Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ale ja nie napisalem, ze mi sie nie podobal, tylko tez przysnalem 2 razy i glownie pamietam to, ze ktos mi moja poduszke zakosil. ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem polowanie na pustyni czy coś w tym stylu z tego filmu najbardziej podobał mi się ciężarówka od merca - 6 kołowa ( nie przypuszczałem że to takie przyspieszenie ma ten samochodzik) i karabinek którym posługiwał się jeden z bohaterów tego filmu.

mam nadzieję, że dzisiaj System będzie lepszym filmem..

Caparzo

New member
Bez reklam
Mercedes.6x6 to moje marzenie :D w gta tylko tym jeżdze hehe ;) jako ciekawostka to auto ma dwa zbiorniki paliwa ;)

Daj pełny tytuł bo jestem ciekaw;) lub angielski

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Caparzo,tu masz moment z tego filmu...:wink:
https://www.youtube.com/watch?v=qhI8baSv2y4

A ja dziś zaczynam odświeżanie w HD :-D:mrgreen:
Alternatywy4.jpg

W ogóle widzę,że nieźle schodzą na Allegro :
filmy_polskie ALTERNATYWY 4 [3XBLU-RAY] (5874261482) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Mercedes.6x6 to moje marzenie :D w gta tylko tym jeżdze hehe ;) jako ciekawostka to auto ma dwa zbiorniki paliwa ;)

Daj pełny tytuł bo jestem ciekaw;) lub angielski

https://www.youtube.com/watch?v=RYcg60dH5qY

Samochodzik czad nigdy bym nie przypuszczał że to a tyle pary ... jeśli chodzi o przyspieszenie... kiedyś jakiś program oglądałem i mówili o ni w Dubaju był kręcony ten reportaż.. ale tam nie było pokazane przyspieszenie a tutaj w jednej ze scen jest...

Alternatywy serial mega jak dla mnie..

Caparzo

New member
Bez reklam
W Dubaju Hamond jeźdźił nim po basenie, pierwszy raz się pojawił i jak policja go zatrzymała to pytali czy to prawdziwy merc. Dla mnir to poężna piękna 6 kołowa fura :D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
O właśnie Kolego to był ten program, a policja była bodajże w Lamborghini :) tak to tylko w Dubaju może być :) Mesik wrażenie robi...

Wczoraj System obejrzałem i jak na tv to uważam, że czas spoko spędzony... a dzisiaj obejrzę W samym sercu morza :) i jak na jeden raz to jutro sprzedaje płytkę znajomemu ..:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W samym sercu morza zaliczony - powiem tak film wyjdzie mnie 20 zł po odsprzedaży - to za te pieniądze nie żałuję ale jakbym miał wydać 80 zl na ten film w 2d to byłaby to pomyłka ... :) ale nie upałem się przy seansie ..

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Taka ciekawostka :

"Ponad 300 profesjonalistów w 7 wozach transmisyjnych pracowało przy emisji ostatniego spotkania Realu Madryt a FC Barceloną. Był to drugi w historii mecz piłkarski przekazywany w rozdzielczości 4K. Transmisję zrealizowała hiszpańska grupa medialna MediaPro przy użyciu między innymi profesjonalnych kamer Panasonic.

Jedno z największych wydarzeń piłkarskich na świecie El Clasico za każdym razem ogląda średnio 600 milionów widzów w 170 krajach na świecie. W listopadzie 2015 r. firma MediaPro po raz pierwszy w historii przeprowadziła transmisję meczu na żywo w rozdzielczości 4K. Wykorzystano wówczas system studyjny obejmujący miedzy innymi 10 kamer Panasonic AK-UC3000. Modele zostały wcześniej przetestowane, a w ich konstrukcji dokonano zmian, by urządzenia sprostały wymaganiom transmisji.

Ze względu na powodzenie pierwszego przedsięwzięcia, do transmisji meczu rewanżowego na stadionie Camp Nou firma MediaPro ponownie wybrała kamery AK-UC3000. Tym razem zastosowano je wraz z panelem sterowania ROP, opracowanym wspólnie przez Panasonic i MediaPro, co pozwoliło jeszcze bardziej zwiększyć funkcjonalność systemu i osiągnąć wyższą jakość.

Wykorzystana kamera UC3000 to kompaktowy model studyjny kompatybilny z mocowaniem obiektywu B4. Urządzenie oferuje wysoką czułość i rozdzielczość, dobrą relację sygnału do szumu oraz szeroki zakres dynamiczny. Jednocześnie charakteryzuje się niskim zapotrzebowaniem na energię oraz niewielkimi wymiarami, które ułatwiają jej przenoszenie.

- Panasonic uwzględnił nasze oczekiwania i wprowadził w modelu zmiany, które były dla nas istotne z punktu widzenia codziennej pracy produkcyjnej. Zastosowano między innymi krzywą gamma przeznaczoną specjalnie do wydarzeń sportowych. Kamerę wzbogacono również o dodatkowe wyjścia, które były bardzo przydatne do podłączenia urządzeń mobilnych – mówi Dani Lozano, producent „El Clasico” w MediaPro. - 4K nie jest już technologią przyszłości, to rozwiązanie na teraz. Myślę, że dla firm, takich jak my produkcja
w 4K staje się normą - dodaje Dani Lozano.

- Biorąc pod uwagę, że cena kamer Panasonic jest przystępna, instalacja prosta, a integracja z urządzeniami firm trzecich bardzo wygodna, liczymy, że mecze Realu Madryt a FC Barceloną zapoczątkują w Hiszpanii produkcję 4K na szeroką skalę – przyznaje Toni Feliu, Senior Manager for ProAV w Panasonic.

- Wspólnie z Panasonic opracowaliśmy nowy panel kontrolny ROP. Zapewnił on nam i przede wszystkim operatorom dużą wszechstronność, znacząco ułatwiając pracę. Mieliśmy ogromne wsparcie ze strony Panasonic i ponieważ stworzyliśmy ten projekt wspólnie, ciągle je otrzymujemy - mówi Claudio Vázquez, koordynator techniczny wozów transmisyjnych w MediaPro."

Na wspaniałym kanale Eleven na pewno widać było mega jakość..

pantomima

Banned
Buba niezly wariat z Ciebie ;)
Przecieram oczy ze zdumienia , przy okazji usmiecham sie sam do siebie patrzac na ta Twa galerie... Pelen podziw ! a zarazem :

Uklon do samego spodu w Twoja str leci !
Cos niesamowitego ! Naprawde Graty !

Ps. ja bym sie nie pozbywal nawet jednej plytki z tego zbioru , szkoda poprostu umniejszac choc o jeden krazek taka kolekcje ! :)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No nieźle,nieźle :)
Bubafat,już teraz wiem czym się zajmujesz.Masz sklep z filmami Blu-ray :)
W ogóle niebezpiecznie pić przy takiej ilości płyt.Jak człowiek będzie widział potrójnie,to może się nieźle zakręcić w głowie :)

Do góry