Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj w tv obejrzałem komedię Cienki bolek - można troszkę się pośmiać więc warto obejrzeć...

Myślę że Pakolo oglądał w kinie ten film w 3d.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Oglądałem na Samsungu UE65JS9000, który moim zdaniem ma najlepsze 3D z innych tv w podobnym przedziale cenowym, mojego H6400 kładzie na glebę. Do kina nie poszedłbym na ten film. Ja oceniam filmy 3D przede wszystkim na podstawie głębi bo rzadko się zdarza trafić na fajny materiał gdzie coś wychodzi z ekranu - takich filmów było kilka. Moim zdaniem ten film to bardzo kiepska konwersja, jak Top Gun, a w odróżnieniu Titanica w 3D się przyjemnie oglądało.

Zawsze wybieram w pierwszej kolejności film w 3D i kiedyś będę musiał zrobić mały teścik, porównanie JS9000 do projektora powiedzmy Benq1070/80 ewentualnie jakiegoś JVC czy Soniaka pod względem samego efektu 3D.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czyli rozumiem że to film był ściągany ? Teraz pytanie czy ta wersja jest dokładnie w 100% to samo co byłoby w oryginale, gdyby ten film był w 3d ? Bo nigdzie nie widziałem go w 3d.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
@Piramisa.
Nie. No po co? Nie mam takiej potrzeby, ani czasu na to. Obejrzalem serial dawno temu, jak tylko Netflix go udostepniil. Porownywac moge co najwyzej wrazenia z ogladania sezonu 2, ktory wchodzi na ekrany za tydzien, z tym, jak wspominam pierwszy sezon.

Seizo

Active member
Bez reklam
Póki co jest nieźle,jednak opiszę więcej po obejrzeniu całego 1 sezonu (jeszcze 6 odcinków)...:wink:
I jak serial?
Moim zdaniem bomba. Pomimo tego, że jest przecoorevnie przewidywalny, bo chyba od 3 odcinka wiadomo już o co w tym wszystkim chodzi, to każdy kolejny rozdział ogląda się z dużym zaciekawieniem. Ostatni odcinek generalnie mnie troszeczkę rozczarował ale i tak wyszło bardzo dobrze. Do tego genialna muzyka.

P.S. Napisać ci jak się kończy? :D:D:D

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Może po to,aby zobaczyć,że zwykły Blu-ray 1080p już nie jest taki zayebisty i nie trzeba nawet HDR aby to stwierdzić :wink:

No shit, Sherlock!
Nie mam watpliwosci co do tego, od 2 sezonu HoC, albo pierwszego Marco Polo. Myslalem, ze nie trzeba juz udowadniac nikomu, zas Twoja teza funkcjonuje jako wiedza faktualna posrod mas. Nie mniej jednak nie chcialbym, aby zabrzmialo to tak, jakbym nie cieszyl sie z Twojego odkrycia. Gratki. :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Nie ściemniaj. Boisz się spoilerów :razz:

Ja zawsze piszę poważnie :D:mrgreen:

No shit, Sherlock!
Nie mam watpliwosci co do tego, od 2 sezonu HoC, albo pierwszego Marco Polo. Myslalem, ze nie trzeba juz udowadniac nikomu, zas Twoja teza funkcjonuje jako wiedza faktualna posrod mas. Nie mniej jednak nie chcialbym, aby zabrzmialo to tak, jakbym nie cieszyl sie z Twojego odkrycia. Gratki. :)

A nie...sorry.
Teraz sprawdziłem i...pomyliły mi sie materiały.
To ten z BD wygląda lepiej :grin:
Nie no żartuję.Według mnie,ładniej prezentuje się ten z Netflixa :wink:

Savron

Well-known member
Bez reklam
@Piramisa.
Nie. No po co? Nie mam takiej potrzeby, ani czasu na to. Obejrzalem serial dawno temu, jak tylko Netflix go udostepniil. Porownywac moge co najwyzej wrazenia z ogladania sezonu 2, ktory wchodzi na ekrany za tydzien, z tym, jak wspominam pierwszy sezon.
:D:D:D PIRAMISA??! :D PIRAMISA,PIRUŚ,PINOKIO:D
Gomora drugi odcinek obejzany. Narazie takie sobie.

Kapus zostal bossem
Starego bossa w dupe ... w wiezieniu i go zabija.

Wtedy wkroczy zapewne konkurencja i sie zacznie na nowo walka pomiedzy klanami

Następny SPOILER:x:!:
Kapuś został bossem? Co za czasy nastali. Szef mafij kapuś. Miodzio:blagam:

Henry

Active member
Bez reklam
Piramiduś, Piramideczek, Pi...deczek :p

Widzisz Dżygicie, tak to już jest z tymi spoilerami, my sobie tu jaja robimy, a Lolo z kolegą powyżej na serio za streszczanie się zabrał ;)

@Lolo, a ty myślisz, że wszyscy mafiosi to Brabusami i Bentleyami śmigają ;)
Oglądaj, oglądaj, tam jest trochę dobrych wątków i po dwóch odcinkach nie ma co oceniać, chociaż jak po pierwszych kilku scenach wiedziałem, że od deski do deski obejrzę ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
:D:D:D PIRAMISA??! :D PIRAMISA,PIRUŚ,PINOKIO:D

Chyba taki :grin::mrgreen: :
mgid:uma:image:logotv.com:10694016

Piramiduś, Piramideczek, Pi...deczek :p

....oraz ich pupeczek i miseczek...:p:D

No nie wierzę, ten spoiler co pisał lolo to było na poważnie?
Normalnie ręce mózg na ścianie.
Ależ bym lał pasem

Zdarzają się tak tacy,jednak po 2 odcinkach,to...;-)

Do góry