Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem w kocu "star trek into darkness"
Uważam, że ta część jest o wiele ciekawsza niż pierwsza. Ścieżka dżwiękowa i efekty przestrzenne zachwycały od pierwszych chwil.
Apropos tematu. Za kilka dni w TVN znów Transformers :D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj obejrzałem w kocu "star trek into darkness"
Uważam, że ta część jest o wiele ciekawsza niż pierwsza. Ścieżka dżwiękowa i efekty przestrzenne zachwycały od pierwszych chwil.

Mi również Star Trek Into Darkness podobał sie bardziej od tego z 2009r.

Tak sobie przeglądam nowe filmy akcji jednak wszędzie widnieje dopisek "science fiction" :fool:
Natrafiłem jednak na coś takiego_Ocena filmu bardzo wysoka :
Redirected (2014) - IMDb

[youtube]InKMG9Cckqw&feature=youtu.be[/youtube]

[Raccoon]

New member
Bez reklam
A ja zaliczyłem World War Z 3D :) Dźwięk super (chociaż bez WOW). Fabuła ok. Obraz..... kasza! Masakra. Porównam jeszcze w 2D, ale 3D mi się nie podobało. Tzn. głębia ok, nawet super, ale kasza w ciemnych scenach była masakryczna. DNR w TV nic nie pomógł. Miał ktoś to samo?

Poza tym właśnie się trochę wkurzyłem. Wyczytałem w sieci, że jest też wersja unrated dłuższa o około 7 minut. Nie chodzi nawet o długość, ale jak sprawdziłem w sieci różnice, to właśnie tego miecha w filmie brakowało. Za mało było krwi. Za daleko odeszli od 28 dni w stronę PG12 ;P

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A ja zaliczyłem World War Z 3D :) Dźwięk super (chociaż bez WOW). Fabuła ok. Obraz..... kasza! Masakra. Porównam jeszcze w 2D, ale 3D mi się nie podobało. Tzn. głębia ok, nawet super, ale kasza w ciemnych scenach była masakryczna. DNR w TV nic nie pomógł. Miał ktoś to samo?

Poza tym właśnie się trochę wkurzyłem. Wyczytałem w sieci, że jest też wersja unrated dłuższa o około 7 minut. Nie chodzi nawet o długość, ale jak sprawdziłem w sieci różnice, to właśnie tego miecha w filmie brakowało. Za mało było krwi. Za daleko odeszli od 28 dni w stronę PG12 ;P

Oglądałem kiedyś wersję bez cenzury i jakoś szczególnie nie zrobiła na mnie wrażenia brutalności.Co do samego filmu to średniak z plusem.

Dzisiaj zaliczyłem sobie Sin-se-gae (2013) - IMDb
Jak ktoś lubi filmy o organizacjach przestępczych ten powinien mu się spodobać.Szkoda że kino koreańskie jest tak mało znane bo robią naprawdę wypasione filmy...
[youtube]rln9Hx_wPFw[/youtube]

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wczoraj odświeżyłem sobie Ajeossi (2010) - IMDb
Ameryka wymięka z Koreą Południową jeżeli chodzi o filmy akcji :
[youtube]9Z_CwCRp_sA[/youtube]

Tutaj coś dla fanów horrorów.Trailer zapowiada się ciekawie :
[youtube]wVuv1Ey3oIM[/youtube]

Rafal7

Banned
Panowie, ściągnąłem sobie Gladiatora 1080p Mkv 60 fps:lol:
Muszę powiedzieć ze świetnie się ogląda.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jest bardzo dużo filmów 1080p podrasowanych do 60kl/s.Praktycznie można zobaczyć każdy bardziej znany s-f czy akcja np.Avatar,Transformers,Matrix,Avengers,Mroczny Rycerz...

Z trailerów filmów nie ma nic nowego więc wrzucę coś o nadchodzących gierkach :)

[youtube]sFu5qXMuaJU[/youtube]
[youtube]uC8jFfM6FfA[/youtube]

A tutaj coś dla fanów serii Stalker - po 6 latach w końcu wyszedł mod "Lost Alpha" czyli pełna i nieokrojona wersja pierwszego Stalkera...
[youtube]uj257Znhqp4[/youtube]

maderos

Member
Bez reklam
Chyba nie myślisz, ze to co znalazles to rzeczywiście pliki 48 lub 60 FPS...

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Do kocna nie jestem przekonany ze to czyste 48 lub 60 fps ale różnica jest wielka.

Nie widziałem jeszcze prawdziwego 48fps lub 60fps w kinowym filmie.To nowość i dopiero zaczyna się rozkręcać...U siebie oglądałem tylko kawałek podrasowanego Avatara,Matrixa i Hobbita.Jednak wszystko wydawało mi się jakby było w przyspieszonym tempie.
Oczywiście można mieć prawdziwe 1080p i 60kl/s.Wystarczy własna kamera lub nowszy telefon.

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jakoś mi nie pasuje ten teatr heh. W sporcie czy jakiś programach mi odpowiada ale w filmach już nie:p

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
no i właśnie człowiek jest tak przyzwyczajony, że mam wrażenie sztuczności nie ma dla mnie tej magii kina heh:). No ale to jest kwestia gustu:)

alkebab

New member
Mam Predatora 60fps na razie tylko kawalek obejrzalem i jakos tak dziwnie to wyglada. Musze go zmeczyc po calosci ale chyba jednak wole stare 24 klatki.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
SPOILER

Pompeje (2014) - IMDb - zawiodłem się trochę na tym filmie.Aby nie tracić własnego czasu,polecam przewinąć o ponad godziną do przodu,gdyż przez 3/4 filmu doświadczymy tylko słabej fabuły,cienkiej gry aktorskiej i kiepskiego wykonania walk gladiatorów.Później jest trochę lepie,wulkan nieopodal miasta zaczyna wariować,wyrzuca z siebie ogniste kule które uderzają w budynki,następnie wylewa się z niego lawa która niszczy miasteczko_Ogólnie film słaby,efekty niezłe ale na dzisiejsze czasy nie robią jakiegoś szczególnego wrażenia...Plus za fajną ciemnoskórą laskę która miał czym oddychać ;-)

Obroncy skarbów (2014) - IMDb - tutaj już lepiej.George Clooney i Matt Damon szukają dzieł sztuki które zostały skradzione przez nazistów... Lubię filmy wojenne i odnajdywanie skarbów.Średnia ocena chyba trochę za niska,gdyż według mnie nie był aż taki zły...
Ciekawie jak wypadnie nowy Indiana Jones i Skarb Narodów.Jednak na te produkcje trzeba jeszcze długo czekać.

Gremliny rozrabiaja (1984) - IMDb - ostatnio sobie odświeżyłem i film cały czas trzyma poziom.Scenka w barze wymiata :)

[youtube]BcWJaHZBEw0[/youtube]

Do góry