Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

venom200

Member
Witam po bardzo długiej przerwie.
Nie pisałem bo praktycznie nic nie oglądałem a nie chcę pisać dla zasady choć wątek śledzę.
King fu Panda3 leci u mnie w domu tak średnio4 razy na 5.dni i cały czas z chęcią oglądam.
Tak jakoś pomimo zmęczenia o którym było wspominane to nadal ta bajka mnie śmieszy niemiłosiernie, tak samo moje dzieciaki.
W końcu obejrzałem Pitbulla i kurde film genialny jak dla mnie naprawdę bardzo dobre Polskie kino ocena jak dla mnie dobra8 .
Boguś rewelacyjny jak zawsze ten gość co gra główną rolę( nie wiem jak się nazywa) zagrał jak na mało znanego aktora o wiele wiele lepiej jak Dorociński w pierwszej części. Ostaszewska to ja nawet kie wiedziałem że ona tak fajnie może zagrać rolę.
Super super czekam na kolejną część

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Taa?? A gdzie ??

U Ciebie :p:D;-)

jesli wroce z Atlantic Way. Pogoda zapowiada sie fajna, wiec moge rownie dobrze wrocic za tydzien.

Cały czas czekamy na pocztówkę :grin:

Poza tym sporo innych filmow sie pojawia, niekoniecznie nowych

No właśnie.Również mam na oku kilka tytułów :wink:

A propo Batmana najnowszego to mam nadzieję że na oryginalnym BR będzie spoko wyglądał obraz plus dźwięk.

Z pewnością będzie to czyścioszek :grin:

Lolek,dźwięk jest w miarę ok,jednak obraz ma dużo szumów.W niektórych momentach jest ich naprawdę sporo.
Już nawet w trailerze było to widoczne (np. 1 min i 35 sek) :
https://www.youtube.com/watch?v=NUKcwtz4vCM
Być może to zamierzone,aby stworzyć bardziej "filmowy" nastrój,jednak wygląda to trochę mało estetycznie...:wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na chwilę obecną 3d wyłącznie wersja kinowa z bardzo prostego względu..musieliby dokręcić ten dodatkowy kawałek w 3d a to kosztuje i chyba dadzą sobie spokój .. przynajmniej tak jest na dzisiaj..ale wątpię żeby 3d było w wersji rozszerzonej..

Zawsze w 3d ten obraz jest deko inny jak film ma trochę ziarna..

Piramida być może tak sobie postanowili jak we wcześniejszych Transach że miało być ziarno.. przy Transach tych pierwszych mi to nawet nie przeszkadzało, ale przy Batmanie trzeba będzie zobaczyć .. ale może to nie być za fajne..

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Właśnie znalazłem bluray 3d Batman VS superman i faktycznie jest tylko wersja 2,5h.

Wczoraj po meczu zaliczyłem The Confines
The Confines (2015) - IMDb

Film średniak, ale bardzo dobry dźwięk, świetna scena z laską w windzie gdzie szepty latają dookoła pokoju:D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida
Orientujesz się może czy wersja 3D jest również rozszerzona do 3h?

Póki co,wersja 3-godzinna,dotyczy tylko 2D :wink:

Chuck Norris Uncut Coll3ction? :wink:

Powiem Ci,że wstrzeliłeś się w temat,gdyż ostatnio mam zamiar sobie z nim odświeżyć kilka filmów a niektóre obejrzeć pierwszy raz.
Pomimo,że jestem fanem akcyjniaków,przeważnie wybierałem innych aktorów z tego gatunku a Chuck siedział w cieniu.
No ale trzeba będzie w końcu nadrobić zaległości,szczególnie,że teraz już się za bardzo nie robi takiego kina :wink:

Piramida a jak ten materiał Ci się podoba w 4k ? Miejsce fajniutkie jak cała NZ..

https://www.youtube.com/watch?v=6D-A6CL3Pv8

Miejsca i ujęcia fajniutkie,jednak jakość 4K na Youtube,pozostawia sporo do życzenia...:wink:

No patrrz pocztowke wyslalem i znowu nie doszla? Moze ktos sie nie bal i ...kolekcjoner jakis, psia mac.

Bubcio,jednak doszła :grin:
wild_atlantic_way_images_postcard-rfeca817f00f0497fb785f4fec337108a_vgbaq_8byvr_630.jpg

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida właśnie miałem na myśli miejsca :) ale jakość patrząc do tego co było na YT powiedzmy jeszcze ze 4 lata temu to i tak spoko :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Batman v Superman: Swit sprawiedliwosci (2016) - IMDb zaliczony.
Nie widziałem wersji kinowej,więc trudno mi o jakiekolwiek porównania (przynajmniej na razie) do wydania 3-godzinnego,obejrzanego wczoraj.
Pomimo,iż film trwał bardzo długo,miałem wrażenie scenariuszowego nieładu i pourywanych wątków...
Sama atmosfera utrzymana w dość mrocznym,szarym i ponurym klimacie.Sprawiała wrażenie bardziej "przyziemnej",w przeciwieństwie do większości produkcji Marvel/DC,chociaż końcówka już bardzo nierealna i efekciarska :wink:
Jeśli chodzi o "R" - kę,to w kilku momentach było widać krew i poleciało pare przekleństw,jednak nie było to jakoś szczególnie kontrowersyjne...
Ben jako Batman wypadł nieźle.Henry w swojej roli już gorzej.Ogólnie dziwiła mnie trochę nagła zmiana poglądów niektórych bohaterów...
Gal było zdecydowanie za mało.Jesse za bardzo chciał się wczuć w swoją postać,przez co wypadł trochę przerysowany...
Dźwięk w miarę ok.W kilku momentach fajne zamruczało :wink:
Obraz,jak już wspominałem,z bardzo dużą ilością ziarna.
Całościowo,uważam że było nieźle,jednak nie rewelacyjnie :wink:

Do góry