ja ich szanuje to oni mnie i innych również powinni szanować i film wydawać na odpowiednim poziomie..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida w 4k jest DTS HD MA i może być delikatniej lepiej , ale szału na 150% nie będzie , a cena z wyższa.. Ja nie wiem co się dzieje, że Avengersy taka kicha jest.. to najgorsze filmy z Marvella pod względem dźwięku.. Tego typu film to pod tym względem powinien wgniatać w fotel..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Galapagos właśnie podał,że nowe Gwiezdne Wojny będą dostępne wyłącznie na VHS ;)
[youtube]_iaW_iGFeSI[/youtube]

bramowicz1

Active member
Bez reklam
Ja dziś obejrzalem 3d z dts-hd hr. Musialem mocno podglosnic ogolne vol i dodatkowo jeszcze suba. Ale to jednak nadal nie to...
Ja na 3D zdecydowałem się z Atmosem, dziś będę oglądał to ocenie jak jest.
Wydanie CEE rzeczywiście wykastrowali, jak zawsze zresztą.
Na bułgarskim Arena.BG jest remux 3D z Atmosem wyciągniętym z UHD, tam bitrate ponad dwukrotnie wyższy, na pewno będzie różnica.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Czyli podobny poziom jak w cz. II i zapewne z dubbingiem w PL jest dynamiczniej niż w oryginalnej ścieżce.. a ciekawostka :) w wersji 2d dźwięk w wersji oryginalnej jest w DD 5.1 - mistrzowie świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

chyba zapomnieli, że DD.5.1 to ja mam filmy w C+...

W sobotę będę oglądał to dzieło artystyczne pod względem dźwięku , ale już dzisiaj uważam, że 100 zl wydane na śmietnik.. patrząc co piszą w sieci..

Jak kolejny Avengers będzie w takiej samej jakości to niech w tyłek się ugryzą obejrzę sobie w kinie i w tv , bo tam tez mam 5.1 DD bez ich łaski i za darmo.. Ewentualnie po roku się kupi za 50 zeta.. ale i 50 zł szkoda na takie dziadostwo..

A jak nie będą szanować takich ludzi jak choćby moja osoba, która kupuje filmy to marnie ich widzę.. bo dodatki również bardzo skromne w ostatnim czasie ... wiec za bardzo nic się nie dostaje kupując oryginalny film, nie licząc, że człowiek jest uczciwy wobec tych co ten film nakręcili i w nim zagrali. Tylko jak ja ich szanuje to oni mnie i innych również powinni szanować i film wydawać na odpowiednim poziomie..

Lolus.

Ja tam Cie nie chce podkrecac, ale AFAIK Avengers - Age of Ultron, wyd UHD, ma dzwiek (org. ang) w Dolby Atmos ( /TrueHD Audio English 5271 kbps 7.1-Atmos / 48 kHz / 5271 kbps / 24-bit (AC3 Core: 5.1 / 48 kHz / 640 kbps)). Nie wiem, czy jest to nowy mix i jak prezentuje sie sciezka dzwiekowa, wobec "starej", ale a noz widelec bedzie na tyle dobrze, ze nie bedziesz mial juz na co narzekac. ;)
Nie sprawdze bo dzisiaj u mnie wyczekiwane American Animals i Black47

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Pytanie jest jedno dlaczego taka jakość występuje tylko w Avengersach, jeśli chodzi o Marvela? Bo winnych jest całkiem fajnie, lepiej, gorzej, ale znacząco lepiej niż w Avengersach. Nie licząc pierwszej cz., bo tam jest lepiej.

Do góry