Nowości kinowe, opisy filmów... officebox ;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Jako że dużo z nas lubi "męskie" kino (a nie tylko produkcje dla młodzieży,które są dzisiaj na topie),postanowiłem zrobić zestawienie tych filmów za rok 2015.
Miały być same akcyjniaki i sensacyjniaki,ale że jest spory rozstrzał,więc będzie także kilka filmów z innych gatunków...:wink:
Na liście są zarówno dobre,jak i słabsze pozycje oraz te,których jeszcze nie widziałem.
A Wy które z nich oglądaliście i jak je oceniacie ? ;-)

7716342.3.jpg

7715662.3.jpg

7700344.3.jpg

7708424.3.jpg

7703405.3.jpg

7701350.3.jpg

7698699.3.jpg

7683234.3.jpg

7707670.3.jpg

7718596.3.jpg

7673836.3.jpg

7695948.3.jpg

7698502.3.jpg

7685278.3.jpg

7692571.3.jpg

7696298.3.jpg

7695904.3.jpg

7675148.3.jpg

7681630.3.jpg

7695402.3.jpg

7681449.3.jpg

7688660.3.jpg

7714486.3.jpg

7702252.3.jpg

Ostatnia edycja:

Savron

Well-known member
Bez reklam
:DO, kurde. Ty czego ...... Nie szkoda Ci straconych bitów i internetowego łącza ?
Piramida , Ty to o nas pamiętaj. Cóż Ci tutaj rzadko widzę ostatnio.:rolleyes:
Już zaliczyłeś "Zjawę" ? Pamiętaj : Prawda nas ocali. :mrgreen:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Piramida jak wszystkie obejrzę to Ci powiem :) a na razie to jeszcze kilka muszę zaliczyć żeby ocenić ..
na razie premiera na luty jest PAN i za Twoja namowa i kilku znajomych kupuje w 3d, w pierwszej chwili że tak powiem miałem brać 2d ale skoro kilka osób pisało o 3d to takowa wersję kupię.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
:DO, kurde. Ty czego ...... Nie szkoda Ci straconych bitów i internetowego łącza ?
Piramida , Ty to o nas pamiętaj. Cóż Ci tutaj rzadko widzę ostatnio.:rolleyes:
Już zaliczyłeś "Zjawę" ? Pamiętaj : Prawda nas ocali. :mrgreen:

15 min. mi zajęło wyszukanie i wrzucenie tutaj tych filmów,no ale czego się nie robi dla "męskiego" kina akcji :-D
"Zjawy" jeszcze nie widziałem.
Zaraz idę oglądać Tomków :mrgreen::p:D;-)

tumblr_ny7xeqgP5S1ulf8nzo1_500.gif

Savron

Well-known member
Bez reklam
Hardy???? :(Znów? Mało było jednego , to tutaj całych dwa:) Rozmnażają się jak karaluchy , w zastraszającym tempie. :mrgreen: Ale film chyba dobry. Trzeba zaliczyć. Z validolem czy bez ale trzeba.

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Legend (2015) - IMDb zaliczony.
Film momentami przypominał komedię gangsterską,jednak było także sporo mocnych scen oraz poniekąd dramatu.
Niektórym może nie przypaść do gustu zbyt rozwinięty wątek miłosny jednego z braci,jednak mi osobiście to nie przeszkadzało.
Tomki zagrały bardzo dobrze i w dużej mierze to właśnie dzięki nim,ciekawie się oglądało.
Wczoraj pisałem o słabym obrazie w "Spectre",to aby była równowaga,to dziś dodam że video w "Legend" prezentowało się powyżej przeciętnej (jak na Blu-ray).
Ogólnie seans uważam za udany i tą pozycję dopisuję do swojej listy ulubionych z 2015r :-D

Henry

Active member
Bez reklam
Oblookam, to ocenię, no i chcę dorzucic jeszcze ten angielski film o Kray'ach ...dla porównania,
kiedyś, wiele lat temu oglądałem jeden film o nich (chyba z lat 90-tych), który też chcę sobie przypomnieć ;)

lycone

Banned
Creed obejrzany. Całkiem dobry. Spodziewałem się czegoś dużo gorszego. Jutro w planach mam nowego Tarantino, a potem czekam na premierę Dirty Grandpa i najbardziej oczekiwany przeze mnie film ostatnich miesięcy The Revenant.

[Raccoon]

New member
Bez reklam
Ja wczoraj obejrzałem Jacka Reachera z T. Cruisem. Nagralem kiedyś na tvn (bardzo dobry obraz 2:40 i jeszcze lepszy dźwięk DD 5.1 - tu się tvn bardzo postarał). I film mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Bardzo przyjemna lekka rozrywka. Wiele razy pisałem, że nie bawią mnie już staroszkolne akcyjniaki, bo liczba niedorzecznosci mnie wkurza, szczególnie w zakresie walk i strzelanin. To tutaj zachowano umiar :) i tak sobie myślę, że jakby połączyć umiar Reachera z historią Johna Wicka to byłby ideał. Natomiast oba filmy łączy rewelacyjny dźwięk silników oldtimerow. Miło masuje basem.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
"Niezawistna ósemka" - Tarantino (zaliczona)
Film przegadany, wręcz teatralny, momentami (zapewne dla większości) nudny, a mimo to rewelacyjny.
Pierwsze skojarzenie to naturalnie "Reservoir Dogs", czyli dialogi, dialogi i jeszcze raz dialogi.
Można by dużo pisać, ale po co? Ja uwielbiam taki klimat.
To nie jest działo, nie ma tu drugiego dna, to prosta historyjka okraszona typowym dla QT klimatem.
Kurt Russel aka "Szubienica" w mojej ocenie najlepszy (postać/akcent), S.L.Jackson, no i wisienka na torcie Jennifer Jason.
Suka, która była lana po pysku cały film ; )
Dodałbym jeszcze szeryfa (Walton Goggins), świetna końcówka.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Raccoon,w tym roku ma być "Jack Reacher 2" (Tom Cruise).

Poza tym z akcyjniaków mają pojawić się :
Bourne Sequel (Mat Damon)
Londyn has fallen (Gerard Butler)
Blood Father (Mel Gibson)
John Wick 2 (Keanu Reeves)
Kickboxer Vengeance (Van Damme)
Mechanic Resurrection (Jason Statham)
Undisputed 4 (Scott Adkins)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja wczoraj obejrzałem Jacka Reachera z T. Cruisem. Nagralem kiedyś na tvn (bardzo dobry obraz 2:40 i jeszcze lepszy dźwięk DD 5.1 - tu się tvn bardzo postarał). I film mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Bardzo przyjemna lekka rozrywka. Wiele razy pisałem, że nie bawią mnie już staroszkolne akcyjniaki, bo liczba niedorzecznosci mnie wkurza, szczególnie w zakresie walk i strzelanin. To tutaj zachowano umiar :) i tak sobie myślę, że jakby połączyć umiar Reachera z historią Johna Wicka to byłby ideał. Natomiast oba filmy łączy rewelacyjny dźwięk silników oldtimerow. Miło masuje basem.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

To teraz czekać na drugie części filmów tak jak napisał Piramida..

Do góry