Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
I na odwrót... :) specjaliści twierdzą że to trudniejsza sztuka grać w teatrze... kiedyś słyszałem porównanie że gra w teatrze to tak jak śpiewać w oprze ,,,, natomiast gra w filmie czy w serialu to tak jakby śpiewać na estradzie ... nie znam się na tym ale wielu aktorów podobnie mówi ..
Choćby tak ceniony w ostatnim czasie aktor Tom Hiddleston który nie wiem czy wiesz ale dosyć często gra w teatrze i bardzo ceniony jest...
Jedno i drugie jeśli chce być ktoś dobry to musi być dobrym aktorem.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pajacowanie w teatrze trudniejsze, nie ma dubli, jest bezpośredni kontakt z widzem i zdaje się, że trzeba mieć więcej talentu do udawania kogoś kim się nie jest.
Taki Mroczek z serialu, poległby na deskach teatru, a już Grabowski sprawdza się wyśmienicie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ot i o to między innymi chodzi... właśnie Kolego.. grać w filmie czy już nie wspomnę o naszych ambitnych serialach może wielu ludzi choćby tacy bracia Mroczkowie, w teatrze jak nie ma się talentu i szkoły aktorskiej można się podrapać .... nie powiem po czym..
Ale najlepiej raz na jakiś czas iść do teatru i człowiek sam tego doświadcza... Bo to zupełnie inna szkoła grania jak to jeden z naszych wielkich ludzi kina - teatru powiedział, gdyż w teatrze trzeba nie tylko kogoś udać ale przekonać widza że się ta osobą jest w rzeczywistości - bo widzowie to mają przed oczyma.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Pajacowanie w teatrze trudniejsze, nie ma dubli, jest bezpośredni kontakt z widzem i zdaje się, że trzeba mieć więcej talentu do udawania kogoś kim się nie jest.
Taki Mroczek z serialu, poległby na deskach teatru, a już Grabowski sprawdza się wyśmienicie.

Pewnie że granie w teatrze jest trudniejsze.Borys Szyc o tym wspominał :grin::wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida a z ciekawości powiedz kiedy ostatni raz byłeś w teatrze - tylko szczerze ? :) Bo do kina rzadko chodzisz tego co pisałeś, a do teatru widzę sceptycznie bardzo podchodzisz to pewnie jeszcze rzadziej tam bywasz.
Ja też dawno nie byłem w teatrze bo gdzieś z rok temu :)
Wiesz znam gorszych nawet "ala aktorów" którzy grali w teatrze ale to nie zmienia postaci rzeczy że w teatrze znacznie trudniej się gra aktorowi i więcej kunsztu aktorskiego trzeba wykazać a za mniejsze pieniądze.. Dlatego w Polsce dużo aktorów się nie rwie do teatru... Wystarczy czasem posłuchać co mówią o grze w teatrze tacy aktorzy jak właśnie Englert, Łukaszewicz, Grabowski czy też Seweryn.. Ten ostatni z wielkim powodzeniem grał w teatrze we Francji i bardzo doceniany przez tamtejsze środowisko aktorskie.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
... bo byłoby to nieprawdą :) przynajmniej wg fachowców ... oczywiście Ty czy ja i generalnie wszyscy się zgodzimy że fizycznie i kondycyjnie jest znacznie trudnej zagrać w filmie ale to już inna bajka..

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja do teatru chodze raz na 2-3 miesiące. Czyli częściej niż do kina. Mamy takich znajomych co kupują bilety. Po naszej stronie jest rezerwacja winiarni/knajpy i rachunek za spożycie :) oczywiscie po spektaklu.

robertuss

Active member
Bez reklam
Pewnie pisaliście już o ......ciekaw jestem jak tym razem kosmici najadą na naszą ziemię

11393046_839299226118628_2829702935314321942_n.jpg

Szykuje się podobno 3 cześć ...

Bad_Boys_3_71936.jpg

Caparzo

New member
Bez reklam
Kiedyś czytałem że już zaklepane jest tylko kręcić. A jak nie będzie Smitha to nie będzie sensu kręcić bo to nie będzie już film ;) +

Co do Bonda to mi się nowy aston nie podoba ;) jakiś taki nijaki jest ;)

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja na Igrzyska nie czekam.
Nie czekam też póki co na Independence Day 2. Jedynka mi nie podchodzi.
A co do Bad Boys 3 - jeśli będą jak jedynka to czekam. Dwójka była mega słaba...

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Piramida ten filmik z akcji z 007 po otwarciu twojego zwiastuna sprawia że coraz bardziej podobają mi się Astony

W zeszlym tygodniu widzialem w Puerto de Alcudia, DB9 Cabrio, do wynajecia za 150e / godz.
http://rentacarvanrell.com/en/premium-cars-rentacar-majorca.html
Ale jak chcesz potestowac naprawde fajne wozki, to chyba najwiekszy wybor sposrod wakacyjnych miejsc, masz w Marbelli/Puerto Banus.
Przyszle wakacje polecam w slonecznej Andaluzjii, byle nie w srodku lata i niekonicznie na "Costa del Crime". Panie niech sie zmagaja ze sloncem albo zakupami, a samemu, czy z towarzyszem, na testy.
https://europeluxurycarhire.com/rent-luxury-cars-spain/puerto-banus/supercars-cars-rental

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bubufat fajna zabawa, szkoda że tyle kosztuje :) ale DB9 patrząc ile kosztuje wynajęcie Bugatti to faktycznie tanizna :)

Do góry