Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

pantomima

Banned
Zartuje oczywiscie z tym fanatyzmem .
Taki obszerny zbior jest troszke bez sensu poniewaz do polowy tych filmow sie nie wraca, zajmuja tylko miejsce niepotrzebnie, nawet na dysku ;)

Ja opracowalem sobie liste filmow ktore lubie i konsekwentnie daze do realizacji tej listy w najlepszym mozliwym wydaniu , reszta mnie nie interesuje .

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Pantomima, niektórzy traktują te filmy jak gazety, przeczytać, odłożyć albo oddać....przy takim poziomie cen za BD można robić dokładnie w taki sam sposób ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Są filmy które trzeba mieć i są te które trafiają się przy okazji.
Zdecydowana większość to "must have" które powinny się znaleźć w kolekcji każdego kinomaniaka, ale jest też kika średniaków które miały tylko umilić czas w danych dniu i chwili. Jak proceder trwa lata, to i filmy się zbierają, a mi akurat jakoś szkoda odsprzedawać, ale może przyjdzie taki dzień ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Pantomima
Troche masz racje. Zwlaszcza z tym dyskiem. Czesc z nich (wprawdzie niewielka) przygarnalem, chyba tylko dlatego, zeby zwolnic miejsce na serwerze, zamiast kupowac kolejne hdd ;). Ale na powaznie.
Pamietaj, ze wszystkiego w kinie czlowiek nie ma czasu, czy ochoty zobaczyc. A jest nas trojka. Trudno znalezc takie chwile zeby pojsc razem do kina. Czasem jest tak, ze jednego dnia ide z jedna, a w weekend z druga do kina na ten sam film. Wyjscie do kina we 3 - 50e, plyta 15e za nowosc. Przy tym wygoda, brak ciamkaczy, szukania miejsca na parkingu, smrodu, lepsza jakosc AV zwlaszcza 3D, etc.
Odsprzedac sie nawet nie oplaca. U Was jest inny rynek, wiec to wyglada inaczej.

A teraz z gatunku ciekawostki.
Chinski box office w Q1 2016 wzrosl o 50%w stosunku do Q4 2015. Jesli trend sie utrzyma przez caly rok, tak jak sie to stalo w 2015 (wzrost rok do roku 2014 - 49%) to chinskie kina przyniosa prawie taki obrot jak amerykanskie w roku 2015 (10 mld vs 11 mld USD).

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Są filmy które trzeba mieć i są te które trafiają się przy okazji.
Zdecydowana większość to "must have" które powinny się znaleźć w kolekcji każdego kinomaniaka, ale jest też kika średniaków które miały tylko umilić czas w danych dniu i chwili. Jak proceder trwa lata, to i filmy się zbierają, a mi akurat jakoś szkoda odsprzedawać, ale może przyjdzie taki dzień ;)

o to chodzi, dlatego ja też kupiłem jak ty cała serię szybkich i wściekłych, żeby się odstresować. :popcorn:

i nie tłumacz się że to pompelina bo schowałeś filmy żeby nikt nie widział na półce w twoim pokoju... a nie zapomniałem ty nie masz zdjęcia pokoju ;P :fool: :banned::banned::banned: :blagam::blagam: :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Zartuje oczywiscie z tym fanatyzmem .
Taki obszerny zbior jest troszke bez sensu poniewaz do polowy tych filmow sie nie wraca, zajmuja tylko miejsce niepotrzebnie, nawet na dysku ;)

Ja opracowalem sobie liste filmow ktore lubie i konsekwentnie daze do realizacji tej listy w najlepszym mozliwym wydaniu , reszta mnie nie interesuje .

Czy to jest bez sensu czy też nie to kwestia podejścia - ja podobnie myślę jak Ty bo np mam filmów na dvd pewnie dobrze ponad 500 i do 70% -80% z tych filmów nigdy do nich nie wrócę wyrzucić szkoda bo to kawał niezłej kasy więc leżą - kiedyś zastanawiałem się czy do domu dziecka nie oddać, ale to nie są bardzo filmy dla takich dzieci... więc leżą dla potomnych..

A wracając do zakupów filmów jakby w RP film na BR nowość kosztowała tyle ile np w USA czyli mam na myśli powiedzmy 20-30$ i ile to jest dla przeciętnego Janka z Florydy to wiele osób miałoby po te 500 filmów jeśli ktoś naprawdę to lubi.. a tak jest jak jest jak ktoś w RP ma powiedzmy 100-200 filmów na BR to już jest naprawdę dobrze..

Ostatnia edycja:

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Piramida
W studiu graficznym przy projektowaniu tej godzilli pracowała ta sama staruszka, która jakiś czas temu podjęła się renowacji obrazu Jezusa:D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida film W samym sercu morza - to film w którym jest jedna - dwie akcie i reszta to jest tzw. przegadanie filmu czy trochę więcej jest akcji ?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Jak coś t ja bym kupował płytę 2d .. czasem biorę filmy od Gościa, który sobie zostawi 3d, a 2d odsprzedaje.. Zastanawia się nad tym filmem:_) dlatego się pytam czy trochę jest akcji czy film generalnie przegadany z jedną dwoma akcjami....

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Trochę akcji, a potem płyną, płyną i płyną ;)
Lolek, gdzieś już opisywałem ten film, na projekcji fajnie to wyglądało, ale szczerze nie pamiętam już nic więcej. Taki film ; )

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubcio,podczas seansu "In the Heart of the Sea " :mrgreen::grin::wink:

I+rock+when+i+sleep+man+brutally+molest+himself+and_461a58_4791740.gif

Do góry