Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Caparzo

New member
Bez reklam
Jak tam bubafat,wybierasz się ? ;-)

maxresdefault.jpg

Co to za patologie tu wklejasz, nie masz już nic przyjemniejszego dla oka, patrzeć się na tych złamasów nie da ;)

armani lubuje się w innych klimatach ;P

051.jpg

:hihi::hihi::hihi:

venom200

Member
To idź na żużel:

Niestety u mnie w Toruniu podprowadające się już zmieniły , nie ma aż tak hmmm wyuzdanych.
A ja właśnie obejrzałem Spotlight mocny film o potworach, takich w sutannach.
Tym bardziej temat zatrważajacy, że ja mieszkam w najbliższym sąsiedzwie plebani.
Sam film gorąco polecam

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To na żużlu takie kwiatki?
Jeżdżę na rajdy, targi itp. ale żużel nigdy mi nie był po drodze.

Co do Spotlight, to celowo omijam. Podejrzewam, że dobre kino, ale nie chce się stresować.
Coś czuję, że dobra passa filmowa w moim przypadku już się zakończyła.
Sporo dobrych filmów ostatnio zaliczyłem, lub przynajmniej akceptowalnych.
Bez większego żalu mogę odhaczyć jako udany sezon, ale obecnie nic na horyzoncie nie widzę (?)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Bez większego żalu mogę odhaczyć jako udany sezon, ale obecnie nic na horyzoncie nie widzę (?)

Jak nic?
Triple 9 od jutra w kinach.
Piramida slyszalem ze zamierza zbojkotujowac, bo nie bedzie Shia Labufa i Ch.Waltza, ale J.Hillcoat jeszcze kivhy nie odstawil (The Proposition, The Road, Ghost of the civil Death, Lawless)
A'propos fabuly filmu.
Caparzo.
Slyszalem, ze kazdy policjant w Atlancie, musi obligatoryjnie zaliczyc kurs SWAT.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Bubafat zachwalał "Marsjanina".Tylko nie wiem czy nie będzie zazdrosny jak inni będą oglądać Matta,gdyż wspominał,że chciałby go mieć na całym Marsie tylko dla siebie,taplać się z nim w błocie i hodować ziemniaki...:)

Caparzo

New member
Bez reklam
Caparzo.
Slyszalem, ze kazdy policjant w Atlancie, musi obligatoryjnie zaliczyc kurs SWAT.

Interesowałem sie kiedyś tą jednostką, ale to co mówisz to dla mnie nowość ;) możliwe że tak jest, wtedy policjanci mają wiedze, umiejętności na ulicy a ćwiczenia i szkolenia pomagają ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Caparzo.
Slyszalem to w wywiadzie z Hilcoatem. Dopiero teraz chwile pogrzebalem i to chyba jakis pic na wode. Znalazlem tylko tyle, ze trening SWAT trwa 15-30 tyg, a policyjni rekruci maja 12 tyg praktyki z ktorycb chyba tylko 1 tydz to zajecia ze SWAT ( to z forum APD, chyba se cos sie od 2005 zmienilo). Rezyser powiedzial tez, ze pomimo iz dobrze sie przygotowali do scen walk z gangami, po zatrudnieniu czlonkow gangu, jako konsultsultow taktyk i technik, jakimi posluguja sie gangi, sporo zmienili. Nie wiem, czy goac ma sklonnosci do przesadzania, czy probuje promowac w ten sposob film, ale poki co dostarcza klimatyczne produkcje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A ja w sobotę mam zamiar obejrzeć JOHN WICK, a w niedzielę Gra tajemnic.. pewnie wielu już oglądało ja nie kupiłem więc będę oglądał dopiero teraz...

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podaj kilka tytułów, bo dość wybredny jestem :)

Z ostatniej serii,
Naturalnie Suburra, Pakt z diabłem, Legenda z Twardym.
Dodałbym jeszcze Southpaw.
Podobał mi się jeszcze Praktykant z De Niro, miła odmiana. Pozytywna pozycja.
Trumbo też bardzo ok, ale to biografia. Nie do każdego trafi.
Pewnie jeszcze z 10 innych, ale to już raczej typowe średniaki ;)
Jak chociażby Solace z Hopkinsem, niby ok, ale mnie nie urzekł.

Omijałbym na pewno Criminal Activities z Travoltą, szkoda lampy od projekcji.

Btw. Triple9 naturalnie do zaliczenia.

Lolek, Gra tajemnic bardzo ok, tylko nie wiem czy Tobie akurat podejdzie.

Henry

Active member
Bez reklam
A ja właśnie obejrzałem Spotlight mocny film o potworach, takich w sutannach.
Tym bardziej temat zatrważajacy, że ja mieszkam w najbliższym sąsiedzwie plebani.
Sam film gorąco polecam
Kiepski film zrobiony na siłę,
Poza tematem nie ma tam nic mocnego.
Producenci znacznie lepiej by zrobili nagrywając dobry dokument, na pewno więcej by to wniosło i zostawiło większe wrażenie... a tak mamy nieudolny film fabularny na kanwie głośnej sprawy.
Sorry, ale mi po seansie została w pamięci właśnie ta nieudolność, a nie treść.

Co do Spotlight, to celowo omijam. Podejrzewam, że dobre kino, ale nie chce się stresować.
To już chyba lepiej powtórzyć seans Uśpionych, tam poza mocnym akcentem jest też dobre kino.

Do góry