Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To razem z chęcią obejrzymy:) i kiedyś z kumplem rozmawiałem odnośnie tego filmu - i śmieliśmy się żeby nie wyszło że ludziom bardziej podejdzie od SW 7 :) Ostatnio coraz więcej ogląda się F. Jones na wielkim ekranie... nie wiem jak Ty ale ja lubię takie sceny w zwolnionym tempie jak np jest 1.21 s.- mają coś w sobie.. do tego jak jest odpowiednia muza to super..
A wieczorem sprawdzę to nowe HBO go bo Ted 2 leci, a będę poza domem to C+ niet.. zobaczymy jakość choć na 15 calach to pewnie źle nie będzie wyglądało..

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Powiem wam, że jak nie zrobią podobnej muzyki jak w starszym kickbokserze to będzie zwykły kolejny kopany filmy. Choćbym nie wiem jak spektakularne i akrobatyczne elementy walki wymyślą. Tam muzyka Paula Herztoga tworzyła bardzo fajny, egzotyczny i magiczny klimat. Do tego otoczenie i miejsca kręconych zdjęć tworzyły niesamowita otoczkę, która tworzyła że film nawet dzisiaj można oglądać z uśmiechem na ustach.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie Bipo.Muzyka Hertzoga tworzy specyficzny klimat i świetnie się komponuje z ciężkimi treningami oraz chęcią walki,czego przykładem jest właśnie wspomniany "Kickboxer".
W "Krwawym sporcie" było zresztą podobnie.
Jak nie widziałeś,polecam Ci sprawdzić trochę mniej znaną produkcję o podobnym charakterze (muzyka także Hertzoga) :grin: :

[youtube]UiRdnphLhnI[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida obejrzałem wczoraj Ted 2 i dzisiaj Ekpie - film a nie serial na HBO GO i powiem Ci że jakość jest lepsza jak było to kiedyś - chociaż wiesz na 15 calach to nie to samo co na tv.. ale jest lepiej zdecydowanie..

pantomima

Banned
Lolek dawaj "Dluga noc " na Hbo . Po pierwaszym docinku drugiego doczekac sie nie moge ;)

A jeszcze serial "Gracze" bym polecil .
Jutro premiera drugiego sezonu na HBO 3 ;)
Ze dwa dni temu trafilem na maraton sezonu pierwszego , obejrzalem jeden odcinek i tak mi sie spodobalo ze caly sezon, 10 odcinkow ,jeden za drugim przelecialem ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,Ty masz NC+ ? :wink:

Ja pierdzielę,Henio,nie wiedziałem,że aż tak potrafisz lecieć :mrgreen::-D
Hardcore Henry (2015) - IMDb
Film nieźle wyczesany.Non stop coś się dzieje.
Mamy tutaj widok jak w grze FPS,czyli z perspektywy pierwszej osoby.
Można dostać trochę oczopląsu,jednak ciekawie i w miarę realistycznie to wygląda...
Film kręcony w Rosji.Dosyć krwisty :wink:
Końcówka,to już niezły odlot :grin:
Trailer,jak ktoś nie widział :
[youtube]iU3T29LiAYM[/youtube]

venom200

Member
Właśnie wczoraj też obejrzałem film na pewno inny.
Trzeba mocno się oswoić z kamerą,bo tak jak pisze Piramida oczopląsu można dostać.
W filmie jatka na całego i w zasadzie akcja przez cały film.
Że względu na sposób realizacji pozycja obowiązkowa

Caparzo

New member
Bez reklam
Ja po 40 min. Wymiękłem... Spodziewałem sie czegoś lepszego, jakiegoś odstresowania jak kiedyś na adrenalinie ze stathamem. Może kiedyś dokończe ale na pewno bie na trzeźwo

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Również w kilku momentach odczuwałem małe znużenie i myślę,że dobrze by zrobiło tej pozycji,gdyby była o jakieś 15 minut krótsza...
Samo trząsanie kamerą,także bym zmniejszył,chociaż o 1/3.
Ja generalnie obejrzałem to na raz i ostatecznie mi się podobało,jednak myślę,że spokojnie można ten film zaliczyć na 2 podejścia.
Caparzo,w drugiej połowie jest wyjaśnionych kilka spraw,jak i sam Henio doświadcza jeszcze lepszego odlotu :-D:mrgreen:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Również zaliczyłem wczoraj hardkorowego henia;)
Filmy warto zobaczyć przede wszystkim ze względu na perspektywę w jakiej został zarejestrowany. Podczas seansu na pewno się nie nudzimy bo akcja leci cały czas do przodu. Obstawiam, że miałoby to lepszy odbiór gdyby zostało zrealizowane w 3D.

btw
Widzę sporo piratów:D

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli się w najbliższych dniach nie odezwie będzie to oznaczać, że i jego żona widziała jego wyczyny:D

Do góry