Sa za to produkcje w ktorych nie wyobrazam sobie innego rozwiazania jak dubbing. Przykladowo Shrek, Epoka lodowcowa czy Madagaskar.
na skraju jutra utworzyłem nowy watek bo wczoraj czytałem recenzje krytyków i nie za bardzo go oceniają
To to ja wiem,do dzisiaj lubię i oglądam animacje.Kiedyś widziałem kawałek filmu Turbo z 2013r z polskimi napisami i amerykańskim dubbingiem.Jednak czułem się jakoś nieswojo i wyłączyłem ...Ogólnie we wcześniejszym poście pisałem o dubbingu w filmach aktorskich.
Co do "Ewolucja planety małp" - na pewno obejrzę biorąc pod uwagę że poprzednia część mi się podobała...
Poniżej mała lista najbardziej oczekiwanych przeze mnie filmów akcja/s-f (kolejność przypadkowa).
RoboCop 2014
na skraju jutra utworzyłem nowy watek bo wczoraj czytałem recenzje krytyków i nie za bardzo go oceniają
A kto czyta recenzje filmowe, dajta spokoj. Nie ma chyba nic gorszego.
Taka recenzja "krytyka" (dla mnie w wiekszosci to pseudoznawcy), nie dosc ze nic nie pomaga, to jeszcze szkodzi, owszem mozna przeczytac, ale zawsze "po" seansie, nigdy przed. Zdarza mi sie zagladnac przed seansem i zawsze pluje sobie w brode.
Film to obowiazkowa pozycja, chociazby dla samego Cruisa. Film zapowiada sie na chlodną produkcje, bez kolorowych robotow, nazelowanych gogusiow i calej tej papki dla malolatow.
Po negatywnej recenzji, czlowiek podswiadomie doszukuje sie wad, a ja wole miec wolny umysl przed seansem, chyba ze recenzja jest pozytywna.
Co do kontynuacji, to jest kilka ktore swietnie wypadly:
Terminator 2 (mi sie podobaja wszystkie)
Powrot do przyszlosci 2 (tez genialna seria)
Ojciec Chrzestny 2 (podobnie)
Obcy 2
Gwiezdne wojny (tu kilka razy zasnalem, ale kontynuacje dobrze wypadly)
Tak z pamieci, a jest tego sporo wiecej.
To prawda, jak to mowia z g...a bicza nie ukrecisz, ale z T.Cruisem nawet te slabsze filmy i tak sie milo oglada.
Uwazam ze to swietny aktor, Coctail, Jerry Maguire, Firma, Wojna Swiatow, Szkola kadetow, Szybki jak blyskawica, Top Gun i jeszcze sporo innych (dobrych) filmow z jego udzialem, a ponoc zabieraja sie za Top Gun 2. Dla mnie Cruise to ta sama klasa, co Pacino, De Niro, czy DiCaprio.
Oblivion tez nie byl zly, a na pewno lepszy od tych cudakow w kolorowych kombinezonach.
Tom pasuje do filmów S-F podobnie rozczarowała mnie ostatnia część Bornea bez Damona to już nie to samo i Dziewczyna z tatuażem też inni aktorzy i nie pasowali
Zawsze mnie wkurzało jak czytam wszem i wobec, ze Cruise to słaby aktor.
Oblivion jest moim filmem w czołówce ostatnich miesięcy. Może nie równałbym do do Pacino, De Niro czy Leosia, ale jest dobry i basta![]()
Bo ostatnia część Bourna to nie był film typowo o nim. A co do Dziewczyny...Akurat nie widziałem oryginału, wiec jak dla mnie sam film świetny + aktorzy.