Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kiedy premiera? Bo wypadałoby uprzedzić sąsiadów, a niewątpliwie będzie się działo ;)
Btw. Widział ktoś nowy serial z Rockiem na HBO? Już mi się podoba, zdecydowanie do zaliczenia ;)

[youtube]wfi5Yv9FgCw[/youtube]

eedviking

Banned
Ja czekać na San Andreas i Bolgen(Fala) . :D;)

[youtube]YhZYaZBNmzE[/youtube]

bolgen.jpg

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Jak byłem małolat, razem z kolegą na dwa magnetofony MK122, nagrywaliśmy audycje "radiowe" i wymyślaliśmy sporo trików, aby przypominały odgłosy (np.) natury.
Chodzenie po śniegu robiliśmy naciskając woreczek lniany wypełniony mąką ziemniaczaną, a odgłosy końskich kopyt (tu było trudniej) , wypełniliśmy pudełka różną ilością gazet ... ech...fajnie było i mieliśmy wielu słuchaczy.

Eedviking
To chyba nie ten Kolega, co to kiedys napisal mi w watku o Atmos, ze teraz filmy tak zle brzmia, bo nie ma juz dobrych mikrofonow? ;)

Ja czekać na San Andreas i Bolgen(Fala) . :D;)

Zaraz zaraz .
A na Mad Maxa to juz nikt nie czeka?

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Eedviking
To chyba nie ten Kolega, co to kiedys napisal mi w watku o Atmos, ze teraz filmy tak zle brzmia, bo nie ma juz dobrych mikrofonow? ;)

Zaraz zaraz .
A na Mad Maxa to juz nikt nie czeka?

Chyba nie ten kolega, nie wiem czy jest na forum, nie bawię się w różne pejsbooki i nasze/wasze klasy, to trudno mi powiedzieć... jednak z tymi mikrofonami , coś jest na rzeczy. :D. :)
Na Mad Maxa się czeka, ale teraz pisaliśmy o katastroficzno-apokaliptycznych. :D;)

Pff, w lipcu to ja sam będę pływał na jachcie (tym nad naszym Polskim ukochanym morzem) :grin:
Naturalnie chodziło mi o premiere serialu :wink:

Aż poszukałem...tzw. S1E0 tego serialu, będzie miało premierę 21-VII-2015. :);)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
... jednak z tymi mikrofonami , coś jest na rzeczy. :D. :)

Ja nie wnikam czy jest, czy nie.
To byl koronny argument, za tym, ze filmy teraz brzmia gorzej niz 2 dekady temu. Zartownis niestety nie potrafil juz podac przykladow tych archiwalnych, swietnie brzmiacych realizacji, deklasujacych dzisiejsze produkcje. A moze mial dobre checi, tylko zaniemogl.
Pozdrawiam jakby czytal.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Siedzisz na forum, to na ulicy spokój :p

Jakiś czas temu pisałeś o Jupiterze, normalnie szmira jakich mało, po Wachowskich więcej się spodziewałem, nie warto kupować nawet dla testowania sprzętu ;)

Jupiter: Intronizacja (2015) - IMDb zaliczony.
Nie oczekiwałem po tym filmie niczego nadzwyczajnego,jednak wyszło gorzej niż myślałem.
Fabuły nie ma nawet co komentować.Mila Kunis też mi tutaj jakoś średnio pasowała....
Co do spraw technicznych.Jakość obrazu dosyć ok.Chociaż teraz większość nowych produkcji wypada już przyzwoicie jak na standard Blu-ray.Chyba tylko oglądana jakiś czas temu "Furia" odstawała pod tym względem...
Dźwięk przyzwoity.Myślę że posiadacze Atmosa w kilku scenach odczują różnicę...,chociażby w momencie latających pszczół...
Efekty specjalne w tym filmie niestety nie zrobiły na mnie wrażenie.Tzn. kilka było ok.,jednak w niektórych momentach widać było nakładanie się planów i sztucznie to wyglądało.
Dodatkowo w dużo scenach tych efektów było po prostu za dużo naćkanych.Jak oglądałem te wszystkie wybuchy i strzelaniny w trakcie lotów,to zamiast się tym ekscytować,tylko mnie to nudziło.
Ogólnie chałka ;)

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida możesz ze dwa trzy zdjęcia wkleić ..... A obraz wg Ciebie lepszy jak w Siedmiu synach?
Może jak zobaczyli ile jest efektów w Transach i dobrze się to sprzedaje to i oni pomyśleli że im to wyjdzie :) ja kupię co prawda byłem w kinie ale żona i "dzieciarnia" chce obejrzeć ... a to zawsze mniej szkoda wydać jak się przy okazji będzie dobrym tatą i wujaszkiem :) tylko poczekać na okazję ...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Lolek,zaraz po obejrzeniu filmu,pozbyłem się go...
Jednak dla Ciebie wykombinuję kilka screenów,to sobie zobaczysz...:)
Tylko później,bo teraz nie siedzę przy kompie...

Henry

Active member
Bez reklam
Nie oczekiwałem po tym filmie niczego nadzwyczajnego,jednak wyszło gorzej niż myślałem.
Fabuły nie ma nawet co komentować.Ogólnie chałka ;)

I tu się zgadzamy w 100% - to chałka przez duże CH

Dźwięk przyzwoity.Myślę że posiadacze Atmosa w kilku scenach odczują różnicę...,chociażby w momencie latających pszczół...
)
Posiadacze Atmosa lepiej wydadzą pieniądze kupując jakąś fajną płytkę do testowania dźwięku, myślę, że więcej frajdy im to sprawi :D
Ja już dawno nie zawiodłem się tak bardzo na filmie i pomyśleć, że te same osoby robiły Matrixa, dla mnie to ewidentna strata czasu....

Do góry