Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Z ostatniej serii,
Naturalnie Suburra, Pakt z diabłem, Legenda z Twardym.
Dodałbym jeszcze Southpaw.
Podobał mi się jeszcze Praktykant z De Niro, miła odmiana. Pozytywna pozycja.
Trumbo też bardzo ok, ale to biografia. Nie do każdego trafi.
Pewnie jeszcze z 10 innych, ale to już raczej typowe średniaki ;)
Jak chociażby Solace z Hopkinsem, niby ok, ale mnie nie urzekł.

Całkiem niezły gust :grin:

Mi jeszcze zostało z 10-15 filmów do "zamknięcia" 2015r. i zrobienia podsumowania...:wink:

venom200

Member
Kiepski film zrobiony na siłę,
Poza tematem nie ma tam nic mocnego.
Producenci znacznie lepiej by zrobili nagrywając dobry dokument, na pewno więcej by to wniosło i zostawiło większe wrażenie... a tak mamy nieudolny film fabularny na kanwie głośnej sprawy.
Sorry, ale mi po seansie została w pamięci właśnie ta nieudolność, a nie treść.

To już chyba lepiej powtórzyć seans Uśpionych, tam poza mocnym akcentem jest też dobre kino.
Miałem na myśli że temat bardzo mocny może się nie do końca jasno wyraziłem. Sam film faktycznie zrobiony w mało bezpośredni sposób ale historia również delikatna

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Miałem na myśli że temat bardzo mocny może się nie do końca jasno wyraziłem. Sam film faktycznie zrobiony w mało bezpośredni sposób ale historia również delikatna

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Temat mocny, a do tego ciagle aktualny. Choc Kosciol Katolicki w USA, to mniejszosc, w takich enkalawch jak Boston katabasy rozdaja karty, jak u nas w latach 90/00, wiec zamiatanie gowna pod dywan, przez usluzne organy wladzy wykonawczej i sadowniczej, przychodzilo im z latwoscia i co ciekawe "w majestacie prawa",
Nie wiem tylko co masz na mysli piszac "zrobiony w malo bezposredni sposob"?
Po wysluchaniu radiowego wywiadu z jedna z glownych bohaterek tej historii, Sacha Pfeiffer, odnosze wrazenie, ze filmową historię, raczej udramatyzowano.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No ba. Nawet 720p. Ale to dotyczy wartosciowych rzeczy, a nie jakis popierdolek.
BTW
Piramida. Zacznij zbierac kase na zaklad (musi starczyc na bilety dla mnie i dobra flaszke), ze z 3m nie odroznisz na (uwaga) swoim wlasnym telewizorze, serii przemieszanych materialow z VoD i z Bluraya. Na tv 4k, przy dobrym materiale. jest to jeszcze trudniejsze

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Z polskiego kina bardzo często nowości wychodzą tylko na DVD :
Szukaj Film - Filmweb

Piramida. Zacznij zbierac kase na zaklad (musi starczyc na bilety dla mnie i dobra flaszke), ze z 3m nie odroznisz na (uwaga) swoim wlasnym telewizorze, serii przemieszanych materialow z VoD i z Bluraya. Na tv 4k, przy dobrym materiale. jest to jeszcze trudniejsze

Te z VoD,to konkretnie jakie/ile ważą ? :wink:
Mi chodzi o te po około 4 GB...

Jak widziałem screeny z :
Victor Frankenstein 2015 1080p WEB DL AAC2 0 H264 RARBG
i
Victor Frankenstein 2015 1080p WEB DL H264 AC3 EVO

to nawet tego nie ruszam :wink:

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Z polskiego kina bardzo często nowości wychodzą tylko na DVD :
Szukaj Film - Filmweb

Te z VoD,to konkretnie jakie/ile ważą ? :wink:
Mi chodzi o te po około 4 GB...

Jak widziałem screeny z :
Victor Frankenstein 2015 1080p WEB DL AAC2 0 H264 RARBG
i
Victor Frankenstein 2015 1080p WEB DL H264 AC3 EVO

to nawet tego nie ruszam :wink:
Web-dl bierze sie wdziejszych czasach z VoDow, Jez nawet nie wspominam, ze te w dzisiejszych czasach, oferuja wieksza rozdzielczosc i przestrzen barwna, niz BD , bo to akurat w Twoim konkretnym przypadku nie odgrywa roli. W wolnej chwili poszukam na AVS, ubieglorocznego opracowania na temat porownania jakosci pomiedzy najbardziej popularnymi z nich.
Byc moze w Twojej swiadomosci ciagle oferuja one jakosc divixa SD, ale tak nie jest.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Web-dl bierze sie wdziejszych czasach z VoDow,

Czyli jak okrajane są WEB-DL 1080p w stosunku do VOD i czy zazwyczaj zależy to od jakości VOD,gdyż ten "Victor Frankenstein" na WEB-DL 1080p wygląda słabo...? :wink:

Jednak abyś miał trochę satysfakcji w tym co piszesz,to powiem Ci że kilka dni temu porównywałem screena z "The Danish Girl" :

The Danish Girl 2015 1080p WEB DL DD5 1 H264 RARBG
(4.4 GB)
http://cdn.imagecurl.org/images/61226953730982397451.png

i
The Danish Girl 2015 1080p BluRay AVC DTS-HD MA 5 1-RARBG
(37 GB)
http://cdn.imagecurl.org/images/75222847718866011562.png

i były bardzo podobne.

Tylko widzisz...
Po pierwsze - od pojawienia się WEB-DL 1080p do Bluray,jest tylko z tydzień czasu...
Po drugie - skąd mam wiedzieć,jak będzie wyglądać wersja Blu-ray (może to być wizualnie perełka).
Po trzecie - dźwięk na Blu-ray jest lepszy :wink:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Tydzien?
Dalej fanzolisz. Cos tam sobie ubzdurales na podstawie 1, czy 2 przykladow. Nie tydzien, tylko czesto 3 miesiace, albo nawet NIGDY. Mam na mysli sytuacje osoby, ktora chce obejrzec film wypozyczony w VoDzie, czy z kupionego przez siebie BD. Nie kazdy szuka przyjemnosci w lazeniu po szemranych stronach i spotykaniu tam Ciebie, a normalnie chcialby obejrzec, bez obciachu, z laska nowy film na tv, albo kupic go sobie w sklepie na BD. Niestety czasem taki film nie jest wydawany, albo nie jest dostepny na BD na lokalnym rynku.
BTW nie wiem jak wyglada Victor Frankenstein i nie zapowiada sie abym sie mial o tym przekonac. Widzialem za to wiele innych przykladow, stad mam dosc pewnie wyrobione zdanie na ten temat.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tydzien?
Dalej fanzolisz. Cos tam sobie ubzdursles na podstawie 1, czy 2 przykladow. Nie tydzien tylko czesto 3 miesiace, albo nawet NIGDY.

Nie mówię o kinie europejskim czy azjatyckim,tylko o bardziej znanych pozycjach (w ostatnich czasach).
Homo wyszedł na WEB-DL i za kilka dni był na Blu-ray
Victor też zaraz będzie :wink:

Nie kazdy szuka przyjemnosci w lazeniu po szemranych stronach i spotykaniu tam Ciebie,

A w spotykaniu Ciebie ? :wink:

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Dobra nie chcialem tego robic, ale musze siegnac po argument ostateczny.
Widzisz kazdy, kto chodzi czesciej do kina, doskonale potrafi okreslic roznice pomiedzy tymi, pogardzanymi przez Ciebie Vodami (web-dl), a seansem w dzisiejszym, cyfrowym kinie. Najwyrazniej nie jest ona specjalnie zatrwazajaca, tak jak Ci sie to wydaje. Zwlaszcza jesli mowimy o Indie, offowych, czy dokumentalnych filmach ktore nie blyszcza jakoscia obrazu i ktore poniewaz nie sa blockbusterami, trudno znalezc na kazdym rynku, nie tylko na plycie, ale rowniez w kinach. Sa one natomiast na tyle ciekawe i dla niektorych interesujace, czy wrecz wazne, ze nie moga ich "przegapic" lub liczyc, ze kiedys je telewizja pokaze. Forma (tu mam na mysli standard jakosciowy, a nie forme artystyczna) jest wazna, ale nie wazniejsza od samego widowiska. Dla kogos, kogo nie boli to, ze obraz ma wieksza kompresje, czy stratnie skompresowany dzwiek, Twoje podejscie jest rownie niezrozumiale, co dla Ciebie jego podejscie.Tego, kto czuje sie bardziej wolnym i szczesliwym nie bede probowal rozkminiac ;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Widzisz kazdy, kto chodzi czesciej do kina, doskonale potrafi okreslic roznice pomiedzy tymi, pogardzanymi przez Ciebie Vodami (web-dl),

"Gardzę" tylko NIEKTÓRYMI WEB-DL 1080p - chyba dzisiaj podałem Ci przykład ? :wink: (Choć wolę Blu-ray).
Ale dalej nie napisałeś jak one się mają do VOD :p:D;-)

Zwlaszcza jesli mowimy o Indie, offowych, czy dokumentalnych filmach ktore nie blyszcza jakoscia obrazu i ktore poniewaz nie sa blockbusterami, trudno znalezc na kazdym rynku, nie tylko na plycie, ale rowniez w kinach. Sa one natomiast na tyle ciekawe i dla niektorych interesujace, czy wrecz wazne, ze nie moga ich "przegapic" lub liczyc, ze kiedys je telewizja pokaze. Forma (tu mam na mysli standard jakosciowy, a nie forme artystyczna) jest wazna, ale nie wazniejsza od samego widowiska. Dla kogos, kogo nie boli to, ze obraz ma wieksza kompresje, czy stratnie skompresowany dzwiek, Twoje podejscie jest rownie niezrozumiale, co dla Ciebie jego podejscie.Tego, kto czuje sie bardziej wolnym i szczesliwym nie bede probowal rozkminiac :wink:

To też już dzisiaj dałem do zrozumienia :wink:
Jak mam czekać 5 lat ... na coś 'mniej znanego na świeci" w dobrej jakości,to obejrzę to w tej gorszej...:wink:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No to podsumujmy.
Nie wiesz jaka jakosc prezentuja streamy VoD
Nie wiesz jaka jakosc prezentuja remuxy tych streamow.
Nie jestes pewien co do wlasnego podejscia do tematu.
I wybrales sobie piatek na spontaniczna sprzeczke.
Ajajaj. ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No to podsumujmy.
Nie wiesz jaka jakosc prezentuja streamy VoD
Nie wiesz jaka jakosc prezentuja remuxy tych streamow.
Nie jestes pewien co do wlasnego podejscia do tematu.
I wybrales sobie piatek na spontaniczna sprzeczke.
Ajajaj. ;)

Bida w kraju.Cóż poradzić ? Zapłaciłem tylko najniższy abonament (biało-czarne video 240x320) :(:wink:

P.S
Przecież przyznałem rację.DOBRE 4 GB jest podobne do tych z 40 GB (w obrazie) ..i cała w tym sprawa :wink:
Bubcio,za poważny jesteś :p:mrgreen::D;)

Do góry