Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego więc tak specjaliści to ludzie którzy zawodowo zajmują się pisaniem np w gazetach o tematyce militarnej.. zarówno w RP jak i tej zagranicznej którzy piszą czy też wypowiadają się w programach w tv.. dla Ciebie może to nie są specjaliści ale Ty dla mnie też nie jesteś specjalistą w tej dziedzinie - chyba że zajmujesz się tym zawodowo.. to napisz.. jeśli nie to jestem takim samym laikiem jak my wszyscy.. i każdy ma prawo do swojego osądu.. Specjaliści to tez Pilot który latał na Mig 29 a obecnie lata na F 16 - może to tez nie jest specjalista wg Ciebie ...
Napisałeś że pisze banialuki więc dałem ci konkretny przykład z tv na który nie potrafisz odpowiedzieć bo nikt nie potrafi odpowiedzieć na taką głupotę nie licząc Rosji.. więc pytam się skąd wiesz że te wszystkie dane np o wspomnianym Su-35 są prawdziwe?? Z netu, tv - czy latałeś tym samolotem , znasz pilota który latał tym samolotem poza pilotami z wspomnianych krajów którzy będą pisać i mówić to co Rosja napisała w danych tego samolotu??? Co nie zmienia faktu że nie napisałem nigdzie że jest to zły samolot, tak samo że nigdy nie napisałem, że ktoś powiedział że F35 jest lepszym samolotem w stosunku do Su 35..
Podaj jedno Państwo które posiada F 35 bo napisałeś że USA jest w trakcie sprzedawania tych samolotów, bo w programie w którym oglądałem, którzy ludzie piszą o samolotach zapewne niektórzy po 20 i więcej lat mówili że zapewne nikt tych samolotów prędko nie będzie miał w swojej armii o ile ktoś będzie miał.. Może mylili się, może mieli nie prawdziwe informacje, ale skąd Ty wiesz że USA będzie je sprzedawać - ba że sprzedała je.. ?
A nawet jeśli ktoś je kupi to chyba potwierdza to fakt że nie są aż takie złe jak to jest w Twojej opinii. czas pokaże co będzie i jakie to będą samoloty jak poleca na wojnę i tam będą wykonywać zadania.
I jest to ostatni post z mojej strony z tego tematu i życzę nam wszystkim żebyśmy nigdy nie musieli przekonywać się w realu który jest lepszy... a każdy pozostanie przy swoim zdaniu.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Wielka Brytania chodzi o F35c* Realizacja dostawy w 2018-2023r. U nas takie rzeczy czyta sie w gazetach codziennych. To i Wam nie potrzeba agentow wywiadu, zeby sie o tym dowiedziec.Chyba potrafisz sobie to wyguglowac.
Teraz Ty podaj lnka do tych fachowych publikacji o wyzszosci F35.

*- z wiekszosci publikacji wynika ze najwyrazniej jednak chodzi o wersje B, ktora rowniez charakteryzuje sie funkcjonalnoscia STVL, tak bardzo potrzebna Brytyjczykom. Jednak w najswiezszym, przeczytanym przeze mnie, w ubieglym roku artykule, wyraznie pisano o wersji C. Przy okazji za wiki
The version initially selected was***Short Take Off Vertical Landing***(STOVL) variant of the F-35, known as the F-35B. However, on 19 October 2010,***David Cameron***announced that the UK would change their order to the F-35CCATOBAR***carrier***variant for both the RAF and Navy. The F-35C variant features larger wings with foldable wingtip sections, larger wing and tail control surfaces for improved low-speed control. This gives it a greater range and the ability to carry a larger and more diverse payload than the F-35B.[4]

Napisałeś że pisze banialuki więc dałem ci konkretny przykład z tv na który nie potrafisz odpowiedzieć bo nikt nie potrafi odpowiedzieć na taką głupotę nie licząc Rosji.. więc pytam się skąd wiesz że te wszystkie dane np o wspomnianym Su-35 są prawdziwe?? Z netu, tv - czy latałeś tym samolotem , znasz pilota który latał tym samolotem poza pilotami z wspomnianych krajów którzy będą pisać i mówić to co Rosja napisała w danych tego samolotu
Poprzednio probowalem zasugerowac Ci zebys sie nie osmieszal podobnymi tekstami.
Nie wiem czy swiat postrzegasz przez pryzmat filmow Marvela, czy innych bajek ale pora spowazniec. Proponuje bezkrwawe rozwiazanie skonsultowac sie z Twoimi "fachowcami" skad sie biora dane techniczne samolotow, jak mozna zmierzyc czy estymowac osiagi i czy sie to robi. Jesli nie masz do nikogo takiego dostepu, to moze zerknij na jakis portal poswiecony samolotom albo nawet magazyn. Nie wiem czy Skrzydlata Polska jeszcze funkcjonuje, czy moze Jane's zaczeli cos wydawac u Was. Nie powinienes miec klopoty ze zrozumieniem, ze ani ta branza, ani pasjonaci ja sledzacy, nie zyja w swiecie bajek.

Ostatnia edycja:

Bipo

Active member
Bez reklam
Wielka Brytania chodzi o F35c* Realizacja dostawy w 2018-2023r. U nas takie rzeczy czyta sie w gazetach codziennych. To i Wam nie potrzeba agentow wywiadu, zeby sie o tym dowiedziec.Chyba potrafisz sobie to wyguglowac.
Teraz Ty podaj lnka do tych fachowych publikacji o wyzszosci F35.

*- z wiekszosci publikacji wynika ze najwyrazniej jednak chodzi o wersje B, ktora rowniez charakteryzuje sie funkcjonalnoscia STVL, tak bardzo potrzebna Brytyjczykom. Jednak w najswiezszym, przeczytanym przeze mnie, w ubieglym roku artykule, wyraznie pisano o wersji C. Przy okazji za wiki

Poprzednio probowalem zasugerowac Ci zebys sie nie osmieszal podobnymi tekstami.
Nie wiem czy swiat postrzegasz przez pryzmat filmow Marvela, czy innych bajek ale pora spowazniec. Proponuje bezkrwawe rozwiazanie skonsultowac sie z Twoimi "fachowcami" skad sie biora dane techniczne samolotow, jak mozna zmierzyc czy estymowac osiagi i czy sie to robi. Jesli nie masz do nikogo takiego dostepu, to moze zerknij na jakis portal poswiecony samolotom albo nawet magazyn. Nie wiem czy Skrzydlata Polska jeszcze funkcjonuje, czy moze Jane's zaczeli cos wydawac u Was. Nie powinienes miec klopoty ze zrozumieniem, ze ani ta branza, ani pasjonaci ja sledzacy, nie zyja w swiecie bajek.

Wchodzę w wątek a tu kilka stron o udowadnianiu które maszyny lotnicze są lepsze....:niewiem:
Szukam wątku o nowościach filmowych, jak znajdę dam znać :mrgreen::-D idę szukać dalej...:-D

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wchodzę w wątek a tu kilka stron o udowadnianiu które maszyny lotnicze są lepsze....:niewiem:
Szukam wątku o nowościach filmowych, jak znajdę dam znać :mrgreen::-D idę szukać dalej...:-D

Ja ze swojej strony przepraszam że pisałem tyle o czymś co nie powinno być w tym temacie..

Oglądał ktoś może Hiszpankę ? Warto oglądać ?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo Ty lepiej w kościele byś dał parę złociszy żeby II cz Top Gun nakręcili :) skoro lubisz lotnictwo to przy dzisiejszej technologii zdjęcia mogą być naprawdę fajne ...

Oglądałeś film za linią wroga - pewnie tak skoro lubisz tę tematykę - dźwiękowo pewne sceny z samolotem jak dla mnie rewelka.. choć nie za dużo scen z samolotami..

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem czy o ten Ci chodzi

Sky Fighters (2005) - Filmweb

Mam go - może być ale szału nie ma.

Czekam na film gdzie byłoby dużo zdjęć w powietrzu gdy ze sobą walczą samoloty ,a właściwie piloci w nich siedzący. a mając do dyspozycji obecny sprzęt i dobrego reżysera i operatora można zrobić fajowy film ..

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raccoon,już kiedyś dyskutowaliśmy na temat realizmu walk w filmach :)
Lubię Adkinsa w roli Boyki i widać nie tylko ja (ponad 7 tys. pozytywów i tylko 16 negatywów pod filmikiem,który wrzuciłem wcześniej :) )

Scott to dobry kocur.Tutaj z kolegą : :)
[youtube]VruPtgt40aQ[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj próbowałem obejrzeć Hiszpankę ale nie dałem rady - może raz jeszcze podejdę do oglądania...
Za to wczoraj obejrzałem Boyhood - dramacik o dorastającym chłopcu dało się obejrzeć - w tv jak najbardziej można czas poświecić temu filmowi.

Do góry