Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

venomas200

New member
Bez reklam
Obejrzałem Anabelle 2 i paradoks gdzie 2 część o wiele lepsza niż pierwsza. Powiem tak cholernie mocny stukostrach. Przewidywalny ale dreszczycz działa. I co najważniejsze emocje i ciarki prawie cały film a nie tylko do połowy .

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Savron

Well-known member
Bez reklam
Dobra,dobra.Zgadłem a teraz zmieniasz :grin:

Z Rihanną była jeszcze znośna :wink:
https://youtu.be/MRPz-_g9XTM
Co Ty zgadłeś ??!:confused: Ratatuje?? Co piramida z Paryżu ( nie wieża !!!) oraz Róża ma wspólnego z Ratatuje??:D:D
Niczego nie zmieniam. To Twoj post zainspirował te zagadkę, A pisząc to praktycznie zdradzam kluczowy trop, którego zabrakło w zagadce Savrona.
Capisce?
O czym Wy ?? Odpowiedz niepoprawna. Daleko i to baaardzo.:p
Jeszcze jedna podpowiedz: piramida w Paryżu, Róża , oraz to :razz:
Już wiem jak RA ogląda filmy. Tak jak gry. Przewija :razz:

Ostatnia edycja:

Dingo

Member
Wedlug mnie twoje podpowiedzi wskazuja na "Kod Leonara Da Vinci".

Czy nagroda w tym quizie jest jeden z oryginalnych kabelkow made by Savron??

Savron

Well-known member
Bez reklam
Wedlug mnie twoje podpowiedzi wskazuja na "Kod Leonara Da Vinci".

Czy nagroda w tym quizie jest jeden z oryginalnych kabelkow made by Savron??

:) Chodzi o krwawe porachunki z Piramidą.Wendeta. Straszna i bezlitosna.;)
Myślałeś że będzie tak łatwo? Nici z tego. Wiem że ta piramida Paryżu i Róża będzie kojarzyć się z "KLdV", ale nie. To nie ten film. ;-) Dodałem zegar=czas.;-) Powodzenia.

Dingo

Member
Niezla zagwozdke mi dales teraz :) Kolejny kilm ktory pasuje do tych elementow (a zwlaszcza ostatnia podpowiedz) to .... Edge of tomorrow :D

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Co Ty zgadłeś ??!:confused: Ratatuje?? Co piramida z Paryżu ( nie wieża !!!) oraz Róża ma wspólnego z Ratatuje??:D:D

To już inna zagadka była (Bubciusia) :D
Myślałem,że ta Twoja to Ojciec Chrzestny (dlatego dałem ten gif) - piramida :D róża,no i leciał właśnie wtedy w telewizji ;)

To może V jak Vendetta albo Pachnidło... :grin:

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
:) Chodzi o krwawe porachunki z Piramidą.Wendeta. Straszna i bezlitosna.;)
Myślałeś że będzie tak łatwo? Nici z tego. Wiem że ta piramida Paryżu i Róża będzie kojarzyć się z "KLdV", ale nie. To nie ten film. ;-) Dodałem zegar=czas.;-) Powodzenia.

Savrona chyba też czyta na FFWD. :)

Jednym z moich perwszych skojarzen tez faktycznie by Kod Leonarda Da Vinci, ale zegar odkrywa wszystko, niczym Marlon Brando.
W sumie to ja też do końca nie jestem pewien, więc zapytam tak, aby nie psuć innym zabawy. Czy jest to pierwszy i jak dotychczas jedyny film zrealizowany przez kultowego reżysera w 3D, który można do tego nazwać "familijnym"?

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No to w takim razie, mistrzu kalamburow, wytłumacz różę.

Edit:

Na skraju jutra oczywiscie przemknal mi przed oczami jako jeden z pierwszych, ze względu na piramidę w Luwrze, ale roza skomplikowala sprawe, bo nie wiedzialem, czy to ma być kadr z filmu, czy trop kalambura, wiec byly rozne pomysly, od Batmana, po La Vie en Rose. ;)
Można po latach zapomnieć middle name Rity Rose Pataski, szczegół tak ulotne, że zastosowanie to jak clou kalambura byłoby ryzykownym posunieciem.
Ale z tym zegarem to przegięcie.
Prawie identyczny jest w Hugo, przy okazji z setka innych zegarów. Gdybyś wkleił Big Bena nie byłoby zamieszania.

[youtube]Agg0q7vQgTc[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo oglądałem kolejny odcinek tego wojennego serialu ale powiem Ci że szkoda czasu.. to było ostatni raz więcej nie będę oglądał.

Savron

Well-known member
Bez reklam
No to w takim razie, mistrzu kalamburow, wytłumacz różę.

Edit:

Na skraju jutra oczywiscie przemknal mi przed oczami jako jeden z pierwszych, ze względu na piramidę w Luwrze, ale roza skomplikowala sprawe, bo nie wiedzialem, czy to ma być kadr z filmu, czy trop kalambura, wiec byly rozne pomysly, od Batmana, po La Vie en Rose. ;)
Można po latach zapomnieć middle name Rity Rose Pataski, szczegół tak ulotne, że zastosowanie to jak clou kalambura byłoby ryzykownym posunieciem.
Ale z tym zegarem to przegięcie.
Prawie identyczny jest w Hugo, przy okazji z setka innych zegarów. Gdybyś wkleił Big Bena nie byłoby zamieszania.

[youtube]Agg0q7vQgTc[/youtube]
:p:D Żadnego przegięcia, bo zegarek.....chodzi do tylu. Nie zauważyłeś cyferblatu:razz:
Po drugie ....Ona miała imię Rose.:D W scenie , kiedy jedzą w samochodzie , ona powiedziała Tomu jak ma prawdziwe imię. A Ty chciałeś żeby było łatwo???:razz:
Nu to proszę , gdzie już łatwiej;

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Savron.
No sorry nie zauwazylem odwroconego cyferblatu. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, to że na małym ekraniku telefonu generalnie widać było jedynie kształt, który wydał mi się znajomy, a poza tym to od weekendu melanż, więc już wczoraj w tyrce był communication breakdown, sen, balety, zobacz o której czytalem/pisałem, a dzisiaj znowu w robocie na autopilocie - jakieś nieporozumienia i zbieram się powoli do kupy i jeszcze za dobrze nie ogarniam. Tak więc nie proponuje odpowiedzi w tej chwili, bo znowu na telefonie wiele nie widać. A może ten ogier ma wytatulowanego J.G albo C . E. na zadzie i nie dojrze. ;) Piramida jest szpeniu od westernów to pewnie zaraz rozkmini.

I tak przyjąłem ze że może być łatwo, w myśl zasady na początku musi być łatwo żeby nie zniechecic zawodników, ale NIE, absolutnie nie chce żeby było łatwo.
BTW. Wydawało mi się , że T.C. ja pytal w samochodzi o middle name, a co ona mu tam powiedziała później, tego już szczerze mówiąc nie potrafię odtworzyć, ale pewnie masz racje.

Edit:
Savron.
A Ty to usłyszałes ze ścieżki dialogowej, czy czytałeś z napisów? Masz tu klip. Dziadowski, ale jest. Zdecydowanie "middle name" (po klingońsku atciestwo). Momenty na pozycjach Win counter 72 i 90/91
[youtube]jnIe9PEao50[/youtube]
Dodatkowo transkrypcja:
Rita:***I’ve never been to Lyon.
Cage:***You tell me your middle name. Kate.
Rita:***That’s not my middle name.
[Cage smiles]
Rita:***Why does it matter what happens to me?
Cage:***I wish I didn’t know you, but I do.
[suddenly Rita starts the engine which immediately brings out the Mimic, it attacks the helicopter, Cage runs into the garage to get his weapon but it’s too late as the Mimic brings down the helicopter, Cage kills the Mimic and finds Rita lying down on the ground gravely injured, she takes his hand]
Rita:***My middle name is Rose.
https://www.moviequotesandmore.com/edge-of-tomorrow-quotes-1/

Ostatnia edycja:
Do góry