Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

eedviking

Banned
Wróciłem z przedpremierowego filmu pt. Podróż na sto stóp (The Hundred-Foot Journey).

Nie znam się na nazwiskach aktorów i aktorek ( może niewielu/e), ale wiem, że jeżeli coś mi się podoba, a zauważam , że nie tylko mnie, to znaczy, że nie istotne kto "gra" daną rolę, tylko jak i co do mnie jako do widza ma dotrzeć.
Jeżeli lubicie kino ze spadającymi superbohaterami, pościgami dobrych glin za złymi przestępcami, mega wypasionymi brykami, czy też blaszanymi potworami, to lepiej kupcie sobie jakąś książkę, pójdźcie na spacer, czy zróbcie cokolwiek innego! Jeżeli, lubicie dobry i inteligentny dowcip z nutą miłosną w tle, to właśnie musicie ten film obejrzeć!!!
Film, może i lekko banalnie opowiada historię hinduskich emigrantów , którzy znajdują swój kawałek miejsca na ziemi. Próbują otworzyć skromną restaurację vis a vis renomowanej restauracji, Madame Malory , która nie kryje oburzenia wobec ich kulinarnego nieokrzesania.Madame od lat kieruje cenioną restauracją w niewielkiej miejscowości na południu Francji. Sława jej potraw wykracza daleko poza lokalną społeczność, a przyznana lokalowi prestiżowa gwiazdka w słynnym przewodniku Michelina napawa dumą wszystkich mieszkańców
Opowieść ta jest smacznie okraszona delikatnym i inteligentnym humorem z nutą miłosną dopełniającą całość uczty, jaką niewątpliwie jest ten film.
Być może to taki "babski" film, ale tego typu filmy mogę oglądać zawsze, rozkoszując się każdą minutą.
Ze swojej strony bardzo polecam ten film. ;-)8)

[youtube]BGDn-FnUEQI[/youtube]

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Zdziwiłbym się gdyby ci się nie spodobał, w końcu reżyser skandynawski Lasse Hallstrom (co gryzie Gilberta Grape, Kroniki Portowe i wiele innych dobrych filmów), też dużo dobrego słyszałem o tym filmie i pewnie z żoną się wybiorę, tym bardziej, że to jeden z jej ulubionych reżyserów- Czekoladę raz do roku musimy obejrzeć ;)

Edd, niezły film Hallstroma - Hipnotyzer, to już całkiem skandynawskie kino.
http://www.filmweb.pl/person/Lasse+Hallström-11531

eedviking

Banned
Zdziwiłbym się gdyby ci się nie spodobał, w końcu reżyser skandynawski Lasse Hallstrom (co gryzie Gilberta Grape, Kroniki Portowe i wiele innych dobrych filmów), też dużo dobrego słyszałem o tym filmie i pewnie z żoną się wybiorę, tym bardziej, że to jeden z jej ulubionych reżyserów- Czekoladę raz do roku musimy obejrzeć ;)

Edd, niezły film Hallstroma - Hipnotyzer, to już całkiem skandynawskie kino.

Znam , prawda dobry. Trochę skandynawskiego kina przerzuciłem przed gałkami ocznymi. :grin: ;-)

Naprawdę będziecie opuszczać kino z "bananem" na twarzy. :)

eedviking

Banned
Nie wiem jak inni, ale ja uwielbiam takie filmy.
Wolałbym co prawda taką pozycję w wydaniu Francuskim, ale trailer zapowiada się bardzo pozytywnie.

Witaj w klubie, Smoku Wawelski. ;-)

Pewnie to wiesz, film kręcony na podstawie książki Richard'a C. Morais'a.
9788311128941.jpg

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Co Wy wiecie o filmach...w ogóle nie macie gustu...Superbohaterzy są najlepsi a później długo,długo nic :mrgreen:
Tak trochę poważniej :wink: to ja uwielbiam dramaty/melodramaty a jak są już ze Skandynawii,Rosji czy Francji to mniam mniam :grin:
Wspomnianego "Podróż na sto stóp" jeszcze nie oglądałem ale widzę że gra tam bardzo dobra aktorka Helen Mirren która ma nie tylko Oskara na koncie...

Bracie Edziu polecałeś mi film "R" :)
Przypomniało mi się coś :
[youtube]K9IiUbBV4zc[/youtube]

Tak,tak w 12 sek to jest to o czym myślicie,a w 26 sek na ścianie jest to drugie jprd :shock: :)
Film nie dla wszystkich...Jak ktoś lubi Fassbender'a to polecam bo zagrał nieźle,sam film również ok.:)

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Strażnicy Galaktyki zaliczone :) Bardzo fajne kino dla dzieciaków, a ja też się ubawilem. Bylem z synami na wersji z dubbingiem i powiem, że o ile staram się unikać tego typu rozwiązań, to w tym przypadku warto. Szop-Braciak po prostu rewelacja.
Za jakiś czas porównam sobie jeszcze z wersją oryginalną, bo pewnie będę musiał kupić chłopakom :) ale tak sobie myślę, że podobnie jak w przypadku Shreka warto będzie oglądać wersję z dubbingiem, bo będzie to wartość dodana do całości.
Co do kina, to fajnie iść w sobotę rano, na całej sali tylko 3 osoby- ja i moi synowie :)
Reasumując, film bardzo przyjemny, fajne kino familijne, więc śmiało możecie dzieciakom serwować.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Na pewno tego typu film warto i z dubbingiem obejrzeć , choć dla walorów audio jednak też trzeba zobaczyć w oryginale :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kiedyś wstawiałem link z trailerem filmu Epicentrum, teraz znalazłem coś dłuższego- to zapewne jak film 2012 z tym że mogą być lepsze efekty.. jak dla mnie zapowiada się całkiem całkiem ,jak nie sknocą ścieżki dźwiękowej może być fajny filmik do testów :)

Epicentrum - Zwiastun #2 PL - YouTube

Poczytałem troszkę opinii ludzi którzy byli w kinie i w sumie pozytywne opinie były. Dla lubiących Richarda Armitage zaprezentował się podobno całkiem interesująco, przedtem oglądaliśmy go jako Thorina w Hobbicie. Budżet podobno tylko 50 mln $ więc jesli film się spodoba to trzeba Twórców pochwalić, bo to nie za duża kasa jak na taki film, który ludzi ma przyciągnąć w większości wypadków dla efektów..
Również w tym filmie gra Sarah Wayne Callies, myślę że pamiętają ją ludzie z serialu skazany na śmierć...37 lat Pani ma ale fajniutka :) wygląda na miłą ;-)

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Podobny do "Twister", z Helen Hunt. Dobry film.
"Epicentrum" obowiązkowo, chociażby do rozruszania skrzynek, ale na Blu przyjedzie nam jeszcze poczekać.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Niesamowity Spider-Man 2 (2014) - IMDb zaliczony.
Trochę się zawiodłem,myślałem że będzie coś lepszego...Fabuła tak samo cienka jak w jedynce.W ogóle film mnie nudził czego baaaardzo nie lubię.Muzyka w dużo miejscach nie pasował do tego co się działo na ekranie.Jak ktoś liczy na efekty specjalne to również się zawiedzie bo oprócz skaczącego Spider-mana i krzyczącego wow,hopla :),będzie tylko gościu który strzela prądem co po jakimś czasie przestaje robić jakiekolwiek wrażenie.Jakość video powiedziałbym średnia.Ogólnie film mi się nie podobał."Kapitan Ameryka 2" dużo dużo lepszy.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Całkiem nie tak dawno (w sklepie) oglądałem urywek tego Spidermana (chyba tego, bo nie rozróżniam tych części), osobiście nie lubię tych skaczących przebierańców, ale pamietam że efekty audio były na bardzo wysokim poziomie. To był bodajże Klipsch i Onkyo i wrażenia odsłuchowe były tip-top
Nie wiem czy to nie był jakiś dłuższy trailer, być może że wersja finalna już tak nie wypada kolorowo.

Do góry