Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
T.C. zawsze wygladal na mlodszego niz byl. Teraz jednak to imho kwestia chirurgii plastycznej.
Nie porusza sie on tez tak jak dawniej. Wczesniejsze MI tez sa zdecydowanie bardziej dynamiczne, niz ostatnia.
Do czeci 2, podczas krecenia ktorej, byl jeszcze po dobrej stronie czterdziestki, ostatnia czesc jednak pod tym wzgledem odstaje.
Z braku lepszych klipow, znalezione na szybko:
https://www.youtube.com/watch?v=wXcBQYirs6Q

https://www.youtube.com/watch?v=ssWbGKTgXFc

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=aOHPq2Rx4lg

https://youtube.com/watch?v=c0wDEtgS2Dk

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Oczywiście Kolego że to będzie różnica ale ilu z moich -Twoich znajomych około 50-tki by to zrobiło co On robi i do tego ma taką kondycję ? Warto pooglądać dodatki filmów z jego udziałem tam ludzie-aktorzy mówią właśnie czasem o jego podejściu do filmu i jego kondycji.. Ale zgadzam się że obecny Tom to nie ten sprzed 20 laty.. -dynamika spada. Ale szczerze piszę chciałbym tak wyglądać jak On i mieć taką kondycję jak on za 10 lat... :)

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Tak jak piszesz Armanig w 100% zgoda - mało tego jestem w stanie się założyć że nie jeden z 30-40 latków z tego forum :) i nie tylko przy Tomie C. to siada kondycyjnie, a już nie wspomnę jakby mieli robić to co On robi w filmach..
A starzeje się każdy ale myślę że wielu z nas nic nie miałoby przeciwko jakbyśmy tak wyglądali w tym wieku jak wygląda T.C.

Lolek , o jakim wieku prawisz ? ;) .
Kwestia dobrego wygladu jak i kondycji to tylko kwestia checi ,delkiatnego zapalu w tym kierunku .
Tom C chcac nie chcac musi dbac o forme - kino akcji to jego zywiol a z tutaj sama gra aktorska nie wystarczy.

pantomima

Banned
T.C. zawsze wygladal na mlodszego niz byl. Teraz jednak to imho kwestia chirurgii plastycznej.
Nie porusza sie on tez tak jak dawniej. Wczesniejsze MI tez sa zdecydowanie bardziej dynamiczne, niz ostatnia.
Do czeci 2, podczas krecenia ktorej, byl jeszcze po dobrej stronie czterdziestki, ostatnia czesc jednak pod tym wzgledem odstaje.
Z braku lepszych klipow, znalezione na szybko:
https://youtube.com/watch?v=Vs78SXoaC44&feature=youtu.be
https://youtube.com/watch?v=c0wDEtgS2Dk[/QUO

Przesadziles z tym poruszaniem sie hehe.
Dynamika' to mega wazny aspekt , jej spadek odczuwalny jest w sporcie zawodowym ale nie aktorstwie , grze .
Wiadomo ze 65 letni Tom nie zagra z takim wykopem jak gral w wieku 30 lat ale bez przesady .
Wolniejsze tempo kolejnej czesci nie jest wynikiem zaawansowanego wieku Toma a efektem scenariusza, takie zalozenie bylo poprostu .
To nie Rocky ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Lolek , o jakim wieku prawisz ? ;) .
Kwestia dobrego wygladu jak i kondycji to tylko kwestia checi ,delkiatnego zapalu w tym kierunku .
Tom C chcac nie chcac musi dbac o forme - kino akcji to jego zywiol a z tutaj sama gra aktorska nie wystarczy.

Zgadza się ale te chęci muszą być - kilku aktorów gra podobne role (albo przynajmniej raz na jakiś czas) ale wydaje mi się że T.C. jest najbardziej kondycyjnym aktorem że tak powiem po 50 -ce :)
Ale koniec już o kondycji aktorów piszmy o filmach..

bubafat

Well-known member
Bez reklam
MI 5 to film chodzony. Sa 2 sceny walki. Najlepsza zas akcja, polega na tym, ze protagonista siedzi wygodnie w BMW, reszta zas to sprytnie sfilmowane i pociete sceny. Motocyklowemu poscigowi daleko do scen z cz.2.
Triki i dobra zdjecia imho. Daleko do starej formy. Obejrzyjcie jeszcze raz.

Lolek. Chyba Kazdy widzial extrasy z Ghost Protocol, wez jednaknpodnuwage, ze cala reszta o T.C to PR.
Jackie Chan to jest gosc.

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Przesadziles z tym poruszaniem sie hehe.
Dynamika' to mega wazny aspekt , jej spadek odczuwalny jest w sporcie zawodowym ale nie aktorstwie , grze .
Wiadomo ze 65 letni Tom nie zagra z takim wykopem jak gral w wieku 30 lat ale bez przesady .
Wolniejsze tempo kolejnej czesci nie jest wynikiem zaawansowanego wieku Toma a efektem scenariusza, takie zalozenie bylo poprostu .
To nie Rocky ;)

Nie scenariusza, tylko raczej rezyserii. To oczywiste, ze inaczwj bedzie wyglasal film Briana de Palmy , J..Woo ( cholerne slow motion) a inaczwj J.J Abramsa
Jesli nie dostrzegasz roznicy w dynamice akcji i ilosci szybszych ruchow, jakie wykonuje bohater (bohaterowie) poszczegolnych czesci serii, to moze pora odswierzyc nieco pamiec.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Teraz z innej beczki kiedyś pisaliśmy o tym że Kina nasze mogą niemalże zbankrutować bo coraz mniej ludzi chodzi - tak niektórzy pisali że KD może zastąpić prawdziwe kina .. więc teraz dane z tego roku:

do października tego roku poszło do Kin ponad 33 mln Polaków, to więcej niż w ubiegłym całym roku ( 27 mln ), a już nie wspominając o roku 2013 - ( 25 mln) Czy ktoś jeszcze będzie pisał że KD zastąpi ludziom prawdziwe Kina ????
Do Kin ludzie tak będą chodzić jak Ci którzy będą kupować płyty cd, filmy na BR czy też płyty winylowe ... Zawsze się tacy znajda co będą kupować i chodzić do kin na filmy...

A już nie wspomnę pismaków którzy z 5 -7lat temu pisali że za 5 lat to o płytach cd czy winylowych to będą niemalże wspomnienia, a jak widać dalej są i zawsze ktoś kupuje. A już nie wspomnę o płytach winylowych które są w cenie filmów na BR a również często gęsto spotykam się jak ludzie kupują pomimo że odpowiedniki na cd są o dobre 100% tańsze..

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Bardzo pyszne te sceny BMW,

Ty tak poważnie?! BMW robiące fikołki ... Żenada, jedna z najgorszychscen jakie widziałem w życiu, tak sztucznych fikołków jeszcze nikt nie robił... Ja po trj scenie wymiękłem i odpuściłem film.:popcorn:

a już nie wspomnę jakby mieli robić to co On robi w filmach..

Uśmiałem sie tym co napisałeś :popcorn: co on robi w filmach ??? Odpoczywa po 10 minutach biegania w jakimś kontenerze sprowadzonym dla niego z godzine.

Henryk teżsie pewnie męczył latajł w MoS :blagam::popcorn:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Caparzo - śmiech to zdrowie ale może warto obejrzeć film na BR w których gra T.C. i pooglądać dodatki i zobaczysz co robi ... myślę że wielu rzeczy byś nie zrobił i nie tylko Ty ja również a uwierz na słowo troszkę w życiu lubiłem powariować - w ciemno obstawiam.. chyba że jesteś Komandos to wtedy co innego.. a też nie wiem czy byłbyś w stanie narażać swoje nie tylko zdrowie a nawet często gęsto życie.. ale to tylko moje zdanie.. ważne żebyś Ty się czuł z tym dobrze co jesteś w stanie zrobić ze swoją fizycznością.. a jak jest ok to tylko szczerze gratuluję.
Dla przykładu taki wielkolud jak D. Johnson w 80-90% robią wszystkie trudne sceny za niego kaskaderzy albo brat który jest mega podobny podobno do niego - tak przynajmniej na HBO mówili .. a Tom C. w 90% robi wszystko sam.. jest mała różnica..

Ostatnia edycja:

pantomima

Banned
Nie scenariusza, tylko raczej rezyserii. To oczywiste, ze inaczwj bedzie wyglasal film Briana de Palmy , J..Woo ( cholerne slow motion) a inaczwj J.J Abramsa
Jesli nie dostrzegasz roznicy w dynamice akcji i ilosci szybszych ruchow, jakie wykonuje bohater (bohaterowie) poszczegolnych czesci serii, to moze pora odswierzyc nieco pamiec.

Rezyserii , rezyserii - dokladnie .
Jasne ze dostrzegam i nie podwazam tego ze z kazda czescia poziom spada o co najmniej oczko , ale nie jest to napewno nastepstwem spadku fizycznej formy ,wydolnosci (zaawansowanego wieku ) Toma C. No co Ty ;)
Niezniszczalni 1,2,3 - sam dokladnie wiesz co tam wyczynia stara ekipa . Zaawansowany wiek bohaterow nie ma tam znaczenia , nie jest zadnym wyznacznikiem,ograniczeniem ani przeszkoda w kwestii dynamicznego tempa'akcji ,ilosci szybkich ruchow ;)

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
lolek gitarka nie obrażaj sie czasem na to co pisze :) Sport może uprawiać jak każdy, ale dokładnie po scenach odpoczywa tak czy siak w warunkach lepszych niż my mamy w domach ;) To żę powisi na kablach gdzieś pare minut to potem leży 3 x więcej ;)

Ja nie jestem komandosem ;) obecne tylko na plejstjszyn przy call of duty, ale poharatać w gąłe 90 min dam rade biegać i nie mam zakwasów drugi dzień :) Obecnie planuje powiesić worek w garażu co by troche boksu poćwiczyć dla relaksu i mięśni ;) no i żeby się wyżyć, bo ten na ps3 The Fight na move'a, co prawda jest cholernie męczący ale ciało inaczej reaguje na walkę z powietrzem ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego czy ja się tu na kogoś gniewałem :) luzik, ale naprawdę polecam obejrzeć dodatki z filmów w których grał - uwierz na słowo że nie jest tak do końca jak piszesz i naprawdę często gęsto jest tak że szef kaskaderów potrafił odejść od rozmowy z nim bo nie zgadzał się z nim co do wykonania danej sceny .. to jest wariat ale szanuję go za to że większości rzeczy robi sam ... a co do jego "autobusiku" w którym odpoczywa - Kolego jakbyś dawał swoją kasę na film to żałowałbyś sobie :) Do tego pamiętaj że w czasie kręcenia filmu czas to pieniądz.. Przy filmie Na skraju jutra dzień jego zaczynał się od godziny 5 rano i zaczynał od biegania zresztą zmusił wszystkich niemalże co brali udział w scenach bardziej dynamicznych bo jak sami mówili byli młodsi od niego niektórzy po 10 lat a wymiękali kondycyjnie przy nim na tyle że aż wstyd im było.. a film kręcony był przez siedem dni w tygodniu nawet jednego dnia odpoczynku nie mieli.. :) Także dla mnie jest jak jest ale naprawdę trzeba przyznać mu że jest niezły w te klocki. Bo prywatnie wiesz zapewne jak troszkę tutaj czytasz że nie lubię go.. ale to jego życie.. mnie interesuje jaki jest podczas filmu.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
W gazecie był pokazany biustonosz z tego Show za 2 mln $ :)
To ten dla Lily Aldridge...

Tak,był to jeden z Twoich typów.Niestety nie wziąłem go za bardzo pod uwagę,gdyż sugerowałem się listą 44 modelek,która okazała się niekompletna,gdyż nie było tam tej laski...:wink:
Była, ostatnia, 47/47, musisz być bardziej spostrzegawczy :D
Mój ideał od najmłodszych lat.
Nie tylko Twój :)

Moja siostra miała Cindy na kasetach VHS z ćwiczeniami.Też oglądałem :D;-)
(specjalnie dla Was po niemiecku :p:mrgreen::D;)) :
https://www.youtube.com/watch?v=8f7SuiQ-5c4
Któż nie oglądał :D
Stare dobre czasy, ja miałem plakaty, kalendarze i zbereźne myśli ;)
Ja też, tylko nie pamiętam czy akurat w tej kolejności :D
Na szczęście miałem ten przywilej, że moja siostra od 13-tego roku życia bawiła się w modeling, nawet daleko zaszła, Tokio, Miami, reszta świata, reklamy, bilbordy, okładki itd. Czasem jeździłem z nią na pokazy, czasem jej koleżanki nocowały w domu ( :D ), czasem miałem wstęp na backstage ... :)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak jak piszesz Armanig w 100% zgoda - mało tego jestem w stanie się założyć że nie jeden z 30-40 latków z tego forum :) i nie tylko przy Tomie C. to siada kondycyjnie, a już nie wspomnę jakby mieli robić to co On robi w filmach..
A starzeje się każdy ale myślę że wielu z nas nic nie miałoby przeciwko jakbyśmy tak wyglądali w tym wieku jak wygląda T.C.

Pełna zgoda,jednak zawsze się znajdzie ktoś,kto twierdzi że to żaden wyczyn,lub że zna o wiele bardziej wysportowanego aktora i wtedy Tom już nie jest nic wart :p:mrgreen:;)

Teraz z innej beczki kiedyś pisaliśmy o tym że Kina nasze mogą niemalże zbankrutować bo coraz mniej ludzi chodzi - tak niektórzy pisali że KD może zastąpić prawdziwe kina .. więc teraz dane z tego roku:
do października tego roku poszło do Kin ponad 33 mln Polaków, to więcej niż w ubiegłym całym roku ( 27 mln ), a już nie wspominając o roku 2013 - ( 25 mln) Czy ktoś jeszcze będzie pisał że KD zastąpi ludziom prawdziwe Kina ????
Do Kin ludzie tak będą chodzić jak Ci którzy będą kupować płyty cd, filmy na BR czy też płyty winylowe ... Zawsze się tacy znajda co będą kupować i chodzić do kin na filmy...

Potwierdzają to także wyniki Boxoffice ;)
All Time Worldwide Box Office Grosses

Była, ostatnia, 47/47, musisz być bardziej spostrzegawczy :grin:

Miałem jakąś lipną listę ;)
Victoria’s Secret Fashion Show 2015 Models Lineup – All 44! | 2015 Victoria's Secret Fashion Show, Victoria's Secret : Just Jared

Caparzo

New member
Bez reklam
Lolek jak tak mówisz to ok. Ja śledze kanał the Rocka, ten to stali przewala codziennie kilka ton dla kondycji i wyglądu ;) Arni dziadek też siłke stosuje cały czas :)

tak czy siak, ja tam nie moge się doczekać tego oto filmu :)

7712738.3.jpg

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Do tego pamiętaj że w czasie kręcenia filmu czas to pieniądz.. Przy filmie Na skraju jutra dzień jego zaczynał się od godziny 5 rano i zaczynał od biegania zresztą zmusił wszystkich niemalże co brali udział w scenach bardziej dynamicznych bo jak sami mówili byli młodsi od niego niektórzy po 10 lat a wymiękali kondycyjnie przy nim na tyle że aż wstyd im było.. a film kręcony był przez siedem dni w tygodniu nawet jednego dnia odpoczynku nie mieli.. :)

Lolek.
Czyzby, krecili w kraju 3-go swiata i z uzyciem ekipy nie zrzeszonej w zwiazkach zawodowych? ;)
Mowiac inaczej, to co piszesz jest nieprawdopodobne, co akurat problemem nie jest, bo latwo jest to sprawdzic i wyprostowac. Niepokojace jest to, ze we wszystko to bezkrytycznie wierzysz.

Do góry