Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Niesamowity Spider-Man 2 (2014) - IMDb zaliczony.
Trochę się zawiodłem,myślałem że będzie coś lepszego...Fabuła tak samo cienka jak w jedynce.W ogóle film mnie nudził czego baaaardzo nie lubię.Muzyka w dużo miejscach nie pasował do tego co się działo na ekranie.Jak ktoś liczy na efekty specjalne to również się zawiedzie bo oprócz skaczącego Spider-mana i krzyczącego wow,hopla :),będzie tylko gościu który strzela prądem co po jakimś czasie przestaje robić jakiekolwiek wrażenie.Jakość video powiedziałbym średnia.Ogólnie film mi się nie podobał."Kapitan Ameryka 2" dużo dużo lepszy.

Oglądałem dwa tygodnie temu, i też krzyczałem "Wow, hopla" ale jak mi się piwo kończyło:D Jak zrobiłem "hopla" do sklepu, to po obudzeniu była już niedziela.
Armanig, efekty były super bo to było Onkyo:)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
W niedziele tak nie uważałem. A odnośnie filmu, to i tak wolę tego nowego niż starą wersję. Jakoś mi ten główny aktor nie pasował. Ogólnie nie czytywałem komiksów o pająku, ale czy nie mogli by dać w obu przypadkach jakiegoś gościa z jajami? Takich mamisynków zawsze wybiorą. Chyba że w komikasach też bohater był podobny? Ogólnie to coś z dobrymi filmami jakiś zastój. Naprawde nie ma co konkretnego obejrzeć, tylko człowiek czeka na kinowe hity kiedy wyjdą na płytach.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Mi jak na razie z filmów s-f z 2014r najbardziej podobał się Kapitan Ameryka 2

Czekam teraz na :

1.X-Men: Przeszłość, która nadejdzie - mam nadzieję że będzie lepszy od ostatniej słabej części...
2.Transformers: Wiek zagłady
3.Strażnicy Galaktyki
4.Na skraju jutra
5.Godzilla
6.Ewolucja planety małp
7.Wojownicze żółwie ninja
8.No i oczywiście Interstellar :)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Ja jeszcze bym obejrzał "Lucy" oprócz tych co wymieniłeś. Tylko zawsze w zwiastunie dadzą najlepsze sceny, a jak się ogląda to nieraz straszna lipa.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Niesamowity Spider-Man 2 (2014) - IMDb zaliczony.
Trochę się zawiodłem,myślałem że będzie coś lepszego...Fabuła tak samo cienka jak w jedynce.W ogóle film mnie nudził czego baaaardzo nie lubię.Muzyka w dużo miejscach nie pasował do tego co się działo na ekranie.Jak ktoś liczy na efekty specjalne to również się zawiedzie bo oprócz skaczącego Spider-mana i krzyczącego wow,hopla :),będzie tylko gościu który strzela prądem co po jakimś czasie przestaje robić jakiekolwiek wrażenie.Jakość video powiedziałbym średnia.Ogólnie film mi się nie podobał."Kapitan Ameryka 2" dużo dużo lepszy.

Co do samego filmu to nie wypowiadam się bo nie oglądałem, z tego co wyczytałem w necie to ludziom się jednak podobał w mniejszym bądź większym stopniu , co nie zmienia faktu ze Ty musisz mieć takie samo zdanie jak inni.. nawet czytałem ze to najlepszy pająk jaki był w historii kina więc trochę jednak dziwne ze ludzie mają tak odmienne zdania.. Co do jakości obrazu to myślę ze na bluray będzie dobrze albo bardzo dobrze, być może z tego co ściągnąłeś nie był to materiał pierwszej klasy ... Jedno jest pewne film zapewne ma tak jak każdy dobre i złe strony - jednym będzie się podobał a innym tak jak Tobie nie...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
A jakim cudem oglądałeś już wersje 5.1? Rozumiem że w sieci już jest wszystko, ale co do jakości dźwięku i obrazu to mozna mieć pewne ale.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
najnowszym Spidermanem, na ktorym nawet dzieci by sie zanudzily,

Czyli nie jestem sam :)

Koszary jak tam,widziałeś coś ostatnio fajnego z Azji :):D

A jakim cudem oglądałeś już wersje 5.1? Rozumiem że w sieci już jest wszystko, ale co do jakości dźwięku i obrazu to mozna mieć pewne ale.

Jak na razie same cam-y,chyba że ktoś oglądał w kinie...

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Armanig, efekty były super bo to było Onkyo:)

Szczególnie że to była seria 5xx, więc pełne zaskoczenie. Efekciarskie Klipsche chyba zrobiły robote ;)

Mi jak na razie z filmów s-f z 2014r najbardziej podobał się Kapitan Ameryka 2
Czekam teraz na :
[...]
4.Na skraju jutra
[...]

Szczerze mówiąc nie sugeruje się opiniami, ba... nawet unikam, ale czasami ciekawość wygrywa i tutaj faktycznie, "Na skraju jutra" ma zaskakująco dobre noty.
Cieszę się, bo wyjątkowo lubię T.Cruisa.
Godzille też chętnie obejrzę, ale bardziej dla efektów audio/video.
Planeta małp podobnie, natomiast całą resztę przebierańców pominę z grzeczności ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Insterstellar oczywiście musowo, a jeszcze dodałbym Transów, ale tylko dla efektów i to bardziej audio, bo wizualnie ten robot na spadochronie mnie zniesmaczył i jakoś nie ciągnie mnie specjalnie do tego filmu ;)

Do góry