Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mi nie chodzi o żadnych obcokrajowców,bo dla mnie to tacy sami ludzie jak inni.Dodatkowo pewnie zauważyłeś że oglądam filmy z różnych kontynentów...;)
Nigdy również nie napisałem że jest brzydka (nawet dodam że jest w miarę ładna).Po prostu jest dla mnie trochę sztuczna...,tak jak i niektóre polskie laski...;)

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
... wiekszosc Polakow nie rozpoznaje ich korzeni...

Daj spokój, "korzenie Ci w głowie?!:mrgreen::D;)
armani.jpg

bubafat

Well-known member
Bez reklam
PRZYZNAJE jest sztywna.
Nie wiem czy wiecie ile w tej kulturze jest sztywniakow i rownie dobrze, to co Polakowi wydaje sie sztuczne i nienaturalne, dla Anglika czy Amerykana bedzie dobrym odegraniem postaci o takiej wlasnie sztywnej powierzchownosci. Nawet u nas w wyluzowanej Eire, o takich nietrudno.
A co do urody, to jak odwiedzisz Anglie i nie mam na mysli pelnego turystow, emigrantow i miedzykontynentalnych mieszanek Londynu, tylko jakis countryside, to bedzie trudno Ci znalezc nawet "taka sobie rosamunde".

Eddie no powiedz z reka na sercu ilu Brytow, czy Aussies rozpoznajesz w filmie? My lapiemy ich zawsze i ZAWSZE sluchamy akcentu. Mozesz sie smiac, czy nie wierzyc, ale to element oceny gry aktorskiej.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli niektórzy aktorzy mają problem ze swoim wychowaniem i zachowaniem,to może nie powinni grać w danych filmach...
Dla mnie nie ma kompromisów...;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie aktor powinien przechodzić samego siebie,czyli jak jest z Anglii,powinien dobrze zagrać Ruska...Nie będę się zastanawiał i wyszukiwał drugiego dna czy Anglik w danym filmie dobrze zagrał anglika.. ;)

eedviking

Banned
To jest proste, po prostu.:D;)
To przykład, Gary Oldman( aktor , którego lubię, oczywiście Brytolek).
tumblr_mc6qp6VTsj1rezavlo1_500.gif

albo Duńczyk Mads Mikkelsen

tumblr_ncr3f8gn3u1r0g0c4o4_250.gif

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Eddie
No to masz dobrze.
W ubieglum roku ogladalismy calkiem niezly brytyjski serial The Honourable Woman z Maggie Gyllenhaal ( siostra Jake'a). Trzymala akcent przez pol pierwszego odcinka. Pewnie lepiej by bylo gdyby w ogole nie probowala. W druga strone (stracic brytyjski/regionalny akcent) jest zdecydowanie latwiej niz go imitowac choc taki S.Connery chyba nigdy sie swoim akcentem za bardzo nie przejmowal. Ale wez takiego L.Dicaprio, ktory czesto probuje imitowac akcent przynalezny pochodzeniu, czy srodowisku postaci ktorej odgrywa.
To trudna sztuka, chociaz mam w pracy takich 2 modeli, ktorzy uwielbiaja nasladowac reginalne i obce akcenty i zawsze jest kupa smiechu przy tym.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
To jest proste, po prostu.:grin::wink:
To przykład, Gary Oldman

I tą drogą idzie Tom Hardy,bo Oldman to jego ulubiony aktor (bardzo dobry ale wyczesany :p:D)
Trzeba być uniwersalnym (a nie zaszufladkowanym ;)).
Nawet młodziutka Saoirse Ronan lepiej kontroluje akcenty od Rosamundy... ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tylko gdzie Oldmanowi do Leosia, o czym mowa.
Problem z Leosiem jest taki, że jest szufladkowany jako lowelas, ale wystarczy spojrzeć na to co wykreował chociażby w Aviatorze.
Nie trzeba go kochać, ale obiektywnie jest doskonały w tym co robi.
To ta sama półka co Al Palcino w latach świetności. Takie moje zdanie.

eedviking

Banned
Dobra ide popracowac ....nad soba.
tumblr_mcocs21WIp1rfz5mso1_400.gif

;););):D
Problem z Leosiem jest taki, że jest szufladkowany jako lowelas, ale wystarczy spojrzeć na to co wykreował chociażby w Aviatorze.
Nie trzeba go kochać, ale obiektywnie jest doskonały w tym co robi.
To ta sama półka co Al Palcino w latach świetności. Takie moje zdanie.

Wiedziałem jak Cię do tablicy wywołać. :p:mrgreen::D;)

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A właśnie,zapomniałem się Was zapytać.
Czy zauważyliście że Famuel Jackfon makfymalnie feplenił w filmie "Kingfman: Tajne fłużby" :mrgreen::wink:
Raczej chyba nie miał takiej roli...;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
No seplenil zdecydowanie bardziej niz czasami mu sie zdazalo. Widac mial bardzo seplenic w tej roli.
Specjalnie na potrzeby naszej konwersacji ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No seplenil zdecydowanie bardziej niz czasami mu sie zdazalo. Widac mial bardzo seplenic w tej roli.

Nie wiem,ja to jakoś szybko wyłapuję ;)

Armaniś,Leoś się już "skończył".Może jak schudnie to jego mimika twarzy będzie bardziej wyrazista i przekonywująca ;)
Ale ról psychopatów i twardzieli raczej do tej pory nie zagrał...;)

Jak dla mnie ( znów się powtarzam), Matt Damon jest zdecydowanie lepszym aktorem o L DiC.
(j4i oo) :grin:

Dla mnie sporo gorszym ;)

Ostatnia edycja:
Do góry