Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Byc moze, Marky Mark to mila odmiana, ale podstawa to dzwiek.
Mam jedynie nadzieje ze bedzie rownie dobrze jak w poprzednich czesciach.
Obowiazkowa pozycja do kolekcji i testowania sprzetu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Grawitacja" na BR zaliczona.
Film juz jakis czas temu ogladalem w kinie 4D, czyli trzesace sie fotele, wiaterek, zapachy i takie tam atrakcje. Teraz czas na kino w domu.

Realizacja faktycznie stoi na wysokim poziomie, teraz na spokojnie moge to ocenic w domowych warunkach.
Co to filmu, potwierdzam to co juz wczesniej napisalem, czyli film jak najbardziej dobry, ale nie Oscarowy.
Film jest wrecz stworzony na "duzy ekran" (stacjonarne kino), ale paradoksalnie w domu mialem podobne (mile) odczucia, przestrzen, kolory, kosmos, wszystko to wyglada swietnie, nawet na tv. Mimo to, najlepiej oceniam soundtrack. Rewelacja!
Zakup plyty z soundtrackiem Grawitacji obowiazkowy.
Dopiero w domowych warunkach te dzwieki do mnie dotarly, ciarki lataly. Hans Zimmer z tymi swoimi przeslodzonymi dzwiekami niech sie uczy.

GRAVITY movie soundtrack. Track 2 of 16 DEBRIS - YouTube
GRAVITY movie soundtrack. Track 3 of 16 THE VOID - YouTube

phil7008

New member
Bez reklam
a moim zdaniem film jest slabiutki ogladalem w 3d, ja niewiem co widza w nim ludziska aktorow mozna policzyc na palcach jednej reki ,sama fabula to lipaaaa

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Liczba aktorow nie swiadczy o klasie filmu. Dla mnie moze grac nawet jeden aktor. Fabula jest ok, na pewno film o wiele lepszy jak Transi, ale to juz kwestia gustu i samego gatunku. Tu mamy bajeczke z robocikami i infantylna muzyka Zimmera, a tam dramat. Sam w sobie film, jest ok, ale bez wiekszych rewelacji, a juz na pewno nie zasluzyl na Oskara, szczegolnie w towarzystwie takiej pozycji jak "Wilk z Wall Street". Jak na domowe warunki, film oceniam dosyc wysoko, ale w kinie nie zrobil na mnie specjalnego wrazenia. Moze dlatego ze fotele byly niewygodne i z niecierpliwoscia czekalem na koniec.

WiTT

New member
Bez reklam
Czy ktoś widzi właśnie Avengers na Polsacie? Tu jest dubbing!! :D Ja pierniczę, jakby mi ktoś powiedział, to bym nie uwierzył - ale komedia! :D Majstersztyk - głos Samuela L. Jacksona - bezcenne :D

quasimodek

Member
Bez reklam
Chciałem wczoraj z braku laku obejrzeć i nie wytrzymałem 15 minut... Myślałem, że może chociaż w drugiej ścieżce audio będzie oryginalny dźwięk. Jakże się zawiodłem... Wszędzie beznadziejny dubbing. Nie rozumiem dlaczego nie wykorzystano możliwości cyfryzacji i nie puszczono oryginalnej ścieżki jako drugiego kanału audio.

Wysłane z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej za pomocą Poczty Polskiej

[Raccoon]

New member
Bez reklam
To ja od siebie dorzucę (a nie wiem czy już coś było) kilka słów o serialach, które oglądam na TVP2. O fabule nie będę pisał, bo tytuły mówią same za siebie:
- Chicago Fire,
- Sherlock.
I o ile zawsze chwaliłem TVN za jakość obrazu i dźwięku, to tym razem miłe słowa kieruję do TVP2 :)
Chicago Fire nadawany w 5.1. i z rewelacyjnym obrazem. Ale... Sherlock jest JESZCZE LEPSZY pod względem obrazu. To najwyższa jakość jaką widziałem w kablówce. Lepsza, niż Transformersy trzecie na TVN. LEpsza, niż w serialach TVN. Nie wiem czy jest lepiej, ale na pewno nie gorzej, ni na BBC. Nie dosyć, że obraz jest ostry jak żyleta i bez jakiegokolwiek ziarna, to jeszcze kompresja jest rewelacyjna. Nie gubi klatek, nie skacze, nie ma powidoków - można spokojnie zmniejszyć Sharpowy "tryb filmu" do minimum. Jedyna wada Sherlocka to dźwięk DD 2.0.

A co do fabuły i tego czy jest interesująca:
- CF - co kto lubi. Nie porywa, ale jednak w jakiś sposób wciąga. Ja zaliczam każdy odcinek.
- S - póki co 2 odcinki. Co dziwne, każdy trwał około 90 minut! Dla mnie bardzo dobry. Technicznie i fabularnie. Oczywiście możliwości dedukcji Sharlocka bardzo przegięte, ale w miarę wiarygodne :)

Polecam :)

Do tego tradycyjnie Mad Men na TVP Kultura - super fabuła, jakość obrazu TRAGEDIA.

I szkoda, że nie dają kolejnych sezonów The House of Cards (ale kino) i The Walking Dead (TVP). Może na jesieni?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nie ma jak Cyber Marian :D
Armanig, w linku od Krzyska 3 min 25 sec sa Twoje znajome ;)
Pisałeś, że miałeś wszystkie roczniki. Które to numery? :D

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Nie ma za co:wink: Fakt, to były fajne czasy. Jakoś tak wszystko wyglądało lepiej, i ludzie byli milsi. Pamiętam u mnie w domu częste imprezy, ogniska , muzę. A teraz idąc w weekend przez blokowiska, nigdzie nie słychać odgłosów imprezy. A przecież też się jakoś nie przelewało, jedynie może z pracą było łatwiej.

Do góry