Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Tak czy inaczej nadal pozostanie to tylko moją subiektywną opinią, tak jak tych, którzy już oglądali i wypowiedzieli się w tym temacie że warto :) Film i tak mam zamiar zobaczyć w kinie, ale zawsze przed wycieczką czytam opinie tych co już widzieli. Oczywiście te opinie nie decydują o tym czy pójdę do kina, czy też dam sobie spokój.
Problem nie polega na tym, ze to jest odmienna opinia, tylko, ze nie jest ona TWOJA opinia. Wylacznie ja powtarzasz.
Jak zrozumialem filmu nie widziales jeszcze. No chyba ze uwazasz, ze film jest warty Twojego polecenia, POMIMO TEGO, ze jeszcze go nie widziales. W takim razie nie bylo rozmowy. Teraz wyobraz sobie, ze bedziemy sobie wszywcy polecac, lub odradzac, na podstawie tego co przeczytalismy lub tego co nam sie na temat danego filmu wydaje.
Smacznego.

Ostatnia edycja:

Seizo

Active member
Bez reklam
Ale jak na razie to ja w żadnym miejscu nie wyraziłem jakiejkolwiek opinii, jak również nikomu nie poleciłem tego filmu. Napisałem tylko to co przeczytałem na jego temat w sieci. Czyli, że szykuje się bardzo dobry straszak, jeżeli wierzyć oczywiście opiniom tych, którzy już widzieli i zdążyli cokolwiek na ten temat napisać. Chyba jeszcze wczorajszy jesteś :p

Obecność 2 zbiera mega pozytywne opinie i recenzje. Kontynuacja jest podobno lepsza i mocniejsza od pierwowzoru, co naprawdę rzadko się zdarza.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Może nie będzie to za wysokobudżetowe kino,jednak czasami lubię sobie zaliczyć coś w stylu starych fimów na VHS.No i mam nadzieję,że Scott dobrze skopie tyłki :razz::grin: :

[youtube]xL_KDD0_ZsU[/youtube]

Caparzo

New member
Bez reklam
Bubafat ja ci wierze. Te fimy od lat są klepane na jedno kopyto. Ja tam niewiem ską koleżka bierze te pozytywne recenzje bo ja ich nie widziałem :D

Caparzo

New member
Bez reklam
jak ty czytasz recenzje na wp i onecie to gratuluje. Lubisz ten klimat oglądaj, ja wole 15 częśc f&f są dupy, auta, pościgi, strzelanki, można się odstresować. poza tym tokyo drift to nie f&f tylko tytuł pozostał

Seizo

Active member
Bez reklam
Podalem dla przykładu. Jak na wp to recenzja jest dobra. Jeżeli dla ciebie to nic, zawsze mozesz dodatkowo podeprzeć się IMDB, czy Metacritic. Tam recki też są dobre.

Caparzo

New member
Bez reklam
Recenzje są o kant gwizdka w wielu przypadkach. Poczytać można ale jak nie trafia w swój dany klimat lub Justyna Biber gra terminatora to raczej nie ma sensu tego oglądać ... :spam:
Ja już tutaj recenzje i opinie na tematy filmów Room i Spotlight ( nudnych przegadanych niczego nie wnoszących do życia ) zaczerpnąłem i zmarnowałem prąd tylko ;P Raz się tam udało z Pogorzeliskiem ;) ale przeważnie szału nie ma :D poza tym nie ma czasu na oglądanie ostanio ;)

Seizo

Active member
Bez reklam
A ja oglądałem Room i Spotlight w ciemno bez czytania recek i uważam ze są obydwa filmy są bardzo dobre. Każdy ogląda to co lubi. Moj ojciec tez w kółko moze oglądać mało wymagające produkcje.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja recenzji (dłuższych) praktycznie nie czytam,gdyż często zawierają one spoilery (chyba,że po filmie).
Zawsze jednak patrzę na oceny i nie ukrywam,że są one dla mnie ważne w wyborze danej pozycji...
No chyba że mam na coś duże ciśnienie lub zżera mnie ciekawość,to wtedy nawet niskie noty nie odstraszą mnie do zabranie się za oglądanie....
Często zdarza się również tak,że pomimo wysokich średnich,nie mam na coś ochoty...
Ale chyba o tym,kto ma jakie sposoby w podejmowaniu decyzji o obejrzeniu danego filmu,już pisaliśmy kilkukrotnie ? :D

Jako,że te trochę mniej znane pozycje filmowe,często pojawiają się w polskiej wersji później...zaliczyłem dramat z 2015 r. :
Ojcowie i córki (2015) - IMDb
Przyznam,że całkiem niezły,momentami emocjonujący i ukazujący prawdę...
Dodatkowo lubię Russala,który tam całkiem nieźle wypadł.Zresztą,jego córka także ;-)

A na wieczór czeka trochę gangsterki...:D

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Obejrzałem tego nowego "Pitbulla" i mam mieszane odczucia.Lubię pozycje o podobnej tematyce,jednak gdzie ten surowy,brudny i przypominający prawdziwy klimat,który był w serialu czy we wcześniejszym filmie ?
Rozumiem,że w życiu zdarzają się humorystyczne sytuacje,jednak tutaj,w wielu momentach przypominało to komedię kryminalną...
Postacie i częste dialogi,również przerysowane,chociaż z koksa miałem polewkę :D
Za bardzo nie wiem jak mam traktować ten film,gdyż ogólnie się nie nudziłem...no i fajnie było zobaczyć kilka znanych miejsc :wink:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida może Producent zmienił podejście w stosunku do tego jak ma wyglądać...ja na pewno obejrzę ale poczekam jak w tv się pokaże.

Caparzo

New member
Bez reklam
Mi też tego brakowało ze starego pitbula. Ale sam film jest ok.
Ja zarzuciłem Nienawistną ósemkę... Jestem cholernie zaskoczony tym filmem. Kawał dobrego kina :D

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Piramida może Producent zmienił podejście w stosunku do tego jak ma wyglądać...ja na pewno obejrzę ale poczekam jak w tv się pokaże.

Z pewnością był tego świadomy,gdyż tych humorystycznych akcentów jest tam sporo.
Najczęściej w wykonaniu "Stracha",którego grał Tomasz Oświeciński.
W ogóle chyba z ciekawości obejrzę sobie Kubę Wojewódzkiego (dawno nie widziałem),gdyż wiem że gościu u niego był.
Chcę posłuchać,co tam ewentualnie będzie miał do powiedzenia,również o tej roli...;-) :
Kuba Wojewódzki. Talk Show, Tomasz Oświeciński i Ania Dąbrowska online | Oglądaj TVN w Player.pl!

Ja zarzuciłem Nienawistną ósemkę... Jestem cholernie zaskoczony tym filmem. Kawał dobrego kina :grin:

Jaja sobie robisz,czy poważnie zauważyłeś,że to dobre kino ? :razz::grin::wink:

No w końcu zaliczone :wink:
Traktuj dokładnie tak, jak swojego czasu "Młode Wilki". Z przymrużeniem oka.

Na pewno ten wczorajszy seans,będę traktował z przymrużeniem oka i myślę,że jeszcze kiedyś wrócę do tego filmu :wink:

A trylogię "Pusher'a" , którą już niejednokrotnie zachwalałem,widziałeś ? :wink:
Tam czuć dosyć prawdziwy,"uliczny" klimat :
https://www.youtube.com/watch?v=X6m9B-xk3sk

Do góry